SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Beton glad afwerken

Nadat uw betonvloer is gestort, gaan we verder met het glad afwerken van het beton. Voor het glad afwerken van uw beton zijn meerdere benamingen. Architecten e.d. hebben het meestal over een monolithisch afgewerkte vloer. Maar in de volksmond hebben we het over vlinderen. Met al deze benamingen bedoelen we uiteindelijk hetzelfde.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Voordelen beton

Hieronder de voordelen voor beton in uw woning:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Energiezuinig
 • Erg geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Krasvast
 • Slijtvast
 • Naadloos design
 • Steeds mooier in de loop der jaren
 • Erg geschikt voor huishoudens met kinderen/huisdieren

Wat is beton glad afwerken?

Het glad afwerken van beton doen we met meerdere doelen. Zie hieronder de doeleinden:

 • Stofvrije vloer, na het glad afwerken is uw vloer niet meer poreus
 • Sterk verdichte toplaag, hierdoor trekt vuil minder snel in de vloer

Het glad afwerken van het beton gebeurt met vlindermachines. Dit zijn machines die we met de hand bedienen. Aan deze machines zitten 4 wieken bevestigd die hard ronddraaien. Tijdens het ronddraaien van de wieken, trilt het apparaat de grove delen in de vloer naar beneden en de fijne deeltjes komen bovenop te liggen. Hierdoor ontstaat de verdichte toplaag.

Uitstraling glad afgewerkt beton

Als we uw beton glad afwerken heeft dit een andere uitstraling dan wanneer we dit niet doen. Als we dit niet doen blijft uw vloer namelijk poreus. Een poreuze vloer bevat veel stof en loszittende deeltjes. Dit is niet praktisch als deze vloer als leefvloer dient. Daarom adviseren wij om uw beton glad af te werken. De toplaag is dan sterk verdicht en stofvrij.

Kleur toevoegen in glad afgewerkt beton

Tijdens het glad afwerken van uw beton, maken we de vloer (indien gewenst) op kleur. Dit doen we met zeer fijne pigmenten die we in de toplaag van de betonvloer strooien. Op deze manier zit de gewenste kleur ook echt helemaal in de vloer. Hierdoor is er geen risico op slijtage van de kleur. Gaat u uw vloer verven, dan heeft u dit risico wel. Door het opwarmen van de vloer d.m.v. de vloerverwarming kan de verf af gaan bladderen.

Onderhoud betonvloer

Nadat uw betonvloer glad is afgewerkt, heeft u een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Wel geven we u wat tips om vlekken e.d. te voorkomen.

 • Bijtende middelen direct opnemen met een doekje. Denk hierbij aan wijn, koffie of olijfolie
 • We adviseren om uw betonvloer eens in de twee weken te dweilen met impregneermiddel. Dit kunt u toevoegen aan uw dweilwater
 • Eens per week de vloer dweilen met warm water

Beton glad afwerken in uw woning

Overweegt u om beton te storten in uw nieuwbouwwoning. Of uw bestaande vloer te vervangen door een betonvloer? Kom dan eens vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden. Hier kunt u de verschillende kleuren betonvloeren bekijken.

Naast gevlinderde betonvloeren hebben we ook betonlookvloeren in ons aanbod. Waaronder beton ciré, PU-gietvloeren en cementgebonden gietvloeren.

Klik hier om een afspraak met één van onze adviseurs te maken. Alvast meer informatie ontvangen? Klik dan hier.

Ons meest recente werk