SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonstuc woonkamer: een rustieke vloer met veel karakter

Betonstuc in de woonkamer geeft een prachtig, rustiek effect. We kunnen dit effect onder andere creëren met beton ciré en Italiaans betonlook. Maar wat is betonstuc precies, hoe brengen we het aan in uw woonkamer en welke kleurmogelijkheden zijn er? We vertellen u er alles over op deze pagina over betonstuc voor de woonkamer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Laten we beginnen bij het begin: Wat is betonstuc? Betonstuc is een smeerbaar mengsel op basis van cement en hars. Wij gebruiken de term betonstuc alleen voor beton ciré, omdat we dat ook echt stuken. Maar wat betreft de ingrediënten en de manier van aanbrengen zou ook Italiaans betonlook onder betonstuc kunnen vallen. Voor betonstuc in de woonkamer kunt u dus kiezen voor Italiaans betonlook óf beton ciré.

Niet stuken, maar vlinderen

Een Italiaans betonlook vloer maken we ook op basis van cement en hars. Alleen is bij deze vloer de afwerking anders. We stuken hem niet, maar vlinderen het Italiaans betonlook.

Ook al zijn de basis ingrediënten van deze twee vloeren hetzelfde, de afwerking geeft de twee vloeren een verschillend effect. Bent u dus op zoek naar betonstuc voor de woonkamer dan is het de moeite waard om beton ciré te vergelijken met Italiaans betonlook.

Grijze Italiaans betonlook vloer in woonhuis bij de eettafel

Het verschil tussen beton ciré en Italiaans betonlook

Een beton ciré vloer maken we door betonstuc met een spaan aan te brengen op de ondergrond. Hierbij zetten we een eerste laag op met een wat rustiger en een wat drukkere spaanslag. U kunt vervolgens kiezen of u de tweede en bovenste laag wat robuuster wilt of juist wat strakker. We schuren de eerste laag en maken de tweede laag ook door de vloer te smeren of eigenlijk stuken.

Italiaans betonlook als betonstuc in de woonkamer

Bij Italiaans betonlook gaat het wat anders. Ook deze vloer maken we in meerdere lagen en zetten we op met een spaan, maar het grote verschil is dat we de vloer vervolgens afwerken door te vlinderen. Het vlinderen zorgt ervoor dat een Italiaans betonlook vloer een gewolkt effect krijgt en daardoor heel veel lijkt op een echte gevlinderde betonvloer. Alleen is deze vloer maar 3 millimeter dik.

Betonstuc woonkamer: de kleuren

Nu u helemaal op de hoogte bent van hoe we vloeren op basis van betonstuc in de woonkamer maken, bent u wellicht nog benieuwd naar de kleurmogelijkheden van deze vloeren. Bij beton ciré kunt u kiezen uit alle RAL- en NCS-kleuren. Dat betekent dus dat u de kleur van uw vloer heel exact kunt afstemmen met de rest van uw interieur. Daarnaast is beton ciré een toepassing die ook heel geschikt is voor wanden. Daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos.

betonlook vloer woonkamer

Van neutrale tot uitgesproken kleuren

Italiaans betonlook is er in 29 unieke kleuren. Van eigentijdse kleuren tot meer klassiek en van neutrale kleuren tot meer uitgesproken tinten. In combinatie met het effect van de vlindermachine kunt u dus zelf een levendige, karakteristieke vloer vormgeven. Uiteraard kunt u bij ons in de showroom terecht voor kleuradvies en om de verschillende vloeren te vergelijken.

Plan een bezoek aan onze showroom

Wilt u graag een levendige, karakteristieke betonstuc vloer in uw woonkamer of andere ruimte? U bent van harte welkom in onze showroom in het Betuwse Opheusden! Daar kunt u niet alleen beton ciré en Italiaans betonlook vloeren bekijken, maar ook vier soorten gietvloeren én gevlinderd woonbeton. Daarnaast kunt u verschillende kleuren vergelijken en denkt onze kleurspecialist desgewenst graag mee over de kleurkeuze voor uw vloer.
Afspraak maken

We vragen u van tevoren een afspraak te maken, zodat wij kunnen zorgen dat de juiste specialist aanwezig is om u te helpen. We zien u heel graag binnenkort in Opheusden! Hebt u vooraf nog vragen? Neem dan ook gerust even contact op.
Contact opnemen

Ons meest recente werk