SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

Wilt u uw houten vloer vervangen door een betonvloer met vloerverwarming? Dat kan! Al ruim tien jaar hebben wij ervaring in het storten van betonvloeren met vloerverwarming. Voordat we de betonvloer storten, moet u eerst de houten vloer verwijderen. Daarna beginnen we met de opbouw van de betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Houten vloer versus betonvloer

Ten opzichte van een houten vloer heeft een betonvloer veel voordelen. Het doorbuigen van uw houten vloer is verleden tijd wanneer u uw houten vloer vervangt door een betonvloer. Daarnaast heeft u met een betonvloer met vloerverwarming geen last van vochtproblemen, kraken en houtrot. Veel redenen dus om uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming.

Voordelen: houten vloer vervangen door betonvloer

 • We kunnen de constructievloer, ondervloer- en leefvloer in 1x aanbrengen, zo heeft u geen vertraging in het bouwproces maar maakt u juist een inhaalslag;
 • U bespaart op uw energieverbruik omdat een betonvloer beter én langer warmte vasthoudt dan een houten vloer, maar ook dan een zandcement dekvloer;
 • U houten vloer vervangen door een betonvloer is een goedkope en duurzame keuze;
 • Door uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming zijn radiatoren overbodig;
 • U heeft geen last meer van vocht en kou vanuit de vloer en ook niet van kraken en houtrot.

Houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

Als u ervoor kiest om uw houten vloer te vervangen door een betonvloer is het belangrijk dat u altijd de houten vloer verwijdert. Dat komt omdat beton en hout allebei natuurproducten zijn. Een houten vloer blijft altijd werken. Beton daarentegen is erg hard en geeft daarom niet mee. Hierdoor kunnen extreme scheuren ontstaan. Kans op scheuren in uw betonvloer is er altijd, maar met de juiste ondervloer maken we de kans zo klein mogelijk.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Dikte betonvloer

Nadat u de houten vloer heeft verwijderd, of heeft laten verwijderen, beginnen we met het plaatsen van de betonvloer. Eerst bepalen we de dikte van de betonvloer. De dikte van de toekomstige betonvloer met vloerverwarming hangt af van de ruimte die beschikbaar is. De ene houten vloer is anders opgebouwd dan de andere houten vloer. Dat betekent dat de dikte van uw betonvloer met vloerverwarming afhankelijk is van de beschikbare ruimte.

Hieronder vindt u drie verschillende mogelijkheden om een betonvloer met vloerverwarming op te bouwen. Hier leest u welke dikte van de vloer het best bij uw situatie past:

Betonvloer met vloerverwarming: 7 centimeter dik

Ligt er al isolatie met daarop een constructievloer én reflectiefolie met vloerverwarming? Dan is de dikte van uw nieuwe betonvloer minimaal 7 centimeter. Deze 7 centimeter rekenen we vanaf de reflectiefolie en de vloerverwarmingsslangen verwerken we al in de dikte. Op de vloerverwarmingsbuizen komt dan nog zo’n 5 centimeter beton.

Heeft u geen 7 centimeter tot uw beschikking of ligt er al een zandcement dekvloer? Overweeg dan eens een betonlook vloer. Betonlook vloeren zijn vloeren met de looks van beton en maar een paar millimeter dik.

Betonvloer met vloerverwarming: 9 centimeter dik

Hierboven vertelden we al over een vloeropbouw met isolatie en daarop de constructievloer. Deze twee kunnen ook precies andersom. Hierbij heeft u dus eerst de constructievloer met daarop de isolatieplaten. Bij deze opbouw gebruiken we een dikte van minimaal 9 centimeter.

We houden rekening met deze ruimte omdat de vloer anders hol kan gaan klinken. In het overzicht onder de video vindt u de exacte vloeropbouw van een betonvloer met vloerverwarming van 9 centimeter.

Betonvloer met vloerverwarming: 12 centimeter dik

Bij een grote renovatie kan het voor komen dat de hele vloeropbouw nog gemaakt moet worden. Dat betekent dat er nog geen vloer aanwezig is en er alleen maar zand ligt. Wanneer dit het geval is kunt u kiezen om zowel de constructievoer als de woonbeton vloer in één vloer te verwerken. Voor deze optie houden we een minimale dikte van 12 centimeter aan.

Deze ruimte is nodig voor de betonvloer omdat er nog geen stabiele laag aanwezig is. We gebruiken bij deze vloeropbouw ook een dubbel wapeningsnet om de vloer constructief sterk genoeg te maken.

Wilt u meer weten over de exacte opbouw van de betonvloeren met vloerverwarming van verschillende diktes? Lees dan ons artikel over de dikte van betonvloeren.

Opbouw van een betonvloer van 7 centimeter

 • Zand
 • Isolatie
 • Constructievloer
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 7 centimeter

Opbouw van een betonvloer van 9 centimeter

 • Zand
 • Constructievloer
 • Isolatie
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 9 centimeter

Opbouw van een betonvloer van 12 centimeter

 • Zand
 • Isolatie
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 12 centimeter

Betonvloer met vloerverwarming

Wij begrijpen dat u uw houten vloer wilt vervangen door een betonvloer met vloerverwarming. Hout is van nature geen koud product, maar een houten vloer zonder vloerverwarming kan koud aanvoelen. En een houten vloer geeft geen goede geleiding van de warmteafgifte van de vloerverwarming. Een betonvloer is in principe in ieder interieur toepasbaar en past in veel woonstijlen. Door uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming heeft u nooit meer koude voeten. In het proces storten we het beton over de vloerverwarming. Zo zit de vloerverwarming daadwerkelijk in het beton. Hierdoor werkt uw vloerverwarming optimaal.

Vlinderen van de betonvloer

Nadat de vloer gestort is vlinderen we de vloer. Dat doen we om een sterk verdichte toplaag te creëren. Doen we dit niet dan blijft de vloer poreus en kan de vloer afgeven. Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines die we met de hand bedienen. Met deze machine wrijven we alle grove delen naar beneden en alle fijne deeltjes komen naar boven. Hierdoor ontstaat de verdichte toplaag.

Wilt u uw houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming?

Overweegt u om uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming? Kom gerust eens langs in onze showroom. Samen met u kijken we hoe we het beste uw houten vloer kunnen vervangen door een betonvloer met vloerverwarming.
Offerte aanvragen Afspraak maken

Ons meest recente werk