SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Minimale dikte betonvloer

U houdt waarschijnlijk net als ons van robuuste producten, daarom bent op deze pagina. We vertellen u alles over beton- en betonlook.

Liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Minimale dikte betonvloer

Krijgt u net als wij ook geen genoeg van beton? Dat komt goed uit! We storten onze vloeren namelijk met een minimale dikte van 7 cm. Zo is er voldoende beton om een mooie vloer te maken! Natuurlijk is dit niet de enige reden waarom we deze dikte hanteren. Hieronder hebben we alle redenen op een rijtje gezet:

  • Met deze dikte is de betonvloer constructief sterk genoeg
  • Het dient als dekvloer en afwerkvloer in één, voordeel voor u, want u bent in één keer klaar
  • Het vermindert zo de kans op scheurvorming

Over scheurvorming gesproken, houdt u ook van de ruige uitstraling van beton? Dan is een scheurtje her en der voor u vast niet erg. Wij zien de scheuren dan ook niet als een gebrek, maar juist als een industriële eigenschap! Wij vullen de scheuren die ontstaan altijd onder garantie op. Zo blijft er geen vuil in achter, en kunt u weer zorgeloos genieten!

Ziet u dit wel als gebrek? Dan past een beton ciré vloer wellicht beter bij u. De minimale dikte van deze vloer is slechts enkele millimeters. Meer weten over beton ciré? Klik dan hier.

gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Wat is een betonvloer?

Op deze vraag kunt u waarschijnlijk wel antwoord geven. Maar er zijn meerdere vloeren die de naam betonvloer dragen. Daarom gaan we het voor u uitleggen.

De betonvloeren die wij maken zijn echte betonvloeren. Met echt bedoelen we dat we puur beton gebruiken en geen betonlook. De minimale dikte van zo’n vloer is namelijk enkele millimeters. Deze maken we wel, maar daar vertellen we u later meer over.

Nu weer terug naar de betonvloer. We vertelden u dat we puur beton gebruiken. Dit is dus een natuurproduct. Een natuurproduct is een levend product. Dit houdt in dat deze producten, waaronder onze betonvloeren, bij temperatuurwisselingen uitzetten en krimpen. Daarom is de minimale dikte van de betonvloer 7cm.

De uitstraling van beton

Zoals eerder aangegeven gebruiken we puur beton voor het realiseren van een betonvloer. Om dit te laten matchen met uw interieur, kunt u uw vloer op kleur laten maken. Waarschijnlijk denkt u bij beton aan grijs, maar een betonvloer is ook op kleur te maken. De meest gekozen kleuren zijn diverse grijstinten, waaronder basisgrijs, middengrijs en donkergrijs.

Eventueel voegen we hier nog een percentage zandkleur aan toe voor een wat warmere uitstaling. Zo is er altijd een kleur die past bij  uw interieur en woonstijl.

Beton is een prachtige, naadloze en strakke vloer. Door de egale uitstraling is het een vloer die in vrijwel iedere interieurstijl past. Of u nu een landelijke woonboerderij heeft, of een modern appartement, beton past altijd!

woonbeton in moderne boerderij

Betonlook vloeren

Eerder op deze pagina hadden we het over betonlook vloeren. Dit zijn vloeren met de looks van beton. Het voordeel is dat de minimale dikte van zo’n vloer slechts enkele millimeters is. Dus wilt u graag een betonvloer, maar past dit qua dikte niet? Dan is een betonlook vloer echt iets voor u!

We leveren ze in drie soorten. Beton ciré, cementgebonden gietvloer of een PU-gietvloer. Wilt u een betonlook vloer die het meest lijkt op een gevlinderde woonbeton vloer? En wilt u er zeker van zijn dat er vrijwel geen scheuren in de vloer ontstaan? Dan is een beton ciré vloer echt wat voor u!

Liever een wat strakkere vloer zonder al te veel nuances? Dan past een gietvloer wellicht beter bij uw woonstijl. We leveren twee soorten gietvloeren. Een cementgebonden- en een PU variant.

Bezoek onze showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Bezoek dan eens onze showroom te Opheusden! Dan bespreken we samen met u alle opties.

Klik hier om een afspraak in te plannen.

Ons meest recente werk