SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer impregneren

Overweegt u een gevlinderde betonvloer in huis, of heeft u al een prachtige betonvloer liggen? De vloer is dé basis van uw woning en die wilt u natuurlijk in optimale conditie houden. Om zo lang mogelijk te genieten van uw prachtige vloer, raden wij aan om uw betonvloer te impregneren. Op deze pagina leest u waarom we dit aanraden en hoe dat in zijn werk gaat.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een betonvloer?

Een betonvloer is een vloerafwerking van minimaal 7 centimeter dik. De betonmix brengen we met een betonwagen van de betoncentrale naar de gewenste locatie. We storten het beton in de gewenste ruimte met behulp van een betonpomp. Het vers gestorte beton maken we vlak met behulp van een lange rei en een laser. Vervolgens vlinderen we de betonvloer. Door het vlinderen ontstaat er een sterke, verdichte toplaag. Vlinderen maakt uw betonvloer ca. 85% vuil- en vloeistofafstotend.

Het impregneermiddel

Het impregneren verhoogt de dichtheid van een betonvloer naar ca. 95%. Het watergedragen impregneermiddel dat wij gebruiken is transparant en mat. Hierdoor krijgt de betonvloer geen andere uitstraling.

Gevlinderd betonnen terras in Nuenen, gecombineerd met een zwarte tafel. Binnen ligt een gevlinderde betonvloer in de keuken. Hierop staat een wit kookeiland en een zwarte keuken

Wat is impregneren?

Het impregneren verzadigt een betonvloer. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel. Het impregneermiddel gaat een reactie aan met de ingrediënten van de betonvloer en kristalliseert bij uitharding. Dat maakt een gevlinderde betonvloer dichter. Impregneren is niet te vergelijken met een coating of een waslaag. Dat zijn andere methoden met andere eigenschappen.

Hoe impregneren wij uw betonvloer?

  • We schuren de betonvloer licht op met een woodboy schuurmachine. De kanten schuren we met een handschuurmachine. Dit doen we om de poriën van de betonvloer goed open te zetten;
  • Daarna stofzuigen we de betonvloer van plint tot plint om al het stof van de betonvloer te verwijderen;
  • En tot slot impregneren we de betonvloer. Het impregneermiddel brengen we puur aan en dweilen we over de vloer. Het dweilen doen we om het impregneermiddel goed te verdelen. We gaan door met het impregneren van de betonvloer totdat de vloer verzadigd is.

Droogtijd impregneermiddel

Na het impregneren mag u de betonvloer 24 uur niet belopen. Daarna is de betonvloer 5 dagen lang op sokken beloopbaar. 7 dagen na het impregneren is de impregneerlaag op volledige sterkte. Hierna kunt u genieten van uw prachtige vloer!

Onderhoud na het impregneren

Het impregneren maakt uw betonvloer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Een betonvloer, en ook de impregneerlaag heeft onderhoud nodig. Gelukkig is het onderhoud van een betonvloer eenvoudig:

Algemene tips voor het onderhouden van uw geïmpregneerde betonvloer

Wat kost het impregneren van een betonvloer?

  • Schuren en impregneren > 65 m², incl. garantie: €24,50 per m², incl. btw;
  • Impregneermiddel bestellen: €120,- per can à 5 liter (20-25 m²)

De garantie op het impregneren houdt in dat u, de gedurende de garantietermijn, kosteloos het impregneermiddel bij ons kunt afnemen. Dit impregneermiddel gebruikt u als onderhoudsmiddel.

Vragen over het impregneren?

Heeft u nog vragen over het impregneren of onderhouden van een betonvloer? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Contact opnemen

Ons meest recente werk