SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

beton glad afwerken badkamer

8x inspiratie: betonlook badkamer

Betonlook in de badkamer is tijdloos, stoer en erg populair. Een betonlook creëer je op veel verschillende manieren in de badkamer die past bij jouw woonstijl en situatie. Een gevlinderde woonbeton vloer of juist betonlook wanden. Betonlook wanden maken wij met beton ciré. In dit artikel delen we graag inspiratie voor betonlook in de badkamer.

1. Betonlook op vloer én wand

Met een betonvloer én beton ciré wanden is het hele plaatje compleet. Dan heb je een échte betonlook badkamer. De combinatie met zwart sanitair geeft een stoere, strakke en tijdloze uitstraling. De opdrachtgevers hebben gekozen voor een gevlinderde woonbeton vloer in de kleur basisgrijs en beton ciré wanden in de kleur NCS S6000N.

badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

2. Naadloze vloer met tegels op de wand

Op onderstaande foto’s zie je een traditionele en functionele badkamer met een mooie wandtegel. Wat minder traditioneel is, is de betonvloer. Hier ligt een gevlinderde woonbeton vloer. Het voordeel van de gevlinderde woonbeton vloer is dat deze vloer ook in het douchegedeelte kan. Hier laten we de betonvloer dan bewust wat ruwer tegen uitglijden en we brengen de betonvloer aan onder afschot naar het douchedrain.

3. Natuurlijk & robuust

Een veelgemaakte combinatie in de woning is de mix van betonlook en hout. Trek deze mix door in je badkamer en er ontstaat een prachtige landelijke, robuuste, maar toch onderhoudsvriendelijke badkamer. Door te kiezen voor betonlook op de vloer én wand is het schoonmaken van jouw badkamer in een handomdraai gedaan! Oké, op de houten achterwand achter het bad na dan maar die kun je uiteraard ook weglaten.

In de gevlinderde woonbeton vloer van onderstaand project hebben wij de kleurpigmenten basis grijs met 25% zandkleur gebruikt. De zandkleur zorgt voor een mooi verloop qua tint in de eikenhouten deuren en het eikenhouten meubel. Door de wanden juist in een grijzere tint te kiezen wordt het geheel niet te ‘gelig’.

4. Materialen mixen

Het schrikt mensen soms wat af om verschillende kleuren en materialen te gebruiken. Zeker in een kleine(re) ruimte zoals de badkamer wordt dit vaak vermeden. Toch kan het juist dat beetje extra geven waardoor er een unieke badkamer ontstaat, samengesteld op jouw interieurwensen.

Bij onderstaande binnenkijker durfde de opdrachtgever het wél aan en het resultaat is echt tof geworden. Een combinatie van de betonlook vloer, stucwerk, hout meubilair en de handvorm wandtegeltjes. Een prachtige badkamer, heel eigentijds.

5. Strak en speels

In deze badkamer zijn strakke materialen gecombineerd met een speelse twist. De naadloze gietvloer en de strak gestucte wanden tegenover een speelse mozaïek rondom het bad en in het douchegedeelte. De kleur van deze PU gietvloer is: NCS S2005-Y20R.

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

6. Betonlook in de badkamer met gemengd stucwerk- en tegelwerk

Dat tegels niet bijdragen aan je ‘schoonmaak-plezier’ (mocht je die al hebben) dat weten we allemaal. Tegels en voegen moet je goed schrobben wil je het goed schoonmaken. Geen wonder dat je zo min mogelijk tegels in je badkamer wilt. Naast beton ciré kun je er ook voor kiezen om daar waar het écht nodig is voor tegels te kiezen, maar de overige wanden te bekleden met (waterafstotend of waterdicht) stucwerk.

Onderstaand zie je foto’s van een badkamer met gemengd stucwerk- en tegelwerk. In combinatie met onze gevlinderde betonvloer zorgt het voor een erg rustig en strakke uitstraling. Natuurlijk speelt ook de kleurkeuze hierin een rol. Nog een leuk feitje van dit project: zie je de schuine kant bij het wastafelmeubel? Deze badkamer is op de verdieping van een oude watermolen. En bij een molen loopt natuurlijk alles rond! Extra lastig dus om dat goed in te delen.

7. Betonlook & Castle Stones

Castle Stones zorgen voor een rustieke en stoere uitstraling. Tegelijkertijd kunnen deze kleine waaltjes, zoals op onderstaande foto’s wel wat drukker overkomen. Door met betonlook op de wand te werken, in dit geval met beton ciré komt het juist uitstekend tot zijn recht! De wanden zijn dan erg rustig en naadloos waardoor het geen drukke, bonte bedoeling wordt.

Beton ciré passen wij wel toe op de wanden in de badkamer, zelfs in het douchegedeelte, maar de vloer in het douchegedeelte maken wij niet in beton ciré. Een gevlinderde woonbeton vloer of PU gietvloer kan wel op de vloer in de badkamer.

Goed om te weten: beton ciré badkamer: informatie en inspiratie

8. Donker betonlook

Durf jij het aan? Ruimtes die vaak al niet de grootste zijn een donker kleur wand te geven? Onze opdrachtgevers in Puttershoek deden het. Zij kozen voor RAL 7022 Ombergrijs. Een heel donkere, grijsgroene tint. In combinatie met een lichte PU gietvloer een waanzinnige combinatie.

Wat kost betonlook in je badkamer?

Is jouw interesse gewekt bij het zien van deze fantastische badkamers? En wil jij weten wat dat dan kost? Daarvoor hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters en de gewenste beton- of betonlook. Verzend daarna je aanvraag. Na het verzenden van je aanvraag ontvang je een prijsindicatie in je mailbox.
Prijs berekenen