SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer impregneren

U overweegt een gevlinderde betonvloer in huis. U staat op het punt om een betonvloer te realiseren of u heeft al een waanzinnige betonvloer in uw woning. De vloer is dé basis in uw woning en die wilt u natuurlijk in optimale conditie houden. Om zo lang mogelijk van uw betonvloer te genieten raden wij aan om uw betonvloer te impregneren. Of te laten impregneren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Wat is een betonvloer?

Een betonvloer is een dikke vloerafwerking met een minimale dikte van 7 centimeter. De betonmix brengen we met een betonwagen van de betoncentrale naar de locatie. Daarna storten we de betonvloer op locatie, met behulp van een betonpomp, een laser en een lange rei. Na het storten gaan we de betonvloer vlinderen. Het vlinderen is het machinaal bewerken van de vloer. Door het vlinderen ontstaat er een sterke, verdichte toplaag. Na het vlinderen is de betonvloer voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door uw betonvloer te impregneren verhoogt u dit percentage.

betonvloer impregneren, vloerinspiratie, grijze vloer, grijze betonvloer, betonnen designvloer, woonbeton

Het impregneermiddel

Uw betonvloer impregneren of laten impregneren maakt u betonvloer beter afstotend tegen het indringen van vuil en vloeistoffen. Het impregneren verhoogt de dichtheid van 85% naar ongeveer 95%. Het impregneermiddel is transparant en mat en geeft daarom geen andere uitstraling de uw betonvloer. Wij gebruiken een watergedragen impregneermiddel om uw betonvloer te beschermen.

Hoe impregneren wij uw betonvloer?

  • We beginnen met het licht opschuren van de betonvloer met een zogenoemde woodboy. Ook wel een parketschuurmachine. De kanten bewerken we met een handschuurmachine. Dit doen we om de poriën van de betonvloer goed open te zetten. Op deze manier komt het impregneermiddel goed ín de betonvloer terecht;
  • Daarna stofzuigen we de betonvloer van plint tot plint om al het stof van de betonvloer te verwijderen;
  • Vervolgens dweilen we de vloer met warm water zodat de vloer geen vuil meer afgeeft en er geen vuil onder de impregneerlaag komt;
  • Als de betonvloer droog is van het schoon dweilen gaan we de betonvloer impregneren. Het impregneermiddel brengen we puur en dweilend aan op de vloer. Het dweilen doen we om het impregneermiddel goed te verdelen. We gaan door met het impregneren van de betonvloer totdat de vloer verzadigd is.

Na het impregneren van uw betonvloer

Na het impregneren mag u de betonvloer minimaal 24 uur niet belopen. Daarna is de betonvloer de eerste vijf dagen beloopbaar op sokken. Zeven dagen na het impregneren is het impregneermiddel op volledige sterkte en kan het genieten gaan beginnen!

Onderhoud na het impregneren

Het impregneren maakt u betonnen vloer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Iedere vloer heeft onderhoud nodig én daarom ook een betonvloer. Het onderhoud van een betonvloer is eenvoudig:

  • Stofzuigen of stofwissen van de betonvloer, minimaal 1 à 2 x per week;
  • Dweil de betonvloer minimaal 1 x per week met een PH-neutraal reinigingsmiddel, bijvoorbeeld Concrete Cleaner;
  • Dweil de betonvloer minimaal 1x per twee weken met impregneermiddel in uw dweilwater. Op deze manier blijft u de impregneerlaag voeden. Dweil eerst met PH-neutraal schoonmaakmiddel en aansluitend met impregneermiddel.

betonvloer impregneren, gevlinderde woonbeton vloer woonkamer, betonvloer woonkamer, woonbeton woonkamer, woonkamer, woonkamerinspiratie

Algemene tips voor het onderhouden van uw geïmpregneerde betonvloer

Wat kost het impregneren van een betonvloer?

  • Uw betonvloer schuren en impregneren door Willem Designvloeren, incl. garantie: € 23,95 per m², incl. btw;
  • Uw betonvloer zelf impregneren, opschuren door Willem Designvloeren, excl. garantie: € 15,25 per m², incl. btw;
  • Impregneermiddel bestellen: € 110,- per can à 5 liter (20-25 m²)

De garantie op het impregneermiddel houdt in dat u gedurende 7 jaar, kosteloos het impregneermiddel mag afnemen én dat wij service verlenen als dat nodig is. Uiteraard alleen bij goede en regelmatige reiniging en voldoende onderhoud.

Vragen over het impregneren?

Heeft u vragen of opmerkingen over het impregneren van een betonvloer? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.