SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Gevlinderde woonbeton vloer, betonnen vloer, beton in huis, vintage, vintage interieur

Een betonvloer leggen: hoe werkt dat?

Hoe gaat een betonvloer leggen in z’n werk? Kies jij voor een gevlinderde betonvloer? Dan wil je vast weten hoe zo’n betonvloer gelegd wordt. Wij nemen je mee in de stappen naar jouw gevlinderde betonvloer.

De keuze voor een betonvloer

Het begint natuurlijk allemaal bij de keuze voor een betonvloer. Ben je al in onze showroom geweest? Dan weet je alles over de kleuren en mogelijkheden. Zo niet, maak een afspraak om langs te komen en vertel ons je wensen of bel of mail ons met je vragen.

Als je de keuze voor een betonvloer hebt gemaakt, ga je voor een heel duurzame, energiebesparende, praktische en natuurlijk prachtige vloer. We maken een offerte voor je en als de afspraak rond is, komen we eerst langs om de definitieve maten op te meten. Bij deze inmeetafspraak bekijken we de technische details en meten we de exacte oppervlakte en dikte van de vloer uit. Heb je nog vragen? Dan kun je die tijdens deze afspraak op ons afvuren.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

De voorbereidingen van een betonvloer leggen

Om een betonvloer te kunnen leggen, moet er eerst wapening zijn. We beginnen daarom met het aanbrengen van deze staalnetten. Ze komen op de eventuele vloerverwarming. Wapening zorgt voor een sterke betonvloer en vermindert de kans op scheurvorming. Wapening vermindert, maar kans op scheurvorming is er altijd.

Bij de voorbereidingen hoort ook het afplakken van de ruimte. Denk aan kozijnen, dorpels en wanden. Voordat we dat doen, bevestigen we eerst foamband onder aan de muren. Deze randisolatie van 5 millimeter dik zorgt ervoor dat het beton kan uitzetten en krimpen, waardoor de kans op scheurvorming kleiner wordt. Het is tegelijkertijd ook stootband voor onze vlindermachines én het doorbreekt contactgeluid tussen muur en vloer.
Ik wil een prijsindicatie

De betonvloer leggen

Als alles tot in de puntjes is voorbereid, is het tijd voor het echte werk: de betonvloer leggen. Een betonwagen komt het beton brengen. Een betonpomp zorgt ervoor dat het door een slang in de ruimte terechtkomt. Het vloeibare beton storten we tot de gewenste hoogte. Om de juiste hoogte te bepalen, gebruiken we een laser en een lange rei.

De betonvloer vlinderen

Bij het leggen van een betonvloer is vlinderen een belangrijk onderdeel. Dit is namelijk de afwerking van je vloer. Heb je gekozen voor een kleur? Dan wordt die ook tijdens het vlinderen aangebracht.

Wanneer we kunnen starten met vlinderen is helemaal afhankelijk van het weer. We gaan met een vlindermachine op de vloer, dus de betonvloer moet eerst zodanig uitgehard zijn dat we erop kunnen lopen. In de zomer kan dit sneller dan in de winter. In de tussentijd blijven we op de locatie, zodat we het proces goed in de gaten kunnen houden.

Een vlindermachine maakt trouwens wat geluid. Vergelijk het met dat van een grasmaaier. Het kan handig zijn eventuele buren even een seintje te geven van tevoren.

Na het leggen van de betonvloer

Het vlinderen zorgt ervoor dat de toplaag van de betonvloer verhard en verdicht wordt. Grove delen duwen we als het ware naar beneden waardoor een gladde massa aan de oppervlakte ontstaat.  Maar de vloer is dan nog niet helemaal uitgehard. Een paar dagen na het vlinderen kun je de vloer afdekken met stucloper. Andere bouwwerkzaamheden kunnen nu weer opgepakt worden.

Als het zover is dat de stucloper eraf kan en de vloer een tijdje gedroogd heeft, kan de vloer ook geïmpregneerd worden. De beschermende impregneerlaag maakt de vloer voor 95% vuil- en vochtafstotend.

betonvloer woonkamer kosten, inspiratie woonkamer, woonkamerinspiratie, betonnen vloer huiskamer, zithoek

Tijd om te genieten van je vloer

Als ook de impregneerlaag helemaal droog is, is het tijd om te genieten van je betonvloer! Een vloer die een leven lang mee gaat en die tegen een stootje kan. En boven alles natuurlijk een prachtvloer!

Wil jij ook een betonvloer laten leggen?

Wil jij ook kunnen genieten van zo’n mooie en praktische vloer? Of heb je de keuze al gemaakt, maar heb je vragen voor ons? Bel of mail ons voor persoonlijk advies!
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.