SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen terras aanleggen

Bij het horen van de term ‘betonnen vloer’, denken veel mensen vaak aan een vloer binnenshuis. Maar ook buiten is een betonvloer heel goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen terras of een oprit van beton. Beton is buiten namelijk een heel goed materiaal ter vervanging van bestrating. Wij leggen u op deze pagina graag uit wat er gebeurt als we een betonnen terras aanleggen, zodat u ook goed weet wat u kunt verwachten. Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs, we vertellen er u graag alles over!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERD BETONNEN TERRAS?

Wilt u weten wat een gevlinderd betonnen terras kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomterras vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

De inmeet afspraak

Voordat we beginnen met het aanleggen van uw betonnen terras, komen we nog een keer langs. Dit is de zogenaamde inmeet afspraak. Wij meten dan alles nog een keer exact op, zodat we een goed beeld hebben van hoeveel vierkante meter we aan beton gaan storten. Ook bepalen we dan hoe dik we het beton storten. Verder bespreken we nog een paar laatste technische details, zodat ook u goed weet wat we gaan doen, als we uw betonnen terras aanleggen.

Andere randvoorwaarden om een betonnen terras aan te leggen

Voordat wij daadwerkelijk beginnen met het storten van uw betonnen terras, controleren we eerst nog een paar dingen en zorgen we ervoor dat alles goed voorbereid is. Zo komen wij en u niet voor (vervelende) verrassingen te staan. We halen alle obstakels weg die op de plek liggen waar we het betonnen terras aanleggen. Zo creëren we één geheel. Verder moet het tenminste 15 graden Celsius zijn.

De wapening

Als we een betonnen terras aanleggen, beginnen we met de wapening. Deze brengen we aan voordat wij de betonvloer storten. De wapening maakt uw betonnen terras extra sterk. De wapening binden we vast, zodat deze niet in het beton gaat drijven.

Verder plaatsen we een foamband langs de randen voordat we het betonnen terras gaan storten. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer kan uitzetten en krimpen. Zo verminderen we de kans op scheuren. Beton blijft echter een natuurproduct en de kans op scheurvorming blijft te allen tijde aanwezig.

Beton pompen

De volgende stap is het pompen van het beton, dus dan gaan we uw betonnen terras écht aanleggen. Voordat we echter gaan pompen, bereiden we dit eerst voor. We sluiten de slangen aan op de betonpomp en brengen de betonwagen naar de plek waar we uw betonnen terras aanleggen. Daarna maken we de betonpomp gereed om te storten.

Wanneer we het beton storten en uw betonnen terras aanleggen, bepalen we de juiste hoogte met een laser. Tijdens het storten verdeelt een medewerker de betonmassa over het oppervlak.

De afwerking van een betonnen terras

Het volgende wat wij gaan doen als we uw betonnen terras aanleggen, is het vlinderen. Dit doen we na het (gedeeltelijk) uitharden van uw betonnen terras. Omdat het van belang is om op het juiste moment te starten met vlinderen, blijven we het gehele proces bij u op locatie. Tijdens het vlinderen van uw terras strooien we kleurpigmenten over uw betonnen terras, als u dat wenst. Zo zorgen wij ervoor dat uw betonnen terras de juiste kleur krijgt.

Bescherming van uw betonnen terras

U wilt natuurlijk uw betonnen terras zo lang mogelijk mooi houden. Uw betonnen terras kunt u dan extra beschermen door deze te impregneren. Dit kunt u door ons laten doen maar u kunt het ook zelf doen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het impregneren van een betonvloer. Verder is het belangrijk om uw betonnen terras goed te onderhouden en schoon te maken. In de basis is het onderhoud hetzelfde als bij een betonvloer binnenshuis.

Mogen wij voor u een betonnen terras aanleggen?

Neem dan zeker contact met ons op! Onze adviseurs zijn u graag van dienst, voor zowel binnen- als buitenvloeren. Plan een afspraak in onze showroom. Wilt u vooraf weten wat het kost om een betonnen terras aan te leggen? Vraag dan een prijsindicatie aan.
Afspraak inplannen Prijsindicatie aanvragen

Ons meest recente werk