SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met onze BHV training zijn wij op vrijdag 25 november de hele dag gesloten! ×

gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

Is een betonvloer duurzaam?

Wanneer je je aan het oriënteren bent op vloeren, ben je misschien ook bezig met de vraag of een betonvloer milieuvriendelijk en duurzaam is. We vertellen je graag meer over de productie en levensduur van een betonvloer.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de productie van beton, en dan vooral van het cement, levert relatief veel CO2-uitstoot op. Toch is een betonvloer een heel duurzame keuze. ‘Maar hoe dan?’ zal je misschien denken.

Een leven lang genieten van een betonvloer

Nou, dat zit zo: beton gaat levenslang mee. Betonvloeren zijn eigenlijk onverwoestbaar. Dat betekent een leven lang genieten van jouw betonvloer!

En als je er zo lang mee doet, is die CO2-uitstoot per jaar ineens niet zoveel meer. Want productie van materialen levert (bijna) altijd CO2-uitstoot op. Het ene materiaal meer dan het andere. Maar gaat het vervolgens tien jaar mee of vijftig? Dat maakt verschil.

eclectische woonkamer, eclectisch interieur, eclectische woonstijl, betonvloer eclectisch

Besparen op de vloerverwarming

Beton is dus onverwoestbaar. Het is een heel hard en dicht materiaal. En dat heeft naast de levensduur nog een heel groot voordeel: het is door de goede warmtegeleiding een perfecte combi met vloerverwarming. Het is bijvoorbeeld minder poreus dan een zandcement dekvloer. Daardoor blijft de warmte langer opgeslagen. Je hoeft fors minder te stoken om dezelfde temperatuur te bereiken in vergelijking met onder andere een houten vloer of tegelvloer. Niet alleen milieuvriendelijker, ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

Dat is al heel energiezuinig. Maar er is nog meer. Je kunt namelijk ook kiezen voor onze energiezuinige betonvloer. Die wordt gemaakte van een aangepaste betonmix, waardoor de vloer nog sneller verwarmt en nog langer de warmte vasthoudt. Je bespaart dan nog eens 30-40% aan kosten ten opzichte van de gewone betonvloer.

Lees ook: alles wat je moet weten over vloerverwarming in een betonvloer

Verschil tussen beton- of betonlook vloer

Is er wat betreft duurzaamheid nog een verschil tussen een echte betonvloer of een betonlook vloer? Niet echt.

Bij een betonlook vloer komt er een laagje van een aantal millimeters op een bestaande ondervloer. Dit laagje bestaat uit gietbeton of het kunststof polyurethaan (PU). Deze gietvloeren hebben een aantal ingrediënten die ook in beton zitten, waaronder cement. Maar echt beton is het niet.

Bij een échte betonvloer is de dikte minimaal 7 centimeter en wordt er dus meer cement voor het beton gebruikt, maar dan is er weer geen ondervloer nodig. Een betonvloer wordt daarnaast in één keer gestort, terwijl een gietvloer in meerdere lagen wordt aangebracht die tussendoor moeten drogen. Dat betekent dat we een paar keer vaker heen en weer rijden.

Kort samengevat: in een gietvloer zit minder cement, maar bij een betonvloer heb je geen ondervloer meer nodig en hij kan in één keer gestort worden.

beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Bewuste keuze voor beton

Wat nog goed is om te weten is dat we bij de verwerking van beton bewust omgaan met het materiaal. We zouden einden kunnen rijden met vrachtwagens vol beton, maar we kiezen ervoor om het altijd te halen bij een betoncentrale in de buurt van de locatie waar we de vloer leggen. Dat scheelt weer transport en bespaart dus CO2-uitstoot. De betoncentrales waarmee we werken hebben trouwens ook allemaal het Beton Bewust/CSC keurmerk.

Een leven lang genieten van je vloer?

Wil je ook een leven lang genieten van een duurzame en energiezuinige vloer? Of heb je misschien nog vragen over het materiaal of de mogelijkheden? Bel of mail gerust. We staan je graag te woord!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.