SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Badkamerinspiratie Willem Designvloeren, beton cire kleur

Baden in luxe: 5 vragen en antwoorden over betonstuc in de badkamer

Sta je op het punt om je badkamer een make over te geven? Of laat je een nieuwbouwwoning bouwen en zoek je de perfecte afwerking voor je badkamer? Betonstuc in de badkamer blijft een trend. Het geeft een stijlvolle en tijdloze uitstraling en past in elk interieur.

Met deze 5 vragen en antwoorden maak jij kennis met betonstuc, kom je erachter of dit iets is voor jou en natuurlijk vind je hier ook alle inspiratie die je nodig hebt voor een badkamer van betonstuc.

Vraag 1: Wat is betonstuc?

Betonstuc is hetzelfde als beton ciré en een eeuwenoude techniek die de Fransen vroeger al gebruikten om beton een nóg mooiere uitstraling te geven. Maar door de jaren heen is het product doorontwikkeld tot een strakke, dunne stuclaag.

Betonstuc bestaat uit cement, hars en kleurstof. Dat zorgt ervoor dat beton ciré in elke kleur mogelijk is. Grijstinten, pasteltinten, uitgesproken kleuren, maar ook metallic kleuren zoals brons, koper, zilver en goud.

Vraag 2: Is betonstuc in de badkamer waterdicht?

Ja, betonstuc is waterdicht. Door de coating en de laklagen is betonstuc helemaal waterafstotend. Daarom kun je betonstuc goed aanbrengen in de badkamer, zelfs in het douchegedeelte.

Om betonstuc aan te brengen in de badkamer is het nodig om de wanden eerst voor te bewerken met cementgebonden stucwerk.

badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

Vraag 3: Wat kost betonstuc in de badkamer?

Betonstuc voor in de badkamer kost zo’n €125,- per vierkante meter inclusief btw. Die €125,- is een gemiddelde. Heb je wat minder  vierkante meters, dan betaal je meer per vierkante meter. Heb je meer vierkante meters, dan betaal je minder per vierkante meter. Onder de 25 vierkante meter rekenen we een minimum starttarief. Het starttarief is: €4.375,- inclusief btw.

Doordat betonstuc uit verschillende lagen bestaat komen we ook meerdere keren op locatie. We kunnen niet alle lagen op één dag aanbrengen door de droogtijd die tussen de verschillende lagen nodig is. Dat betekent dat we tot zo’n zes keer op locatie zijn.

Vraag 4: Is betonstuc duurder dan tegels?

De prijs voor wandtegels ligt tussen de €10,- en €70,- per vierkante meter. Maar daarmee ben je er nog niet. Denk bijvoorbeeld ook aan voegmiddel en lijm (à €10,- tot €15,-) wat je nodig hebt om te tegelen. En tot slot natuurlijk de tegelzetter. Die rekent ook al snel zo’n €35,- per vierkante meter.

Het ligt dus aan de keuze die je maakt qua tegels of betonstuc duurder is dan tegels. Kies je een wat luxere, duurdere of grotere tegel uit dan is betonstuc niet per se duurder dan tegels.

Vraag 5: Hoe maak je betonstuc schoon?

Betonstuc zorgt er in ieder geval voor dat je veel eerder klaar bent met het poetsen van je badkamer. Dat komt omdat betonstuc helemaal naadloos is en dus geen voegen heeft die geschrobd moeten worden. Betonstuc, of beton ciré, maak je makkelijk schoon met een spons of vochtige doek en het schoonmaakmiddel Lecol Clean. Lecol Clean is speciaal ontwikkeld voor gelakte vloeren en wanden.

Om het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk te houden raden we je aan om na de douchebeurt de wanden droog te maken met een droogtrekker. Zo blijft er zo min mogelijk zeepresidu achter wat je betonstuc vet maakt.

Kom betonstuc bekijken in onze showroom

We hopen dat je een goede eerste indruk hebt gekregen van betonstuc in de badkamer. Kom gerust bij ons langs om je verder te verdiepen in betonstuc, kleuren te bekijken en structuren te voelen. Maak je van tevoren even een afspraak? Dan zorgen wij dat er een adviseur én de koffie klaarstaat!
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.