SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vlinderen

Bij het aanleggen van een gevlinderde woonbeton vloer is het vlinderen een essentieel onderdeel. Reden genoeg om u op deze pagina uit te leggen wat vlinderen precies inhoudt. Lees op deze pagina alles over onze woonbeton vloeren en het vlinderen ervan!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een gevlinderde woonbeton vloer?

Een gevlinderde woonbeton vloer is een vloer die gemaakt wordt van puur constructief beton. Dit is beton zonder toevoeging van kunststoffen. Deze vloeren storten wij met een minimale dikte van 7cm in de gewenste ruimte. Vervolgens vlinderen we deze vloeren. Meer weten over vlinderen? Lees dan snel verder!

Wat is vlinderen?

Het vlinderen van een betonvloer, ook wel polieren of monolitisch afwerken genoemd, is nodig om de betonvloer na het storten glad af te werken en te verdichten. Dit gebeurt met behulp van een zogenoemde vlindermachine. Een vlindermachine is een apparaat dat voorzien is van een ronddraaiende vlakke plaat of vier vlinderbladen waarmee het mogelijk is om van stand te veranderen.

Deze vlinderbladen maken ronddraaiende bewegingen over de vloer waardoor de vloer steeds gladder en meer verdicht wordt. Door middel van het vlinderen van de vloer duwen we de grove delen naar beneden en komen de fijne deeltjes van de betonmix naar boven. Zo ontstaat de mooie uitstraling van een gevlinderde woonbeton vloer.

beton afwerken, vloer vlinderen

Kleur aanbrengen tijdens het vlinderen

Tijdens het vlinderen van uw gevlinderde woonbeton vloer strooien we ook de gewenste kleurpigmenten in de vloer. Deze kleurpigmenten verwerken we in de natte betonvloer door middel van vlinderen. Er zijn verschillende kleuren mogelijk zoals grijstinten of zandtinten. Ook meer uitgesproken kleuren zoals groen, blauw of rood behoren tot de mogelijkheden. Let er echter wel op dat deze kleuren in een andere prijsklasse vallen.

Uiteraard heeft u ook de keuze om niet te kiezen voor een kleurpigment. Echter kan de kleur van uw vloer dan afwijken. Dit komt omdat de kleur dan afhankelijk is van de kleur zand die, die dag wordt gebruikt in de betonvloer.

Verder verdichten van de toplaag na het vlinderen

Na het vlinderen heeft de gevlinderde woonbeton vloer een dichtheid van circa 85%. Om uw vloer goed en gemakkelijk te onderhouden adviseren wij om de gevlinderde woonbeton vloer te impregneren. Door het impregneren van de betonvloer verhogen we de dichtheid van 85% naar 95%. Dit komt doordat het impregneren de openstaande poriën van de betonvloer verdicht. Meer weten over het impregneren en onderhouden van uw gevlinderde woonbeton vloer? Klik hier voor meer informatie.

Wilt u een betonvloer laten vlinderen? Neem contact met ons op!

Wij nodigen u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden voor het storten en vlinderen van een betonvloer. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Wilt u vooraf meer informatie en een prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons offerteformulier in.
Contact opnemen Offerte formulier invullen

Ons meest recente werk