SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

Wilt u uw houten vloer vervangen door een betonvloer met vloerverwarming? Dat kan! Al ruim tien jaar hebben wij ervaring in het storten van betonvloeren met vloerverwarming. Voordat we de betonvloer storten, moet u eerst de houten vloer verwijderen. Daarna beginnen we met de opbouw van de betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Houten vloer versus betonvloer

Ten opzichte van een houten vloer heeft een betonvloer veel voordelen. Het doorbuigen van uw houten vloer is verleden tijd wanneer u uw houten vloer vervangt door een betonvloer. Daarnaast heeft u met een betonvloer met vloerverwarming geen last van vochtproblemen, kraken en houtrot. Veel redenen dus om uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming.

Houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

U moet uw houten vloer altijd verwijderen als u ervoor kiest om deze te vervangen door een betonvloer. Dit komt doordat beton en hout beide natuurproducten zijn. Een houten vloer blijft altijd werken. Beton daarentegen is erg hard en geeft daarom niet mee. Hierdoor kan extreme scheurvorming ontstaan. De kans op scheurvorming is er altijd, maar met de juiste ondervloer beperken we dit zo veel mogelijk.

Dikte betonvloer

Nadat u de houten vloer heeft verwijdert, of heeft laten verwijderen, beginnen wij met het plaatsen van de betonvloer. Allereerst dienen we de dikte van de betonvloer te bepalen. De dikte van de toekomstige betonvloer met vloerverwarming hangt af van de ruimte die er beschikbaar is. De ene houten vloer is anders opgebouwd dan de andere houten vloer. Dit betekent dat de dikte van uw betonvloer met vloerverwarming afhankelijk is van de beschikbare ruimte.

Hieronder vindt u drie verschillende mogelijkheden om een betonvloer met vloerverwarming op te bouwen. Lees hier welke dikte van de vloer bij uw situatie past:

Betonvloer met vloerverwarming van 7 centimeter

Ligt er al isolatie met daarop een constructievloer én reflectiefolie met vloerverwarming? Dan is de dikte van uw toekomstige betonvloer minimaal 7 centimeter. Wij rekenen deze 7 centimeter vanaf de reflectiefolie en de vloerverwarmingsslagen verwerken wij al in deze dikte. Op de vloerverwarmingsbuizen komt dan nog circa 5 centimeter beton. Heeft u geen 7 centimeter tot uw beschikking of ligt er al een zandcementdekvloer? Overweeg dan eens een betonlook vloer.

Betonvloer met vloerverwarming van 9 centimeter

Hierboven vertelden we over een vloeropbouw met isolatie en vervolgens een constructievloer. Deze twee kunnen ook precies andersom. Hierbij heeft u dus eerst de constructievloer met daarop de isolatieplaten. Wij hanteren een minimale dikte van 9 cm bij deze vloeropbouw. Wij houden rekening met deze ruimte omdat u anders de kans heeft dat uw vloer hol gaat klinken. In onderstaand overzicht vindt u de exacte vloeropbouw van een betonvloer met vloerverwarming van 9 cm.

Betonvloer met vloerverwarming van 12 centimeter

Bij een grote renovatie kan het voorkomen dat de hele vloeropbouw nog gemaakt moet worden. Dit betekent dat er nog geen vloer aanwezig is en er alleen maar zand ligt. Wanneer dit het geval is kunt u kiezen om zowel de constructievoer als de woonbeton vloer in één vloer te verwerken. Voor deze optie houden wij een minimale dikte van 12 cm aan. Deze ruimte is nodig voor de betonvloer omdat er nog geen stabiele laag aanwezig is.

Wilt u meer weten over de exacte opbouw van de betonvloeren met vloerverwarming van verschillende diktes? Lees dan ons hele blog over de dikte van betonvloeren.

houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming

Opbouw van een betonvloer van 7 centimeter

 • Zand
 • Isolatie
 • Constructievloer
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 7 cm

Opbouw van een betonvloer van 9 centimeter

 • Zand
 • Constructievloer
 • Isolatie
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 9 cm

Opbouw van een betonvloer van 12 centimeter

 • Zand
 • Isolatie
 • Reflectiefolie
 • Vloerverwarming
 • Wapening
 • Betonvloer à 12 cm

Betonvloer met vloerverwarming

Wij begrijpen dat u uw houten vloer wilt vervangen door een betonvloer met vloerverwarming. Hout is van nature geen koud product, maar een houten vloer zonder vloerverwarming kan koud aanvoelen. En een houten vloer geeft geen goede geleiding van de warmteafgifte van de vloerverwarming. Een betonvloer is in principe in ieder interieur toepasbaar en past in veel woonstijlen. Door uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming heeft u nooit meer koude voeten. In het proces storten we het beton over de vloerverwarming. Zo zit de vloerverwarming daadwerkelijk in het beton. Hierdoor werkt u vloerverwarming optimaal.

Vlinderen van de betonvloer

Nadat de vloer gestort is vlinderen we de vloer. Dit doen we om een sterk verdichte toplaag te creëren. Doen we dit niet dan blijft de vloer poreus en kan deze af gaan geven. Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines die we met de hand bedienen. Met deze machine wrijven we alle grove delen naar beneden en alle fijne deeltjes komen naar boven. Hierdoor ontstaat de verdichte toplaag.

Wilt u uw houten vloer vervangen door betonvloer met vloerverwarming?

Overweegt u om uw houten vloer te vervangen door een betonvloer met vloerverwarming? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom. Samen met u kijken we hoe we het beste uw houten vloer kunnen vervangen door een betonvloer met vloerverwarming.
Maak hier een afspraak!

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.