SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Willem Designvloeren PU gietvloer Woonkamer

Alle informatie over een PU vloer in 7 vragen

Ben je op zoek naar de perfecte vloer voor jouw woning en houd je van een strakke en praktische vloer? Een PU vloer heeft dit allemaal. Lees snel verder om te ontdekken of deze gietvloer aansluit bij jouw wensen!

Wat is een PU vloer?

Een PU vloer is een gietvloer van zo’n 3-6 millimeter dik. PU staat voor polyurethaan. Dit is een kunststof. Dat betekent dat een PU vloer een wat zachtere vloer is die nooit koud aanvoelt. PU is tegelijk vrij elastisch. Daardoor is de kans op scheuren heel klein.

Welke kleuren kan ik kiezen bij een PU vloer?

Een PU vloer kunnen we in alle RAL- en NCS-kleuren maken. Het is zelfs mogelijk om twee kleuren te mengen, zodat er een gewolkt/gevlamd effect ontstaat. Doordat er zoveel mogelijk is qua kleur, past deze vloer in heel veel verschillende interieurs.

Dit is waarom Janneke en Leo kozen voor een PU gietvloer

Een PU vloer in lichtgrijs met donkergrijs krijgt een industriële betonlook, terwijl een PU vloer in zandkleur weer wat landelijker kan zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om voor een meer uitgesproken kleur te gaan. Misschien wil je wel een zeegroene badkamervloer of een terracotta vloer in de woonkamer. Welke kleur het ook wordt, we maken graag jouw droomvloer!

Is een PU gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Een PU gietvloer gaat heel goed samen met vloerverwarming. Het is een dunne vloer, waardoor de warmte goed doorgelaten wordt. Door het elastische karakter van de vloer zal vloerverwarming ook niet snel zorgen voor scheuren.

Wat kost een PU vloer (met vloerverwarming)?

De prijs van een PU gietvloer inclusief egaline begint bij €87,50 per vierkante meter en is afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters. Ditzelfde geldt voor de vloerverwarming. Hoe meer groepen hoe voordeliger de prijs per groep.

Omdat de prijs dus van veel factoren afhangt, maar we begrijpen dat je wel graag een richtprijs krijgt, hebben we een handige rekentool. Wanneer je aangeeft welke vloer je voorkeur heeft en om hoeveel vierkante meter het gaat, krijg je binnen een paar minuten een prijsindicatie in je mailbox.
Bereken de prijs van een PU gietvloer

Kan een PU vloer ook in de badkamer of wc?

Ja, de PU gietvloer is zelfs de enige soort gietvloer die we tot in het douchegedeelte van de badkamer leggen. Omdat we de vloer maken op basis van een kunststof is hij 100% waterdicht. En doordat de vloer naadloos is, is hij ook nog eens super hygiënisch! Voegen schoonboenen is dus voorgoed verleden tijd!

Hoe wordt een PU gietvloer gemaakt?

We maken een PU vloer door het mengsel op basis van kunststof over de vloer te gieten. Dit zorgt voor een gladde, egale laag. In sommige gevallen brengen we ook egaline aan, maar dat hangt af van de staat van de ondervloer. We lakken het geheel twee keer af met een beschermende lak. Alles bij elkaar maken we de vloer in ongeveer vijf werkdagen. Zo hebben de lagen tussendoor voldoende ruimte om te drogen.

Is een PU vloer gemakkelijk in onderhoud?

Het is niet ingewikkeld om een PU gietvloer mooi te houden. Maar de vloer is natuurlijk niet onderhoudsvrij. Doordat het een zachte vloer is, is hij wat gevoeliger voor scherpe voorwerpen. Het is daarom belangrijk om met regelmaat te stofzuigen, zodat zand of vuil geen mogelijkheid krijgt om te schuren over de vloer. Ook is het verstandig beschermvoetjes onder meubels te plaatsen. Het gebruik van goede matten bij deuren voorkomt natuurlijk al veel.

Naast het stofzuigen adviseren wij de vloer wekelijks te dweilen. Daarnaast is het verstandig om de vloer bijvoorbeeld een keer per jaar een uitgebreide reinigingsbeurt te geven.

Alles over het onderhoud van een PU gietvloer

Ik wil een PU vloer!

Zag jij jezelf al lopen op een prachtige PU gietvloer en ben je ondertussen alleen maar enthousiaster? Je kunt voorbeelden van de PU gietvloer bekijken in onze showroom in Opheusden. Maak een afspraak per mail of telefoon en kom binnenkort de PU vloer en andere gietvloeren, gevlinderde betonvloeren en betonlook vloeren bekijken!
Afspraak maken