SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud beton

Beton, een prachtig product om te gebruiken als leefvloer. Maar beton vraagt wel om consequent onderhoud. Gelukkig is het onderhoud van beton gemakkelijk, mits u dit regelmatig doet. Op deze pagina leest u alles over het onderhoud van beton.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Beton als leefvloer

Wij realiseren leefvloeren van beton. Een andere benaming daarvoor is een gevlinderde woonbeton vloer. Dit is een echte betonvloer gemaakt van constructief beton zonder toevoeging van kunststoffen. We hebben het hier dus niet over een gietvloer. Eventueel leveren wij deze ook. Klik hier voor meer informatie.

De gevlinderde woonbeton vloeren realiseren we door gebruik te maken van een betonpomp. Deze verdeeld het beton over het gewenste oppervlak. Vervolgens werken we dit machinaal af. Dit wordt ook wel vlinderen genoemd. Als resultaat heeft u een prachtige betonvloer met een gladde toplaag.

Het impregneren van beton

Nadat de betonvloer gestort is, en volledig is uitgehard, impregneren wij deze. Dit is ook wel het verzegelen van de betonvloer. Dit is de eerste stap voor het onderhoud van beton. Het impregneren kunt u zelf doen of aan ons uitbesteden.

Maar wat is impregneren nu precies? Dat gaan we voor u uitleggen. Een gevlinderde betonvloer is van zichzelf 80% vuil- en vloeistofafstotend. Het impregneren zorgt ervoor dat de betonvloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is. Dit komt omdat we tijdens het impregneren alle openstaande poriën en luchtgaatjes opvullen. Vervolgens kristalliseert en zit dit voor 95% in uw betonvloer. Het impregneermiddel wat wij gebruiken is blank en mat. Dit geeft dus geen andere kleur of glansgraad.

Het onderhoud van beton

Het is belangrijk om het impregneermiddel wat in de vloer zit, aan te vullen. Na verloop van tijd slijt deze laag van 5% namelijk. Dit is ook meer dan normaal als u gebruik maakt van de vloer. Gelukkig kunt u de laag heel gemakkelijk zelf aanvullen. Dit doet u met het impregneermiddel. Echter, dit mengt u met water zodat het een onderhoudsmiddel wordt. De ene week dweilt u de vloer met het onderhoudsmiddel en de andere week met enkel warm water.

Tip: gebruik bij het dweilen altijd twee emmers. Een voor het schone water met onderhoudsmiddel en een om uw dweil of mop in om te spoelen.

Wilt u andere middelen voor het onderhoud van beton gebruiken? Overleg dit altijd met ons. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander welke producten geschikt zijn. Zo moet een schoonmaakmiddel altijd PH-neutraal zijn. Anders kan het een vettige laag achterlaten op de betonvloer.

Meer do’s en dont’s weten voor het onderhoud van beton? Klik dan hier.

onderhoud beton

Dagelijks onderhoud van beton

De adviezen die we hierboven gaven zijn voor wekelijks onderhoud van het beton. Voor dagelijks onderhoud van beton hebben we onderstaande tips.

  • Stofzuig of stofwis regelmatig de betonvloer
  • Gebruik geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken

Jaarlijks onderhoud van beton

Voor het jaarlijks onderhoud van beton kunt u onderstaande dingen doen:

  • Na het eerste jaar kunt u contact met ons opnemen om een serviceafspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak poetsen wij de vloer op en vullen we eventuele scheuren. Op deze manier blijft er geen vuil in de scheuren liggen. Deze afspraak valt volledig onder garantie
  • Na 7 jaar is het belangrijk om de beschermlaag te vervangen. Doe dit tijdig en voorkom het doorslijten ervan

Beton in uw woning

Wilt u meer tips over het onderhoud van beton in uw woning? Of bent u geïnteresseerd in een betonvloer? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn u graag van dienst!

Neem hier contact met ons op!

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.