SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud beton: zo geniet u jarenlang van uw betonvloer

Beton is een prachtig product om te gebruiken als leefvloer. Wanneer u uw betonvloer zo lang mogelijk mooi wilt houden vraagt de vloer om consequent onderhoud. Gelukkig is het onderhoud van beton makkelijk. Op deze pagina leest u er alles over.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Beton als leefvloer

Wij realiseren leefvloeren van beton. Dit worden ook wel gevlinderde woonbeton vloeren genoemd. Betonvloeren worden gemaakt van puur constructief beton, zonder toevoeging van kunststoffen.

De gevlinderde betonvloer storten we in uw woning en werken we machinaal af. Het afwerken van een betonvloer wordt ook wel vlinderen genoemd. Vlinderen zorgt ervoor dat u een prachtige betonvloer krijgt met een gladde toplaag.

Het impregneren van beton

Nadat de betonvloer gestort en volledig droog en uitgehard is, komen wij deze impregneren. Dit is de eerste stap in het onderhouden van uw betonvloer.

Een betonvloer is van zichzelf 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door de vloer te impregneren verhogen we dit tot ca. 95%. Voor het impregneren schuren we de vloer licht op. Vervolgens gieten we het matte en transparante impregneermiddel hier overheen. Het middel trekt in de poriën van de betonvloer. Hier gaat het impregneermiddel een reactie aan met het cement. Hierdoor kristalliseert dit en zet het impregneermiddel uit.

Na het impregneren is 95% van het middel in de betonvloer opgenomen. De overige 5% blijft op de vloer liggen en dient als directe bescherming. Het is belangrijk om deze laag te blijven onderhouden!

Het onderhoud van beton

Het is belangrijk om de impregneerlaag die op de vloer ligt, aan te blijven vullen. Deze slijt in verloop van tijd. Deze laag is eenvoudig te onderhouden door het impregneermiddel te mengen met water tijdens het dweilen.

Wilt u andere middelen voor het onderhoud van beton gebruiken? Overleg dit altijd met ons. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander welke producten geschikt zijn. Zo moet een schoonmaakmiddel altijd PH-neutraal zijn. Anders kan het een vettige laag achterlaten op de betonvloer.

Wilt u meer do’s en don’ts lezen over het onderhouden van uw betonvloer? Lees dan: Betonvloer schoonmaken: de do’s en don’ts

Tips voor het onderhoud van beton

De adviezen die we hierboven gaven zijn voor wekelijks onderhoud van het beton. Ook hebben wij nog wat algemene tips:

  • Stofzuig of stofwis regelmatig uw betonvloer;
  • Leg schoon- en droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Dit om de toevoer van vuil te verminderen;
  • Gebruik geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken;
  • Gebruik tijdens het dweilen eerst het schoonmaakmiddel, gevolgd door het onderhoudsmiddel. Anders sluit je het vuil op in de vloer.
  • Maak gebruik van een dweilsysteem met twee emmers. Eén voor het schone water en één voor het vuile dweilwater.

Bestel uw schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor een betonvloer via onze webshop Vloerenonderhoud.nl
www.vloerenonderhoud.nl

Jaarlijks onderhoud van beton

Voor het jaarlijks onderhoud van beton kunt u onderstaande dingen doen:

  • Wanneer uw betonvloer één jaar in uw woning ligt, kunt u een serviceafspraak met ons inplannen. Tijdens deze afspraak vullen wij eventuele scheuren op en verwijderen we eventuele vlekken. Deze afspraak valt binnen de garantie en is kosteloos!
  • Na ca. 5 jaar is de impregneerlaag toe aan vervanging. U kunt dit zelf doen, of door ons laten doen.

Beton in uw woning

Wilt u meer tips over het onderhoud van beton? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u graag.
Neem contact met ons op!

Ons meest recente werk