SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Vloerverwarming in beton

Beton is van zichzelf een koud en hard product. Dit maakt dat het een koud materiaal is voor op de vloer. Maar niet in combinatie met vloerverwarming! Wij adviseren altijd om vloerverwarming in uw beton aan te laten leggen. Op deze pagina vertellen wij alles over vloerverwarming in beton!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

De voordelen van vloerverwarming in beton

Hieronder hebben we de voordelen van vloerverwarming in beton voor u op een rijtje gezet:

  • Op dit moment is vloerverwarming de meest energiezuinige manier van uw woning verwarmen
  • Ruimtebesparend. U heeft namelijk geen radiatoren meer nodig
  • Zeer geschikt in combinatie met een betonvloer. We storten het beton namelijk over de vloerverwarmingsbuizen heen

Hoe brengen we vloerverwarming in beton aan?

De betonvloeren die wij realiseren zijn gevlinderde vloeren met een minimale dikte van 7cm. Bij deze dikte zitten de vloerverwarmingsbuizen inbegrepen. We storten het beton over de vloerverwarmingsbuizen heen. Zo zit de vloerverwarming echt helemaal verwerkt in je betonvloer. Hierdoor is een betonvloer ook energiezuinige vloer. Hierover vertellen we meer in de volgende alinea.

Basis betonvloer

Een betonvloer is van zichzelf al een dichte massa. Hiermee bedoelen we dat er weinig stilstaande lucht aanwezig is in de vloer. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking op de vloerverwarming. Ligt de vloerverwarming onder bijvoorbeeld een zandcementdekvloer, dan moet u harder stoken. Dit komt omdat een zandcementdekvloer een poreuze vloer is die ongeveer 40% stilstaande lucht bevat. Daarom is vloerverwarming in beton een stuk energiezuiniger dan bij bijvoorbeeld een PVC vloer met een zandcementdekvloer.

Energiezuinige betonvloer

Naast onze basis betonvloer bieden wij ook een energiezuinige variant aan. Deze is nog dichter qua samenstelling en bevat ongeveer 3% stilstaande lucht. Dit komt door de andere samenstelling van de betonmix. De energiezuinige variant zal de warmte van de vloerverwarming dus nog beter vasthouden. In de aanschaf is de energiezuinige variant wel wat duurder, maar op termijn bespaart u tot wel 30% op uw stookkosten.

De kans op scheurvorming

Zoals eerder op deze pagina aangegeven is beton een harde vloer. Dit betekent ook dat deze niet elastisch is. Door de wisselingen van de temperatuur zou de vloer dus kunnen scheuren. Wij zelf zien de scheuren niet als een nadeel, maar als een eigenschap van beton. Om de scheurvorming zo veel mogelijk te beperken, raden wij aan ons opstookprotocol te hanteren.

De eventuele scheuren die ontstaan komen wij te allen tijde onder garantie opvullen. Hierdoor zijn ze weer dicht en hygiënisch verantwoord.

Vlekvorming in beton

Beton is een natuurproduct. Dit betekent dat het ook gevoelig is voor vlekken. Daarom adviseren wij altijd om uw betonvloer te (laten) impregneren. Dit is eigenlijk het verzadigen van de betonvloer. Het impregneermiddel trekt voor 95% in de poriën en kristalliseert daar. De overige 5% blijft op de vloer liggen. Op deze manier is uw vloer voor 95% beschermd tegen vuil en vloeistoffen.

Wel blijft beton gevoelig voor producten zoals koffie, wijn, olijfolie etc. Mocht u knoeien met deze producten, dan adviseren we om dit op te nemen met een doekje en na te spoelen met lauw water. Dan is er niets aan de hand!

U wilt natuurlijk dat beton in uw woning beschermd blijft tegen vlekken. Daarom adviseren wij de vloer goed te onderhouden. Klik hier voor alle onderhoudstips voor uw vloer van beton met vloerverwarming!

Vloerverwarming in beton in uw woning

Op zoek naar een vloer met vloerverwarming? Bezoek eens geheel vrijblijvend onze showroom te Opheusden. Graag vertellen wij u alles over vloerverwarming in beton.

Klik hier om contact op te nemen

Ons meest recente werk