SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Opbouw betonvloer met vloerverwarming

Overweegt u om een betonvloer met vloerverwarming aan te schaffen? Maar bent u benieuwd hoe de opbouw van een betonvloer met vloerverwarming is? Op deze pagina vertellen wij er u alles over. Lees snel verder!

Liever persoonlijk advies ontvangen?
Neem dan contact met ons op

Een betonvloer in uw woning

Wilt u een betonvloer in uw woning laten plaatsen? Een betonvloer is een prachtige basis voor uw interieur. Of u nu een landelijk, strak of industrieel interieur heeft, beton past altijd! Een betonvloer is namelijk een rustige en neutrale basis. En waarschijnlijk voor u belangrijk: het is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Benieuwd hoe de opbouw van een betonvloer met vloerverwarming eruit ziet? Dat vertellen wij u stap voor stap in de volgende alinea’s.

Stap 1: Ondervloer

Wat voor ondergrond ligt er in de woning? Dat is belangrijk om te weten als u een betonvloer wilt. In principe is iedere ondervloer geschikt, maar let wel op twee onderstaande punten:

  • De ondergrond dient constructief sterk genoeg te zijn
  • Er moet nog minimaal 7cm aan beton op kunnen

Als uw woning hieraan voldoet, dan kan de opbouw van een betonvloer met vloerverwarming beginnen! We kunnen uw betonvloer ook rechtstreeks op de isolatie aanbrengen. We hanteren dan een minimale dikte van 12cm. Meer weten? Klik van hier.

Stap 2: Vloerverwarming

Bij beton wordt vaak gedacht aan een koud product. En dat begrijpen we wel. Maar wilt u genieten van een heerlijke warme vloer? Dan hebben we goed nieuws voor u. Een betonvloer is heel goed geschikt in combinatie met vloerverwarming. Zo heeft u in de wintermaanden een heerlijk comfortabele vloer.

Het aanbrengen van de vloerverwarming is één van de eerste stappen in de opbouw van een betonvloer.

Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

opbouw betonvloer met vloerverwarming, vloerverwarming in beton

Stap 3: Betonvloer storten

Als de vloerverwarming er ligt, dan zijn we er nog niet! We treffen nog een aantal voorbereidingen waaronder de wapening.  En dan is de volgende stap voor de opbouw van de betonvloer het storten. Dan gaat het echt gebeuren, we gaan uw vloer maken! We storten het beton rechtstreeks over de vloerverwarming heen.

betonvloer gevlinderd, gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer, kosten betonvloer storten

Stap 4: Op kleur brengen

De volgende stap in de opbouw van de betonvloer met vloerverwarming is het op kleur brengen. Beton heeft van zichzelf een grijze kleur. Vindt u dit niet mooi of wilt u een andere kleurtint? Dat is mogelijk! Na het storten strooien we kleurpigmenten in de toplaag van uw vloer. Op deze manier zit de kleur helemaal verwerkt in de toplaag uw vloer.

Wilt u er meer over lezen? Klik dan hier.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Stap 5: Impregneren

Wilt u zorgeloos genieten van een prachtige betonvloer die onderhoudsvriendelijk is? Dan raden wij aan om de vloer te impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is. Mocht u knoeien met iets, dan is het opnemen met een doekje met lauw water voldoende. Na het impregneren is goed reinigen en onderhouden noodzakelijk voor een lange levensduur van uw betonvloer. Schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel bestelt u eenvoudig op Vloerenonderhoud.nl.

Het impregneren van de vloer is de laatste stap in de opbouw van de betonvloer met vloerverwarming.

Opbouw betonvloer met vloerverwarming: meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de opbouw van een betonvloer met vloerverwarming? Of wilt u dit in uw woning toepassen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Ik wil contact opnemen