SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Beton isolatie

De keuze is gemaakt! U kiest voor een gevlinderde woonbeton vloer in uw woning. De uitstraling en gebruiksvriendelijkheid is in combinatie met de natuurlijke look de perfecte keuze. Maar heeft u ook nagedacht over de voorbereidingen van uw woonbeton vloer en dan specifiek over de isolatie? Op deze pagina vertellen wij u hier alles over. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Het toepassen van beton isolatie

We passen isolatie toe om onnodig energieverlies te beperken. Wanneer u een gevlinderde woonbeton vloer niet isoleert gaat er veel warmte en energie verloren. De warmte vloeit dan weg onder uw woonbeton vloer, terwijl warmte juist naar boven toe uit moet stralen. Zeker bij een woonbeton vloer is dit van belang. Als u geen beton isolatie aanbrengt voelt uw woonbeton vloer koud en kil aan.

Beton isolatie in combinatie met vloerverwarming

Met isolatie én vloerverwarming in uw woning creëert u de meest ideale situatie qua warmte. Een gevlinderde woonbeton vloer is een goede geleider voor warmte. Door het aanbrengen van beton isolatie stijgt de warmte van de vloerverwarming nog beter op. Zo komt deze terecht in de woonbeton vloer. Een constante, aangename temperatuur is hiervan het gevolg.
De vloerverwarming wordt veelal als hoofdverwarming gebruikt. Belangrijk hierbij is wel dat de warmte afgifte in uw woning goed berekend wordt.

Toepasbaarheid van beton isolatie

Om er achter te komen welk type en welke hoeveelheid beton isolatie u toe moet passen dient u de isolatiewaarde, ook wel de rc- waarde, te berekenen. De rc- waarde is de warmteweerstand van in dit geval een vloerconstructie. Uw aannemer, bouwbegeleider of constructeur zal doorgaans de rc- waarde berekenen. Online zijn er diverse calculators beschikbaar, indien u zelf de Rc waarde wenst te berekenen. Bijvoorbeeld via deze rekentool kunt u de rc- waarde zelf berekenen.

Welke materialen zijn toepasbaar als beton isolatie?

De twee meest voorkomende materialen welke toegepast worden als beton isolatie zijn EPS isolatieplaten en XPS isolatieplaten. Een meer gangbare benaming hiervoor is tempex isolatieplaten.
EPS isolatieplaten worden over het algemeen het meest toegepast omwille van de prijs/ kwaliteit verhouding. XPS isolatieplaten zijn in verhouding duurder dan EPS isolatieplaten, maar bieden een nog hogere isolatiewaarde. Door de hoge drukvastheid zijn EPS en XPS isolatie goed beloopbaar en zeer geschikt als isolatie voor gevlinderde woonbeton vloeren.

Vloeropbouw bij een vloer met beton isolatie

Om een woonbeton vloer in uw woning te realiseren, waarbij onze woonbeton vloer aangebracht moet worden op beton isolatie, brengen wij minimaal 9 cm woonbeton aan. Dit om het risico op scheurvorming zoveel mogelijk te voorkomen. De opbouw van een woonbeton vloer waarbij we beton isolatie toepassen is als volgt:

1. Zandbed of constructievloer
2. Leidingwerk zoals waterleidingen, elektra en afvoerleidingen
3. Eventueel dichtsmeren van ingefreesd leidingwerk
4. Beton isolatie
5. Folie aanbrengen op de beton isolatie (bij voorkeur reflectiefolie)
6. Vloerverwarming
7. Wapeningsnetten
8. Woonbeton vloer

Voordelen door het toepassen van beton isolatie

 • Door het toepassen van beton isolatie is een van de grootste voordelen een (grote) besparing op je energie rekening
 • Isolatie zorgt ervoor dat uw vloer beter op temperatuur blijft
 • Recyclebaar
 • Een goede afsluiting om tocht te voorkomen
 • Subsidies en premies beschikbaar via gemeente en/of overheid
 • Minder vocht in uw woning
 • Minder stofvorming in uw woning
 • Uw woning blijft in de zomer langer koel
 • Blijvende hoge isolatiewaarde
 • Door hoge drukvastheid geschikt voor hoge belasting
 • Geluiddempend

Meer informatie over beton isolatie?

U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0488-750 961 of via ons contactformulier.

Ons meest recente werk