SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer reinigen

Een gevlinderde betonvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Daarom is een gevlinderde betonvloer zeer geschikt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Of als u veel buitenshuis bent maar toch een onderhoudsvriendelijke vloer wilt. Maar omdat beton een natuurproduct is vraagt het wel consequent onderhoud. U vraagt zich nu vast af hoe u uw betonvloer reinigt. Daarover leest u alles op deze pagina.

Showroom

Showroom
Vloertypen vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Samen de kleurkeuze maken

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Informerend en inspirerend

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Voordelen betonvloer impregneren

Hieronder vindt u de voordelen van een geïmpregneerde woonbeton vloer:

  • 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Transparant en mat. Geeft geen andere kleur of glansgraad aan uw gevlinderde woonbeton vloer

Proces voor het impregneren

Na het storten en vlinderen van uw betonvloer dekt u deze na ongeveer 4 dagen af met een stucloper. Afhankelijk van de overige werkzaamheden adviseren wij u deze minimaal 4 weken te laten liggen. Daarna mag u de stucloper verwijderen en moet de vloer nog circa drie weken drogen. Na deze drie weken impregneren wij de vloer. De vloer wordt dan eerst opgeschuurd en vervolgens stofvrij gemaakt.  Hierdoor gaan de poriën van de vloer openstaan. Vervolgens impregneren we de gevlinderde woonbeton vloer.

Impregneren betonvloer

Na de voorbereidende werkzaamheden die u hierboven leest, gaan we verder met het impregneren van de betonvloer. Het impregneren van de vloer doen we om deze te verzadigen. Daarnaast ook om de vloer vuil- en vloeistofafstotend te maken. Het impregneren van de betonvloer gebeurt met een dweil. We dweilen het impregneermiddel net zo lang tot er een egale laag ontstaat. Na het impregneren mag u de vloer 48 uur niet betreden. Dit is om de impregneermiddel goed te laten drogen/uitharden. Na een week is het impregneermiddel volledig uitgehard en mag de woning ingericht worden en de vloer weer gedweild.

Betonvloer onderhoud

Na het impregneren van de betonvloer is deze 95% vuil- en vloeistofdicht. Daarna dient u deze consequent te onderhouden. Hiervoor dient u het impregneermiddel te gebruiken wat bij ons verkrijgbaar is. We adviseren om de vloer de ene week met warm water de dweilen en de andere week met impregneermiddel. De mengverhouding mag 1:10 zijn. Als het water een donkere vlek achterlaat op de vloer dan mag u de mengverhouding verhogen.

Hieronder hebben we tips voor dagelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Stofzuig de vloer 1-2 keer per week van plint tot plint.
  • Gebruik een stofzuiger met zuigmond voor parket en vervang regelmatig de stofzak.
  • Gebruik geen olie geïmpregneerde doeken.
  • Controleer de vloer op vlekken en verwijder deze met een klamme, vochtige microvezeldoek.

Hieronder hebben we tips voor wekelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Gebruik bij het reinigen van de betonvloer een microvezel vlakmop systeem en twee emmers. Eén voor het schone water en één voor het vuile water.
  • We adviseren u om de eerste drie keer dat u dweilt, de vloer enkel met warm water te dweilen. Daarna mag u uw betonvloer reinigen met impregneer/onderhoudsmiddel. Mengverhouding 1:10.
  • Let op, wordt de vloer donkerder tijdens het dweilen, dan mag u de mengverhouding verhogen.

Jaarlijks onderhoud betonvloer

Om uw betonvloer lang mooi te houden is het van belang dat u bovenstaande punten opvolgt. Op deze manier kunt u het langs genieten van een prachtige designvloer.

Een jaar nadat uw vloer is gestort komen wij bij u langs om uw betonvloer te reinigen/onderhouden. We boenen de vloer waar nodig. Daarnaast vullen we eventuele scheuren in de vloer op.

Over het algemeen (afhankelijk van het gebruik) adviseren we om de vloer na 7 jaar opnieuw te beschermen. Doe dit tijdig en voorkom doorslijten van de beschermlaag.

Betonvloer reinigen in uw woning

Wilt u uw betonvloer reinigen? Hopelijk helpen bovenstaande tips u om uw betonvloer goed te onderhouden.

Interesse in een onderhoudsvriendelijke vloer zoals beton? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Ons meest recente werk