SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gietvloer betonlook Willem Designvloeren

Cementgebonden gietvloer prijs: dit is je investering per vierkante meter

Wat is de cementgebonden gietvloer prijs? Jouw oog is gevallen op cementgebonden gietvloeren. Dat is de vloer die jij in huis wilt. Natuurlijk ben je dan ook benieuwd wat de kosten hiervan zijn. We vertellen je wat een cementgebonden gietvloer kenmerkt en wat je ervoor kwijt bent. Of eigenlijk juist rijk. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Wat is een gietvloer, welke soorten zijn er en wat is een cementgebonden gietvloer? Een gietvloer is een strakke, naadloze afwerkvloer van een paar millimeter dik. We maken de vloer door een gietmengsel aan te brengen en vervolgens af te lakken. De samenstelling van het gietmengsel is afhankelijk van het soort gietvloer dat je kiest. We onderscheiden vier soorten:

Bij de cementgebonden gietvloer is het mengsel dat jouw vloer vormt gemaakt op basis van cement. Dit betekent dat je vloer een betonlook uitstraling krijgt. De kleuren waarin je een cementgebonden gietvloer kunt krijgen zijn dan ook natuurlijke tinten: off white, lichtgrijs, antraciet, beige en zandkleur.
Bekijk de brochure

cementgebonden gietvloer prijs, gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Cementgebonden gietvloer prijs per vierkante meter

De prijs van een cementgebonden gietvloer ligt gemiddeld tussen de €100,- en €120,- per vierkante meter. Bij deze prijs is inbegrepen:

    • Epoxyprimer
    • Egaline
    • Gietmengsel + laklagen
    • Arbeid (meestal vijf achtereenvolgende dagen voor vijf lagen)

Bereken de prijs van een cementgebonden gietvloer in jouw woning

We werken met staffelprijzen. Hoe meer oppervlakte, hoe voordeliger de cementgebonden gietvloer prijs per vierkante meter. Je ziet dat terug in onderstaande tabel, waarin je de prijzen ziet van de cementgebonden gietvloer, exclusief voorbewerking met egaline en epoxyprimer.

Aantal vierkante meters Prijs
>150 €84,95 per m2
100-149 €89,95 per m2
75-99 €94,95 per m2
50-74 €99,95 per m2
26-49 €104,95 per m2
<25 €2.850,00

Prijzen epoxyprimer en egaline

De kosten van egaline en epoxyprimer zijn ook gebaseerd op het aantal vierkante meters dat je nodig hebt. De prijs van egaline ligt tussen de €19,95 en €27,45 per vierkante meter en bij minder dan 25 m2 geldt een vast tarief van €750,00. De prijs van epoxyprimer ligt tussen de €11,45 en €15,45per vierkante meter en bij minder dan 25 m2 geldt een vast tarief van €395,00.

gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Wat kost een cementgebonden gietvloer in jouw huis?

Denk je nu: fijn al die getallen, maar ik wil weten wat mijn cementgebonden gietvloer gaat kosten? Met onze rekentool krijg je een prijsindicatie gebaseerd op jouw situatie. Hoe het werkt: je vult de vloer van jouw keuze in, het aantal vierkante meters en het adres waar de vloer gemaakt moet worden. Na het versturen ontvang je binnen een paar minuten vrijblijvend een prijsindicatie in je mailbox.
Rekentool

Nu je weet wat een cementgebonden gietvloer is en wat de prijs ervan is, kun je een betere afweging maken welke vloer bij jou past. Maar er gaat natuurlijk niets boven verschillende vloeren zien, voelen en vergelijken. In onze showroom in Opheusden (tussen Tiel en Arnhem) kun je gevlinderde betonvloeren, verschillende soorten gietvloeren en beton ciré vloeren en wanden bekijken.

We vertellen je er ook graag alles over de juiste ondergrond, de perfecte combinatie van een cementgebonden gietvloer met vloerverwarming, het onderhoud van een gietvloer en de kleurmogelijkheden van vloeren.

Kom jij snel langs in onze showroom?
Afspraak maken