SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Grijze Italiaans betonlook vloer in woonhuis bij de eettafel

Italiaans betonlook vloer: de betonvloer van een paar millimeter dik

Heb je altijd al graag een gevlinderde betonvloer gewild, maar kon dit nooit in jouw woning? Omdat een betonvloer minimaal 7 centimeter dik is? Dan hebben we goed nieuws! De Italiaans betonlook vloer lijkt namelijk sprekend op beton, alleen is deze vloer maar een paar millimeter dik. We vertellen je snel meer over de kenmerken van deze vloer.

1. Dikte, samenstelling en afwerking van de vloer

De Italiaans betonlook vloer maken we op basis van een samenstelling van cement en hars. Hierover komen nog een primer en twee transparant, matte laklagen. In totaal is de vloer maar 3 millimeter dik. Dit is dus ideaal wanneer je graag een vloer wilt met de uitstraling van beton, maar geen hoogte beschikbaar hebt voor een gevlinderde woonbeton vloer.

We werken de Italiaans betonlook vloer af door hem te vlinderen. Dat is onder andere ook waarom deze vloer zoveel lijkt op een échte gevlinderde betonvloer. Het bewerken met een vlindermachine creëert namelijk een typisch gewolkt effect in de betonvloer en ditzelfde effect zie je dus ook terug in de Italiaans betonlook vloer.

Dunne betonvloer in woning met zwarte keuken

2. Een naadloze betonlook vloer

Het tweede kenmerk van de Italiaans betonlook vloer is dat hij net als onze andere vloeren helemaal naadloos is. Dat is niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. Er kan bijvoorbeeld geen vuil tussen voegen komen, want die zijn er niet. Het is dus een heel hygiënische vloer.

Een ander voordeel van het naadloze karakter is dat deze vloer onderhoudsvriendelijk is. De vloer is heel gemakkelijk te stofzuigen en dweilen.

3. Combinatie met vloerverwarming

Een groot voordeel is dat de Italiaans betonlook vloer heel goed samengaat met vloerverwarming. Wanneer u bijvoorbeeld een zandcement dekvloer heeft met vloerverwarming zal het materiaal van de Italiaans betonlook vloer de warmte goed geleiden en ook goed vasthouden. Wanneer de verwarming in de zomer uitstaat zal de vloer juist prettig koel aanvoelen.

4. Hoge slijtvastheid

Naast mooi is de Italiaans betonlook vloer ook heel sterk. Deze vloer heeft een hoog slijtvast karakter door het gebruik van sterke ingrediënten. Je zult niet snel een kras krijgen in deze vloer. Wel bestaat er net als bij woonbeton een kans dat er scheuren ontstaan in de vloer. Niet zozeer door de vloer zelf, maar door het werken van de ondervloer.

Italiaans betonlook vloer

5. Ondergronden voor Italiaans betonlook vloer

Over ondervloeren gesproken: we kunnen de Italiaans betonlook op heel veel verschillende ondergronden aanbrengen. Bijvoorbeeld op de zandcement dekvloer, maar ook als renovatie op een bestaande vloer van bijvoorbeeld beton, keramiek of marmer. Bij het realiseren van de vloer zullen we eerst de ondervloer voorbewerken.

6. Voor welke kleur kies jij?

Bij betonlook denk je misschien vooral aan grijs- en zandkleurtinten. Bij de Italiaans betonlook vloer kun je kiezen uit 29 verschillende kleuren, waaronder ook groen-, rood-, geel- en blauwtinten. Wanneer je zo veel mogelijk het uiterlijk van een gevlinderde betonvloer wilt, ligt een grijze, blauwgrijze of bruingrijze kleur natuurlijk het meest voor de hand, maar ook terracotta of aquamarijnblauw behoren tot de mogelijkheden. Deze twee laatstgenoemde kleuren hebben een kleine toeslag.

7. Levendige, duurzame betonlook vloer

Als laatste willen we nog graag noemen dat de Italiaans betonlook vloer een heel levendige en duurzame vloer is. Levendig door het karakter van de vloer en het gevlinderde effect. Duurzaam omdat deze vloer van uitstekende kwaliteit is en dus jaren meekan!

Italiaans betonlook vloer, dunne grijze betonvloer

Kom langs in de showroom

Na het lezen van dit blogartikel heb je hopelijk een goed beeld van de kenmerken van Italiaans betonlook. Maar natuurlijk is dat niets vergeleken bij een vloer in het echt zien. Word je enthousiast van deze vloer en wil je hem graag komen bekijken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Opheusden! Daar kun je Italiaans betonlook vergelijken met andere betonlook vloeren en met een gevlinderde betonvloer.

We vragen je van tevoren even een afspraak te maken, zodat we kunnen zorgen dat er een verkoopspecialist beschikbaar is. Zien we je binnenkort?
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.