SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer buiten prijs: terras en oprit

Wat is de prijs van een betonvloer buiten? En waaruit is die opgebouwd? We begrijpen dat u het fijn vindt een indicatie van de kosten te hebben. Daarom vertellen we u graag wat een betonvloer buiten kost en welke opties u hebt wanneer u kiest voor een betonnen terras of oprit.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat is de prijs van een betonvloer buiten?

De prijs van een betonvloer buiten is uit meerdere componenten opgebouwd. Wanneer u een gevlinderd en geïmpregneerd betonnen terras wilt, inclusief een gekleurde, verstevigende toplaag is de prijs € 134,95 per vierkante meter. Dit is de meest uitgebreide optie. Alleen het stellen en verwijderen van de bekisting is hier niet bij inbegrepen. Daarvoor rekenen we namelijk per strekkende meter, in plaats van per vierkante meter. Verderop vindt u de prijzen van bekisting, inclusief een rekenvoorbeeld.

Hieronder vindt u de opbouw van de prijs van een betonvloer buiten.

betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, oprit van beton

Opbouw prijs betonvloer buiten – terras

1. Wapening, storten en vlinderen – € 97,95 per m2

Het eerste onderdeel van de prijs bevat wapening, storten en vlinderen. Deze drie werkzaamheden rekenen we in één prijs, omdat we dit allemaal zelf doen. De betonvloer voor een terras moet minimaal 15 centimeter dik zijn. Wilt u juist een dikkere vloer? Elke centimeter meer heeft een meerprijs van € 3,00 per m², inclusief btw.

Deze prijs is gebaseerd op terrassen vanaf 65 m2. Voor terrassen die minder groot zijn, is het minimum orderbedrag € 6.395,-.

2. Gekleurde, verstevigende toplaag – € 12,50 per m2

Het tweede onderdeel is een gekleurde toplaag die tegelijk ook verstevigend werkt. Waarom een gekleurde laag? De kleur van beton is bijvoorbeeld mede afhankelijk van de kleur van het zand dat erin zit. En daar hebben wij geen invloed op. De ene keer is het wat geliger, de andere keer wat grijzer.

Een gekleurde toplaag is optioneel. Wanneer u het geen probleem vindt dat de kleur qua tint kan verschillen met een voorbeeld dat u hebt gezien is deze toplaag dus niet per se nodig. Wanneer u dit wel graag wilt, hebt u de keuze uit verschillende tinten grijs en zandkleuren. Ook niet-natuurlijke betontinten zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan terracotta. Deze afwijkende kleuren hebben wel een meerprijs ten opzichte van de zandkleur- en grijstinten.

Lees ook: terras van beton, iets voor jou?

3. Opschuren en impregneren – € 24,50 per m2

Het derde onderdeel in de prijs is opschuren en impregneren. Impregneermiddel verhoogt de vuil- en vochtafstoting tegen vorst en beschadigingen van een betonnen terras. Zonder impregneermiddel is de vloer voor 85% vuil- en vloeistofafstotend, vergelijkbaar met natuursteen en met impregneermiddel voor zo’n 95%. Wanneer u ervoor kiest ons de vloer te laten opschuren en impregneren krijgt u vanzelf ook garantie op deze behandeling.

Dit zijn de drie onderdelen waaruit de prijs opgebouwd is. Zoals u ziet zijn er veel opties en mogelijkheden.

betonvloer buiten prijs, beton terras prijs per m², terras van beton

Opbouw prijs betonvloer buiten – oprit

Alle bovengenoemde opties gelden ook voor het storten van een betonnen oprit. Wel verschilt de prijs van het storten, omdat er bij een oprit een minimale vloerdikte van 20 centimeter vereist is. Dit komt door het gewicht van voertuigen op de oprit. De prijs voor een betonnen oprit is daarom € 117,95 per m2.

Bij een betonnen oprit is de prijs gebaseerd op opritten vanaf 65 m2. Hiervoor geldt een minimum starttarief van: € 7.695,-.

Prijs bekisting betonvloer buiten

In alle voorgenoemde prijzen is de bekisting niet meegenomen. Voor we de betonvloer buiten storten, stellen we een bekisting rondom het gedeelte dat vloer wordt. Na het storten moet deze bekisting weer afgebroken worden. De prijs van het stellen en afrekenen berekenen we per strekkende meter.

Bekisting stellen 15 cm hoog (terras):           € 44,95 per m1
Bekisting stellen 20 cm hoog (oprit):            € 49,95 per m1

Verwijderen van bekisting:                              € 19,95 per m1

U kunt er ook voor kiezen de bekisting zelf te stellen en te verwijderen of dit bijvoorbeeld onder te brengen bij een aannemer of hovenier.

Rekenvoorbeeld betonvloer buiten

Optie 1: Betonvloer terras 70 m2 – alles inclusief

Stel u heeft een terras van 10 x 7 meter, oftewel 70 m2. Het vierkante terras grenst aan één kant volledig aan het huis. Voor de bekisting is dan bijvoorbeeld: 10 + 7 + 7 = 24 meter nodig.

Wat zou uw betonnen terras kosten als u alles aan ons uitbesteedt en alle opties kiest?

Gevlinderd betonnen terras van 70 m2, inclusief gekleurde, verstevigende toplaag, schuren, impregneren en het stellen en afbreken van de bekisting à 24 meter

  1. Betonvloer: 70 x €134,95= €9.446,50
  2. Bekisting: 24 x €64,90 = €1.557,60

Totaal: €11.004,10

Optie 2: Betonvloer terras 70 m2 – zonder toplaag, niet impregneren en zelf stellen en afbreken bekisting

Gevlinderd betonnen terras van 70 m2, zonder gekleurde toplaag en impregneren en zelf bekisting stellen en verwijderen

  1. Betonvloer: 70 x €97,95 = €6.856,50

Totaal: € 6.856,50

Wilt u de prijs weten van uw betonvloer buiten?

We hopen dat u een goede indicatie hebt van de prijs van een betonvloer buiten. Wilt u ook een betonnen terras of oprit en bent u benieuwd naar wat dat in uw situatie kost? Bel of mail ons gerust of vraag een prijsindicatie op.
Ik wil contact opnemen Ik wil een prijsindicatie weten

Ons meest recente werk