SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Dit zijn ze: de PU gietvloer nadelen

Een PU gietvloer is een strakke en egale vloer. Deze vloer creëert een luxe uitstraling in iedere ruimte. Voordat u overweegt een PU gietvloer aan te schaffen, verdiept u zich in de voor- en nadelen. Dat begrijpen wij. Daarom leest u op deze pagina alles over de nadelen van een PU gietvloer.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een PU gietvloer?

Voordat we de voor- en nadelen van de PU gietvloer benoemen, leggen we eerst uit wat een gietvloer precies is.

Een PU gietvloer is een betonlook vloer. Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan, oftewel PU. PU is een kunststof waardoor het een zachter en warmer product is dan bijvoorbeeld een woonbeton vloer. Dit maak een PU gietvloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld uw slaapkamer of de speelkamer. Omdat de vloer de temperatuur van de ruimte aanneemt, stapt u ’s ochtends niet op een koude vloer.

Een PU gietvloer is er in meerdere soorten. Zo is er bijvoorbeeld een aromatische en een alifatische gietvloer. U kunt de voor en nadelen hiervan overwegen. Een aromatische gietvloer is voordeliger, maar verkleurt in de loop van de tijd. Dit is een groot nadeel van deze vloer. Een alifatische gietvloer daarentegen is duurder, maar deze variant is UV – bestendig. Daarom brengen wij in woningen altijd een alifatische gietvloer aan.

Soorten betonlook vloeren

Naast de PU gietvloer bieden wij meerdere soorten betonlook vloeren aan. Vanzelfsprekend ieder met haar eigen voor en nadelen. Denk hierbij aan een cementgebonden gietvloer of beton ciré. Een cementgebonden gietvloer gieten we, net als een PU gietvloer in de desbetreffende ruimte. Een beton ciré vloer daarentegen smeren we op de vloer. U kunt dit vergelijken met het aanbrengen van stucwerk. Het is goed om de voor- en nadelen af te wegen voordat u een keuze maakt.

Vloeropbouw PU gietvloer

Een PU gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Waaronder de egaline, de vloer zelf en diverse laklagen. Als eerste egaliseren we de ondervloer. Daarna brengen we de PU gietvloer aan en smeren we deze uit tot een egaal oppervlak. Daarna werken we de gietvloer af met meerdere laklagen. Waaronder de coating en de lak. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de vloer vloeistof- en vuilafstotend is. Hierdoor is deze vloer perfect toe te passen in iedere ruime in uw woning.

pu gietvloer nadelen, pu gietvloer keuken, keuken gietvloer

PU gietvloer voordelen

Hieronder vindt u de voordelen van een PU gietvloer. De PU gietvloer nadelen leest u in de volgende alinea.

  • Toe te passen op een bestaande tegelvloer of zandcement dekvloer;
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur;
  • Onderhoudsvriendelijk: 100% vuil- en vloeistofafstotend;
  • In combinatie met egaline een dikte van ongeveer 5 millimeter;
  • Geschikt als vloer in de badkamer;
  • Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming.

PU gietvloer nadelen

Hieronder vindt u de nadelen van een PU gietvloer.

  • Het aanbrengen van de gietvloer neemt erg veel tijd in beslag. De vloer bestaat uit meerdere lagen en per dag brengen we 1 laag aan. Dus een gietvloer van 4 lagen maken we in 4 dagen. Wanneer u genoeg tijd heeft ingecalculeerd voor uw nieuwbouw of verbouw dan hoeft u dit natuurlijk niet als een nadeel te ervaren;
  • Gevoelig voor krassen. Dit komt omdat we de vloer maken van een redelijk zacht product. Plak daarom altijd goede beschermvoetjes onder de schuivende delen, zodat u niet veel last van dit nadeel ervaart;
  • Minder mogelijkheden in afwerking ten opzichte van een betonvloer.

PU gietvoer in uw woning

Zoals u hierboven leest, zijn er veel meer voordelen van een PU gietvloer dan nadelen. Overweegt u om een gietvloer in uw woning aan te brengen? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te voorzien van passend advies. Samen met u kijken we wat het beste aansluit op uw wensen. Maak hier een afspraak.

Ons meest recente werk