SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer reinigen

Een gevlinderde betonvloer is erg makkelijk te reinigen. Daarom is een gevlinderde betonvloer zeer geschikt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Of als u veel buitenshuis bent maar toch een gemakkelijk te reinigen vloer wilt. Omdat beton een natuurproduct is vraagt het wel consequent onderhoud. U vraagt zich nu vast af hoe u uw betonvloer moet reinigen. Op deze pagina vertellen wij u alles over het reinigen van een betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Voordelen geïmpregneerde betonvloer

Hieronder vindt u de voordelen van een geïmpregneerde betonvloer:

  • 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Transparant en mat. Geeft geen andere kleur of glansgraad aan uw gevlinderde woonbeton vloer

Wat is een geïmpregneerde betonvloer?

Een betonvloer die net is gestort en gevlinderd is, is voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Het impregneren van de betonvloer is eigenlijk het verzadigen ervan. We schuren de vloer iets op zodat de poriën van de vloer open komen te staan. Daarna dweilen we het impregneermiddel (dat is een vloeistof) in de vloer. Dit trekt vervolgens in de vloer, kristalliseert in openstaande poriën en zorgt voor een dichtere afwerking.

Het proces voor het impregneren

Na het storten en vlinderen van uw betonvloer dekt u deze na ongeveer 4 dagen af met een stucloper. Afhankelijk van de overige werkzaamheden adviseren wij u deze minimaal 4 weken te laten liggen. Daarna mag u de stucloper verwijderen en moet de vloer nog circa 3 weken drogen.

Na deze 3 weken behandelen wij uw betonvloer. De vloer schuren we dan eerst op en vervolgens maken we de betonvloer stofvrij. Hierdoor gaan de poriën van de vloer openstaan. Vervolgens impregneren we de gevlinderde woonbeton vloer. Dit is de eerste stap in het reinigen van de betonvloer.

Het impregneren van de betonvloer

Het vlinderen van de betonvloer zorgt ervoor dat de betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend is. Met het impregneren verhoogt u de dichtheid naar circa 95% vuil- en vloeistofdichtheid.

Na het reinigen mag u de vloer minimaal 24 uur niet betreden. Dit is om het impregneermiddel goed te laten uitharden. Na deze 24 uur is de vloer beloopbaar op sokken. Na een week is het impregneermiddel volledig op sterkte en mag u eroverheen lopen en de woning weer inrichten. Ook mag u dan de betonvloer gaan reinigen.

beton vloeren

Het onderhouden en reinigen van de betonvloer

Na het impregneren van de betonvloer is deze 95% vuil- en vloeistofdicht. Daarna dient u deze consequent te reinigen. Hiervoor dient u het onderhoudsmiddel te gebruiken wat bij ons verkrijgbaar is. We adviseren om de betonvloer de ene week met warm water te reinigen en de andere week met het onderhoudsmiddel. De mengverhouding mag 1:10 zijn. Als de vloer donker oogt mag u de mengverhouding verhogen.

Hieronder hebben we tips voor dagelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Stofzuig de vloer 1-2 keer per week van plint tot plint
  • Gebruik een stofzuiger met zuigmond voor parket en vervang regelmatig de stofzak
  • Gebruik geen olie geïmpregneerde doeken
  • Controleer de vloer op vlekken en verwijder deze met een klamme, vochtige microvezeldoek

Hieronder hebben we tips voor wekelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Gebruik bij het reinigen van de betonvloer een microvezel vlakmop systeem en 2 emmers. Eén voor het schone water en één voor het vuile water
  • We adviseren u om de eerste 3 keer dat u dweilt, de betonvloer enkel met warm water te reinigen. Daarna mag u uw betonvloer reinigen met het impregneermiddel/onderhoudsmiddel
  • Let op, als de vloer donkerder wordt tijdens het dweilen, mag u de mengverhouding verhogen

Het jaarlijks onderhouden van de betonvloer

Om uw betonvloer lang mooi te houden is het van belang dat u bovenstaande punten opvolgt. Op deze manier kunt u het langst genieten van een prachtige designvloer.

Een jaar nadat uw vloer is gestort komen wij bij u langs. We vullen eventuele scheuren in de vloer op. Dit voorkomt tevens dat er vuil in de scheuren blijft liggen.

Over het algemeen (afhankelijk van het gebruik) adviseren we om de vloer na 5 jaar opnieuw te beschermen. Doe dit tijdig en voorkom doorslijten van de beschermlaag.

Een makkelijk te reinigen betonvloer in uw woning?

Wilt u uw betonvloer reinigen? Hopelijk helpen bovenstaande tips u om uw betonvloer goed te reinigen.

Interesse in een onderhoudsvriendelijke vloer zoals beton? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Neem hier contact met ons op

Ons meest recente werk