SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Is een gevlinderde betonvloer vloeistofdicht? Alles over vlekgevoeligheid en over een betonvloer in de badkamer.

Is een gevlinderde betonvloer vloeistofdicht? Een goede vraag, waar we u graag antwoord op geven. We vertellen u alles over een gevlinderde betonvloer in combinatie met vloeistoffen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Beton is een bijzonder materiaal. Een gevlinderde betonvloer is niet 100% vloeistofdicht, maar het kan wel tegen water. Hoe dat zit? Dat leggen we graag uit.

Gevlinderde betonvloer impregneren

Wanneer er een vloeistof op een betonnen vloer terechtkomt, kan dit er deels intrekken. Beton is niet enorm absorberend, maar ook niet vloeistofafstotend. Om het proces van absorberen te vertragen en verminderen adviseren wij altijd om een betonvloer te laten impregneren. Bijna alle gevlinderde betonvloeren die wij maken, impregneren we ook.

Vlekken in een betonvloer

De impregneerlaag maakt een gevlinderde betonvloer vloeistofdicht voor zo’n 95%. Bijna helemaal dus. Maar als u zich afvraagt of een gevlinderde betonvloer vloeistofdicht is, vraagt u dat waarschijnlijk met een achterliggende reden. Misschien wilt u weten of een betonvloer in de badkamer tot de mogelijkheden behoort of vraagt u zich af of er vlekken kunnen ontstaan in een gevlinderde betonvloer.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Vetten en zuren versus water

Bij de vloeistofdichtheid van een betonvloer is het van grote invloed welke vloeistof er op de vloer belandt. Gaat dit om water dan is er niets aan de hand. Gaat het om een vette of zure vloeistof dan is het een heel ander verhaal. Vetten en zuren kunnen namelijk vlekken veroorzaken en bij water is dit niet het geval.

Met het juiste onderhoud wordt een betonvloer steeds mooier

Morst u bijvoorbeeld wijn of olijfolie op een betonvloer dan is het zaak dit zo snel mogelijk schoon te maken met een vochtige doek en onze sprayflacon betonvloer reiniger. Wanneer een zure of vette vloeistof in de betonvloer trekt kan er een vlek ontstaan. Dat is dus ook precies waarom we sterk adviseren een betonvloer te laten impregneren. Dit vermindert de kans op vlekken aanzienlijk.

Daarnaast ontvangt u van ons altijd onderhoudsadvies. Met het juiste onderhoud en de juiste schoonmaakmiddelen voorkomt u vlekken en wordt uw gevlinderde betonvloer met de tijd alleen maar mooier en meer doorleefd.

Een betonvloer in de badkamer

Hoewel een betonvloer net niet 100% waterdicht is, is het wel degelijk mogelijk een gevlinderde betonvloer in de badkamer te realiseren. Ook in het douchegedeelte vormt dit geen enkel probleem. Hoe dat kan? De impregneerlaag maakt de vloer zoals gezegd voor 95% vloeistofafstotend en kristalliseert in de betonvloer.

betonlook badkamer, betonvloer badkamer

Vragen over de gevlinderde betonvloeren?

We hopen natuurlijk dat uw vragen over de vloeistofdichtheid van een gevlinderde betonvloer beantwoord zijn. Mocht er toch nog onduidelijkheid over bestaan, neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen

Showroom gevlinderde betonvloer

Wilt u graag een gevlinderde betonvloer in de keuken, badkamer, woonkamer of andere ruimtes in huis? U kunt de vloeren komen bewonderen in onze betonvloer showroom in Opheusden. We vragen u van tevoren even een afspraak te maken, zodat we kunnen zorgen dat de juiste verkoopspecialist voor u klaarstaat.
Afspraak maken

Ons meest recente werk