SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton glad afwerken

Nadat uw betonvloer is gestort, gaan we verder met het glad afwerken van het beton. Voor het glad afwerken van uw beton zijn meerdere benamingen. Architecten e.d. hebben het meestal over een monolithisch afgewerkte vloer. Maar in de volksmond hebben we het over vlinderen. Met al deze benamingen bedoelen we uiteindelijk hetzelfde.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Voordelen beton

Hieronder de voordelen voor beton in uw woning:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Energiezuinig
  • Erg geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Krasvast
  • Slijtvast
  • Naadloos design
  • Steeds mooier in de loop der jaren
  • Erg geschikt voor huishoudens met kinderen/huisdieren

Wat is beton glad afwerken?

Het glad afwerken van beton doen we met meerdere doelen. Zie hieronder de doeleinden:

  • Stofvrije vloer, na het glad afwerken is uw vloer minder poreus
  • Sterk verdichte toplaag, hierdoor trekt vuil minder snel in de vloer

Het glad afwerken van het beton gebeurt met vlindermachines. Dit zijn machines die we met de hand bedienen. Aan deze machines zitten 4 wieken bevestigd die hard ronddraaien. Tijdens het ronddraaien van de wieken, wrijft het apparaat de grove delen in de vloer naar beneden en de fijne deeltjes komen bovenop te liggen. Hierdoor ontstaat de verdichte toplaag.

betonvloer vlinderen, beton glad afwerken

Uitstraling glad afgewerkt beton

Als we uw beton glad afwerken heeft dit een andere uitstraling dan wanneer we dit niet doen. Als we dit niet doen blijft uw vloer namelijk poreus. Een poreuze vloer bevat veel stof en loszittende deeltjes. Dit is niet praktisch als deze vloer als leefvloer dient. Daarom adviseren wij om uw beton glad af te werken. De toplaag is dan sterk verdicht en stofvrij.

Kleur toevoegen in glad afgewerkt beton

Tijdens het glad afwerken van uw beton, maken we de vloer (indien gewenst) op kleur. Dit doen we met zeer fijne pigmenten die we in de toplaag van de betonvloer strooien. Op deze manier zit de gewenste kleur ook echt helemaal in de vloer. Hierdoor is er geen risico op slijtage van de kleur. Gaat u uw vloer verven, dan heeft u dit risico wel. Door het intensief gebruiken van de vloer ontstaat de kans dat de verf van de betonvloer slijt.

Impregneren betonvloer

Nadat de betonvloer glad is afgewerkt is de betonvloer voor circa 80% dicht. Daarom adviseren wij u om de betonvloer daarna te impregneren. Het impregneermiddel is transparant en mat en verhoogt de dichtheid tot 95%. Op deze manier zorgt u ervoor dat de betonvloer meer vuil- en vloeistofafstotend is. U kunt het impregneren door ons laten uitvoeren maar u kunt dit ook in eigen beheer uitvoeren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Als uw betonvloer is geïmpregneerd blijft goed en regelmatig onderhoud van belang. Op deze manier houdt u uw betonvloer lang mooi en blijf u eindeloos genieten van deze waanzinnige vloer.

Beton glad afwerken in uw woning

Overweegt u om beton te storten in uw nieuwbouwwoning. Of uw bestaande vloer te vervangen door een betonvloer? Kom dan eens vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden. Hier kunt u de verschillende kleuren betonvloeren bekijken.

Naast gevlinderde betonvloeren hebben we ook betonlookvloeren in ons aanbod. Waaronder beton ciré, PU-gietvloeren en cementgebonden gietvloeren.

Klik hier om een afspraak te maken

Ons meest recente werk