SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton glad afwerken badkamer

8x inspiratie: betonlook badkamer

Betonlook in de badkamer is tijdloos, stoer en erg populair. Een betonlook creëer je op veel verschillende manieren in de badkamer die past bij jouw woonstijl en situatie. Bijvoorbeeld een gevlinderde woonbeton vloer, maar je kunt ook kiezen voor betonlook wanden. De betonlook wanden realiseren wij in beton ciré. In deze blog geven we inspiratie voor betonlook in jouw badkamer.

1. Gevlinderde woonbeton vloer en wandtegels

Op onderstaande foto’s zie je een traditionele en functionele badkamer met een mooie wandtegel. Wat minder traditioneel is, is de betonvloer. Hier ligt een gevlinderde woonbeton vloer. Het voordeel van de gevlinderde woonbeton vloer is dat de vloer ook toe te passen is in het douchegedeelte. Hier laten we bewust de betonvloer wat ruwer tegen uitglijden en we brengen de betonvloer aan onder afschot naar het douchedrain.

2. Gevlinderde woonbeton vloer met gemengd stucwerk- en tegelwerk

Dat tegels niet bijdragen aan je ‘schoonmaak-plezier’ (mocht je die al hebben) dat weten we allemaal. Tegels en voegen moet je goed schrobben wil je het goed schoon houden. Geen wonder dat je zo min mogelijk tegels wilt toepassen in je badkamer. Naast beton ciré kun je er dan ook voor kiezen om daar waar het écht noodzakelijk is voor tegels te kiezen, maar de overige wanden te bekleden met (waterafstotend of waterdicht) stucwerk.

Onderstaand zie je foto’s van een badkamer met gemengd stucwerk- en tegelwerk. In combinatie met onze betonlook vloer oftewel de gevlinderde woonbeton vloer zorgt het voor een erg rustig en strakke uitstraling. Uiteraard draagt hier ook de kleurkeuze een steentje bij. Nog een leuk feitje van dit project: zie je de schuine kant bij het wastafelmeubel? Deze badkamer is op de verdieping van een oude watermolen. En bij een molen loopt natuurlijk alles rond! Extra lastig dus om dat goed in te delen.

3. Mix betonlook en hout

Een veelgemaakte combinatie in de woning is de mix van betonlook en hout. Trek deze mix door in je badkamer en er ontstaat een prachtige landelijke, robuuste, maar toch onderhoudsvriendelijke badkamer. Door te kiezen voor betonlook op de vloer (de gevlinderde woonbeton vloer) en betonlook op de wand (beton ciré) in het schoonmaken van jouw badkamer in een handomdraai gedaan! Oké, op de houten achterwand achter het bad na dan maar die kun je uiteraard ook achterwege laten.

In de gevlinderde woonbeton vloer van onderstaand project hebben wij de kleurpigmenten basis grijs en 25% zandkleur gebruikt. De zandkleur zorgt voor een mooi verloop qua tint in de eiken houten deuren en het eiken houten meubel. Door de wanden juist in een grijzere tint te kiezen wordt het geheel niet te ‘gelig’.

4. Combineer verschillende materialen

Het schrikt mensen soms wat af om verschillende kleuren en materialen te gebruiken. Zeker in een kleine(re) ruimte zoals de badkamer wordt dit vaak vermeden. Toch kan het juist dat beetje extra geven waardoor er een unieke badkamer ontstaat, samengesteld op jouw interieurwensen.

Bij onderstaande binnenkijker durfde de opdrachtgever het wél aan en het resultaat is echt tof geworden. Een combinatie van de betonlook vloer, stucwerk, hout meubilair en de handvorm wandtegeltjes. Een prachtige badkamer, helemaal van deze tijd.

5. Betonlook in de badkamer en Castle Stones

Castle Stones zorgen voor een rustieke en stoere uitstraling. Tegelijkertijd kunnen deze kleine waaltjes, zoals op onderstaande foto’s wel wat drukker overkomen. Door met betonlook op de wand te werken, in dit geval met beton ciré komt dit juist uitstekend tot zijn recht! De wanden zijn dan erg rustig en naadloos waardoor het geen hele drukke bedoeling wordt.

Beton ciré passen wij wel toe op de wanden in de badkamer, zelfs in het douchegedeelte, maar de vloer voorzien wij niet van betonlook beton ciré. Een gevlinderde woonbeton vloer of PU gietvloer kan wel op de vloer in de badkamer.

Goed om te weten: beton ciré badkamer: informatie en inspiratie

6. Strak en speels

In deze badkamer zijn strakke materialen gecombineerd met speelse materialen. De naadloze betonlook gietvloer en de strakke gestucte wanden tegenover een speelse mozaïek rondom het bad en in het douchegedeelte. De kleur van deze PU gietvloer is: NCS S 2005 – y20r.

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

7. Beton vloer & beton ciré wanden

Met een betonvloer én beton ciré wanden maak je het hele plaatje compleet. Dan heb je écht een betonlook badkamer. De combinatie met zwart sanitair geeft een stoere, strakke en tijdloze uitstraling. De opdrachtgevers hebben gekozen voor een gevlinderde woonbeton vloer in de kleur basisgrijs en beton ciré wanden in de kleur NCS S 6000 N.

Lees ook: betonvloer badkamer: stijlvol en onderhoudsarm

badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

8. Betonlook badkamer: kleur bekennen

Bij betonlook denk je al snel aan grijs- en zandtinten. Maar betonlook, bijvoorbeeld beton ciré is in iedere RAL- en NCS- kleur te realiseren. Durf jij het aan om écht een totaal andere kleur te kiezen? Onze opdrachtgever van onderstaand project in ieder geval wel! Een gedurfde keuze, maar wel met een heel fris en uniek resultaat!

In onze showroom zie je verschillende kleuren. Veel grijs- en zandtinten uiteraard, maar ook de meer uitgesproken kleuren hebben wij zeker om te laten zien.

betonlook badkamer, badkamer betonlook

Wat kost betonlook in je badkamer?

Is jouw interesse gewekt bij het zien van deze fantastische badkamers? En wil jij weten wat dat dan kost? Daarvoor hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters en de gewenste beton- of betonlook. Verzend daarna je aanvraag. Na het verzenden van je aanvraag ontvang je een prijsindicatie in je mailbox.
Prijsindicatie berekenen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.