SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wilt u onze showroom bezoeken? Wij zijn open! Vanwege de maatregelen van het RIVM omtrent COVID-19 is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Neem gerust contact met ons op via 0488-750 961 om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Van harte welkom! ×

Dikte betonvloer woonkamer

Wat is de minimale dikte van een betonvloer in de woonkamer?

Je overweegt om een prachtige betonvloer aan te schaffen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Een van de belangrijkste aspecten voor een betonvloer is de dikte. Deze is namelijk niet in iedere woning te realiseren. Daarom vertellen wij in dit blog alles over de dikte van de betonvloer in jouw woonkamer.

Een betonvloer in de woonkamer

Vaak krijgen we de vraag of een betonvloer in de woonkamer niet ontzettend kil is. Wij vinden van niet. Dit omdat een betonvloer ook in meerdere kleuren is toe te passen. Dit geeft al een veel warmere uitstraling aan jouw betonvloer. Uiteraard is het wel een smaakkwestie of je een betonvloer te kil vindt.

Kleurmogelijkheden in de woonkamer

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om de kleur van de betonvloer in de woonkamer. Zo hebben we meerdere zand- en grijstinten. Eventueel zijn meerdere kleuren met elkaar te mengen zodat er een unieke vloer ontstaat. Door de neutrale uitstraling van de vloer, is het goed te combineren met meerdere kleuren in uw interieur. Een gevlinderde betonvloer is hoe dan ook een prachtige basis voor jouw woonkamer.

Betonvloer in combinatie met jouw woonstijl

Beton is een natuurproduct. Net als hout, leer en staal. Dit zijn producten die vrijwel altijd te combineren zijn met iedere woonstijl. Ook zien we deze producten vaak terug in combinatie met elkaar. Bijvoorbeeld een betonvloer gecombineerd met een stalen deur. Of het nu gaat om een landelijke woonboerderij of een strak, modern appartement, het past altijd!

Welke diktes hanteren we?

Er zijn meerdere diktes die we hanteren voor een gevlinderde betonvloer in jouw woonkamer. De minimale dikte is mede afhankelijk van de vloeropbouw in de woonkamer. Hieronder hebben we per vloeropbouw de minimale dikte voor de betonvloer in jouw woonkamer.

Dikte van 7cm

De dikte van 7cm is de minimale dikte voor een betonvloer in jouw woonkamer.  Deze dikte hanteren we als er al isolatie, een constructievloer en vloerverwarming met reflectiefolie ligt. Je zult je afvragen waarom we deze dikte voor de betonvloer in jouw woonkamer hanteren. Dit doen we in verband met de kans op scheurvorming. Als we het beton dunner storten is dit te kwetsbaar en kan het sneller gaan scheuren. Nu is deze kans er altijd wel, maar door deze dikte te hanteren, beperken we dit zoveel mogelijk.

Dikte van 9cm

Hierboven hadden we het over een vloeropbouw waarbij er eerst isolatie is aangebracht en daarbovenop een constructievloer. Deze opbouw kan ook andersom. In dat geval storten wij de betonvloer dus op de isolatie. Dan hanteren wij een dikte van 9cm. Dit doen we bewust omdat de vloer anders hol kan gaan klinken.

Dikte van 12cm

Uiteraard kan een betonvloer in de woonkamer ook dikker gestort worden. De vloer dient dan naast afwerkvloer ook als constructievloer. In dit geval hanteren we een dikte van minimaal 12cm voor de betonvloer in jouw woonkamer. We bouwen de vloer dan op vanaf het zandbed.

Offerte ontvangen

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een betonvloer in jouw woonkamer? Neem gerust contact met ons op. We voorzien u graag van passend advies.

Klik hier om contact op te nemen.