SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer badkamer: stijlvol en onderhoudsarm

Een betonvloer kan in elke ruimte gestort worden en dus ook in de badkamer. Een betonvloer in de badkamer is zelfs een veel gekozen optie. En niet alleen omdat het zo mooi is, maar ook omdat het een heel praktische keuze is. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Als u bezig bent met een renovatie van de badkamer of misschien wel midden in een nieuwbouwproces zit, hebt u wellicht uw oog laten vallen op een betonvloer voor in de badkamer.

Een naadloze vloer

Een betonvloer in de badkamer is een heel praktische keuze. De vloer kan zelfs in het douchegedeelte gestort worden en is helemaal naadloos. Dat betekent geen vieze voegen meer. Een betonvloer is daarnaast in meerdere kleuren verkrijgbaar. In zand- en grijstinten, maar ook meer uitgesproken kleuren behoren tot de mogelijkheden.

badkamer, betonvloer badkamer, vrijstaand bad, woonbeton badkamer

Water en een betonvloer in de badkamer

In een badkamer wordt natuurlijk veel water gebruikt. Het is daarom belangrijk dat we een betonvloer op de juiste manier storten. Denk allereerst aan de waterafvoer. De vloer moet afschot hebben én het is verstandig in het douchegedeelte een douchedrain te gebruiken. Daarnaast impregneren we de vloer in de badkamer altijd. Normaal gesproken is een betonvloer voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door de impregneerlaag wordt dit 95%. Voldoende om een betonvloer overal toe te passen, inclusief het douchegedeelte.

Het is natuurlijk belangrijk dat de betonvloer in de badkamer niet glad is. We werken hem daarom anders af dan in bijvoorbeeld een woonkamer. We laten de betonvloer wat ruwer waardoor de kans op uitglijden minimaal is.

Een betonvloer op een verdiepingsvloer

Een badkamer bevindt zich vaak op een verdiepingsvloer. Is dit bij u ook het geval? Dan is het goed om rekening te houden met het gewicht van de vloer. Een betonvloer in de badkamer moet een minimale dikte van 7 centimeter hebben (inclusief vloerverwarming). Bij die dikte heeft de vloer een gewicht van 170 kilo per m2. In de meeste nieuwbouwhuizen is de constructie sterk genoeg om een betonvloer op een verdieping te kunnen storten. Bent u niet bekend met de constructieve waarden van uw huis dan is het verstandig er een constructeur naar te laten kijken.

betonvloer badkamer

Lees ook: een betonvloer in de badkamer, waar moet je op letten?

Wilt u ook een betonvloer in de badkamer?

We hopen dat u een beeld hebt bij de mogelijkheden van een betonvloer in de badkamer. En natuurlijk dat u helemaal enthousiast bent over deze afwerking in de badkamer. Als u dat al niet was. Zijn er toch nog twijfels of hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u uw betonvloer graag komen uitzoeken? Plan dan een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom. Tot ziens!
Neem contact met ons op!

Ons meest recente werk