SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloer kosten: opbouw en extra’s

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van kunststof. Het is niet alleen een mooie vloer, maar ook een heel praktische vloer die zelfs in de badkamer toegepast kan worden. De kosten van een PU gietvloer bestaan meestal uit egalisatiekosten en kosten voor de vloer zelf. Daarnaast zijn er in sommige gevallen toeslagen van toepassing.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

De basis van de PU gietvloer is het kunststof polyurethaan. Een licht elastisch materiaal dat vrij flexibel is voor een betonlook vloer. De PU gietvloer is heel goed te combineren met vloerverwarming, maar ook zonder voelt deze naadloze vloer niet koud aan. De vloer is onderhoudsvriendelijk en doordat hij maar een paar millimeter dik is, kan hij ook heel goed op een verdiepingsvloer gelegd worden. Daarnaast is de PU gietvloer ook geschikt voor in de badkamer. Een heel praktische vloer dus die in alle RAL- en NCS- kleuren te verkrijgen is, uitgezonderd metallic en parelmoerkleuren.

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Hoe de kosten van een PU gietvloer zijn opgebouwd

Wanneer u geïnteresseerd bent in de PU gietvloer, is het fijn om een idee te hebben van wat de kosten ongeveer zijn. Als u het liefst een prijsindicatie hebt specifiek voor uw situatie is het verstandig even contact met ons op te nemen. De kosten van een PU gietvloer zijn namelijk van verschillende factoren afhankelijk, dus één algemene prijs is niet te geven. Maar we proberen de verschillende factoren hier zo uitgebreid mogelijk weer te geven, waarbij alle prijzen inclusief btw zijn.

Vloer in meerdere lagen

Een PU gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Die lagen brengen we steeds dag voor dag aan. Bij vier lagen zijn we dus vier dagen bezig met de vloer. Dat betekent dat we ook vier keer heen en weer rijden. Als de projectlocatie meer dan 50 kilometer bij ons bedrijf in Opheusden vandaan is, rekenen we daarom reiskosten. Die variëren van 450,- tot 750,- afhankelijk van het aantal kilometers.

Verder is het goed om te weten dat we werken met staffelprijzen. Hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe gunstiger de prijs per vierkante meter. Daarbij hanteren we een minimum orderbedrag om zelf uit onze kosten te komen. Bij PU gietvloeren is dat gebaseerd op de prijs voor 18 m2. Dit bedraagt €2.495,-. Wilt u een PU gietvloer laten leggen van minder dan 18 m2 kost dat dus ook €2.495,-.

pu gietvloer kosten

Kosten egalisatie PU gietvloer

Voordat we beginnen met de PU gietvloer egaliseren we eerst de vloer. Dit kost in de meeste gevallen €21,95 per m2.

De kosten van een PU gietvloer

Wat zijn de kosten van een PU gietvloer per vierkante meter? Zoals net gezegd werken we met staffelprijzen. De prijs voor alles tot 18 m2 is een vast bedrag. Daarna variëren de prijzen afhankelijk van de oppervlakte. We pakken er een paar groepen uit:

19-27 m2 à €108,95 per m2

46-54 m2 à €91,95 per m2

> 145 m2 à €68,95 per m2

U ziet hier dat de prijzen per vierkante meter lager worden naar mate de oppervlakte groter wordt.

Stel dat u een PU gietvloer wilt van 50 m2 dan zijn de kosten dus €21,95 + €91,95 = €113,90 per m2. En in totaal dus €113,90 x 50 m² = €5.695,-.

Kruipluik, afschot of douchedrain

Het kan zijn dat u een kruipluik of douchedrain mee wilt laten gieten of een afschot in de vloer wilt (bijvoorbeeld in de badkamer). De prijzen daarvoor zijn:

  • Kruipluik meegieten: €217,95
  • Afschot maken: €435,-
  • Meegieten douchedrain: €145,-

Een prijsindicatie voor uw woning?

Zoals u ziet zijn er verschillende variabelen die samen de prijs bepalen. Hopelijk hebt u een goed beeld bij onze prijzen. Wilt u liever een prijsindicatie specifiek voor uw woning of project? Neem dan gerust even contact met ons op of vraag een prijsindicatie aan via de website.

Ons meest recente werk