SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton vlinderen

Een nieuw huis, een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en strak gestucte muren. Alles past bij elkaar. Maar welke vloer past nu het beste bij uw woning en bij uzelf? Uitstraling is voor u belangrijk, maar ook zeker hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid. Indien u zicht kunt vinden in bovenstaande, is een gevlinderde betonvloer echt wat voor u! Vraagt u zich af wat beton vlinderen precies inhoudt? Wij vertellen u er graag meer over.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Beton vlinderen

Nadat de betonvloer is gestort, beginnen we met het beton vlinderen. Vlinderen, ook wel monolithisch afwerken of polieren genoemd, doen we met behulp van de zogenoemde vlindermachine. Door middel van het vlinderen ontstaat er een gladde, stevige en verdichte toplaag. Het vlinderen van het beton gebeurt op dezelfde dag als het storten van de betonvloer.

Beton vlinderen, de voordelen

Naast de voordelen die hierboven zijn benoemd biedt het vlinderen van beton de volgende voordelen:- Continuïteit in uw bouwproces;
– Een natuurlijke uitstraling van uw vloer:
– Tijdloze vloer, doordat uw vloer onder andere slijt- en krasvast is;
– Weinig onderhoud aan uw vloer.

beton vlinderen, gepolierde betonvloer, gepolierd beton

Verschillende soorten

Bij het vlinderen van een betonvloer kunt u kiezen uit diverse varianten, geheel afgestemd op uw persoonlijk woonsituatie. Allereerst bieden wij een energiezuinige variant aan. Hiervoor kiest u wanneer u uw woning zo energiezuinig mogelijk wenst op te bouwen. Door de speciale toevoeging hoeft u de vloerverwarming in uw woning minder hoog op te stoken om uw betonvloer en woning toch aangenaam warm te krijgen.

Een tweede optie is de krimparme variant. Door te kiezen voor deze variant beperkt u het risico op het ontstaan van scheurtjes nog meer. Ook bij deze variant voegen we een speciale toevoeging aan ons betonmengsel toe.

Voor alle varianten en soorten blijft de afwerking van de vloer hetzelfde. We vlinderen namelijk altijd het beton van uw nieuwe woonbeton vloer.

Beton vlinderen, op kleur

Door pigment toe te voegen tijdens het beton vlinderen, kiest u uw eigen persoonlijke kleur van de woonbeton vloer. De kleuren lopen uiteen van zandkleurig tot zwart. Door percentages van verschillende tinten te combineren kiest, stelt u geheel op persoonlijke wijze uw gevlinderde woonbeton vloer samen.

Heeft u een andere kleur voorkeur dan de gebruikelijke grijs- of zandtinten? Laat het ons weten! Vaak kunnen wij hierin voor u ook meer betekenen. Een kanttekening hierbij is wel dat deze kleuren niet in onze showroom te zien zijn en deze kleurpigmenten ook anders zijn qua prijs.

Na het beton vlinderen, impregneren

Om lang en optimaal te genieten van uw gevlinderde betonvloer is de bescherming en het onderhoud van groot belang! Het voordeel van het impregneermiddel is dat deze transparant en mat is. Daarom geeft het impregneermiddel geen andere uitstraling aan de gevlinderde betonvloer. Wilt u meer weten over het onderhoud van een gevlinderde betonvloer? Kijk dan op onze pagina voor het onderhouden van uw gevlinderde woonbeton vloer.

beton vlinderen, betonvloer vlinderen

Bezoek onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een gevlinderde betonvloer? Kom langs bij ons in de showroom! Graag maken wij van de tevoren wel een afspraak met u zodat één van onze adviseurs beschikbaar is om u van de juiste informatie te voorzien.
Showroomafspraak maken

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.