SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

elektrisch vlinderen, emissieloos vlinderen

Emissieloos vlinderen met elektrische vlindermachines

Een gevlinderde betonvloer is een prachtige, industriële vloer die in elke ruimte in de woning past. Deze kras- en slijtvaste vloer heeft een unieke en karakteristieke uitstraling. Dit komt doordat we de vloer (emissieloos) vlinderen met vlindermachines.

De gevlinderde betonvloeren zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurs en dat begrijpen wij heel goed. Vroeger werden deze vloeren vooral toegepast in de industriële ruimtes. Tegenwoordig is deze look ook in woningen erg populair. Deze industriële look komt terug in verschillende stijlen, soorten en afwerkingen. Een betonvloer is er daar één van!

Beton (emissieloos) vlinderen

Het vlinderen van een betonvloer is het glad afwerken van de vloer. Dit proces wordt ook wel polieren of monolitisch afwerken genoemd. Door het vlinderen met de vlindermachines wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden. Zo blijven de kleine en fijne deeltjes over, waardoor de gladde en unieke toplaag ontstaat.

Beton vlinderen: de machines

Een vlindermachine is bij het afwerken van een betonvloer ons belangrijkste gereedschap. We beginnen de eerste paar ronden van het vlinderen met een dichte, ronde plaat onder de machine. Deze ronde plaat gebruiken we om het draagvlak te vergroten wanneer de betonvloer nog nat is. Met deze plaat schuren we de betonvloer om de grove delen naar beneden te wrijven.

Wanneer de betonvloer droog genoeg is, verwijderen we de dichte ronde plaat en gebruiken we het onderstel met spanen die verstelbaar zijn. hoe hoger deze spanen gesteld staan, hoe dichter je de betonvloer vlindert. We blijven spanen totdat de vloer voldoende is uitgehard en het gewenste resultaat geeft.

Vlindermachines: benzine

Tot op heden worden veel van deze vlindermachines nog aangevoerd door benzine. Wanneer wij met deze machines werken, is het van belang dat de ruimte waar deze gebruikt wordt goed geventileerd kan worden. De vlindermachines stoten veel uitlaatgassen uit en kunnen zorgen voor koolmonoxidevergiftigingen. Ook maakt een vlindermachines best een hoop geluid. Dit geluid is te vergelijken met een grasmaaier

beton glad maken

Emissieloos vlinderen: elektrisch

Voor ruimtes waar niet/onvoldoende geventileerd kan worden (zoals in kelders etc.) kunnen wij vlinderen met elektrische vlindermachines. De voordelen van deze elektrische machines zijn:

  • Geen uitlaatgassen. Deze machines kunnen volledig emissieloos vlinderen en laten dus geen stank overlast achter. Ook zorgen de machines voor een betere CO2 voetprint in uw bouwproject;
  • Geen koolmonoxidevergiftigingen;
  • Geventileerde ruimtes niet noodzakelijk;
  • Geen (hard) motorgeluid.

Wel is er bij deze machines 1 stroomgroep per machine nodig. Voor een vloer gebruiken we vaak 2 à 3 machines. Let hier dus wel op bij de voorbereidingen!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.