SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton vlinderen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe betonvloer heeft u er vast al eens van gehoord. Beton vlinderen. We kunnen het goed begrijpen als u hier nog wel wat vragen over heeft! Daarom vertellen wij u op deze pagina alles wat u moet weten over het vlinderen van een betonnen vloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Beton vlinderen

Nadat de betonvloer gestort, en gedeeltelijk uitgehard is, beginnen we met het vlinderen van het beton. Vlinderen noemen we ook wel eens monolitisch afwerken of polieren. Vlinderen doen we met behulp van de zogenoemde ‘vlindermachines’. Door middel van het vlinderen ontstaat er een gladde, stevige en verdichte toplaag.

Het vlinderen gebeurt op de dezelfde dag als het storten van de betonvloer.

Beton vlinderen, de voordelen

Hierboven hebben we al een aantal voordelen van de gevlinderde betonvloer genoemd. Maar er zijn er nog meer:

  • Een gevlinderde betonvloer is volledig naadloos;
  • Door de sterke toplaag is de vloer kras- en slijtvast;
  • Een betonvloer is energiezuinig;
  • Door het naadloze karakter van deze vloer is hij onderhoudsvriendelijk;
  • Een betonvloer heeft een natuurlijke uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt;
  • Gevlinderde betonvloeren zijn door het hele huis te leggen en zelfs als terras en oprit mogelijk!

Verschillende soorten beton

Wanneer u kiest voor een betonvloer bieden wij verschillende varianten aan. Allereerst bieden wij een energiezuinige betonmix aan. In deze variant zit minder lucht. Dit is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Door deze toevoeging hoeft u uw vloerverwarming minder warm te stoken voor een aangenaam resultaat.

De tweede optie is de krimparme variant. Deze betonmix zorgt voor minder werking in de vloer. Hierdoor verkleint de kans op scheuren. We kunnen de kans op scheuren nooit volledig wegnemen! Wel geven wij u garantie dat, mochten er scheuren komen, wij deze als enige in Nederland kosteloos komen opvullen.

Bij deze verschillende varianten blijft de afwerking hetzelfde. We vlinderen uw nieuwe betonvloer namelijk altijd!

Beton vlinderen, met kleurpigment

U kunt ervoor kiezen om tijdens het vlinderen een kleurpigment in het beton te laten strooien. Zo kiest u uw ideale kleur, die perfect past bij uw woonstijl. Wij bieden verschillende grijstinten en zandkleuren aan. Ook een combinatie van kleuren is mogelijk! Zo stelt u uw persoonlijke vloer samen.

Gevlinderde woon betonvloer in deze eetkamer in Horst. Gecombineerd met een houten eettafel en daaromheen roze stoelen

Na het vlinderen, impregneren

Om lang en optimaal te genieten van uw gevlinderde betonvloer is de bescherming en het onderhoud belangrijk. Wij raden het dan ook aan om uw betonvloer te impregneren. Het impregneermiddel dat wij gebruiken en aanbieden is transparant en mat. Het zal het uiterlijk van uw vloer dus niet veranderen!

Ook het onderhouden van de gevlinderde betonvloer is belangrijk! Wij adviseren het volgende:

Dweil de ene week uw betonvloer met warm water en ons . Dweil de andere week als eerst weer met warm water en ons reinigingsmiddel, gevolgd door impregneermiddel. Wanneer u uw betonvloer door ons laat impregneren, kunt u dit impregneermiddel gedurende de garantietermijn kosteloos bij ons bestellen!

Wilt u meer weten over het onderhoud van een gevlinderde betonvloer? Lees dan onze pagina: Onderhoud van uw gevlinderde woonbeton vloer.

Bezoek onze showroom

Wilt u de gevlinderde betonvloeren zien en vergelijken? Kom dan eens langs in onze showroom! Maak van tevoren even een afspraak. Dan zorgen wij dat één van onze adviseurs, en de koffie voor u klaar staat!

Showroomafspraak maken

Ons meest recente werk