SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Een betonvloer repareren: dit moet je weten

Scheuren in een betonvloer repareren. De één vindt (kleine) scheuren juist mooi, de ander zit er niet op te wachten. Beton is een natuurlijk product en dat betekent dat het materiaal blijft werken.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Het is buigen of barsten, wordt weleens gezegd. Eén ding is zeker: beton buigt niet. Dus wanneer er grote temperatuurverschillen of andere invloeden op beton werken, kunnen er scheuren in uw betonvloer ontstaan. En spoiler alert: dat gebeurt in 90% van de gevallen.

Betonvloer repareren in de garantietermijn

Afhankelijk van of u juist houdt van die robuuste, natuurlijke look of u het zo glad mogelijk wilt kunt u ervoor kiezen de betonvloer te laten repareren. Omdat we weten dat beton een natuurlijk materiaal is dat kan scheuren, valt het repareren van de betonvloer tien jaar lang onder de garantie.

Beton gevlinderd, gevlinderd beton

De invloed van de jaargetijden

De praktijk leert dat scheuren vaak in het eerste jaar ontstaan. Het beton moet zich dan nog ‘zetten’ en elk jaargetijde is daarop van invloed. Het weer op zich, maar natuurlijk ook het wel of niet aan hebben van de (vloer)verwarming.

Repareren na een jaar

Daarom repareren wij betonvloeren vanaf een jaar na het leggen. Dan zijn alle seizoenen erover geweest, heeft de (vloer)verwarming een periode aangestaan en kunnen we eventuele scheuren in één keer repareren.

Blijven reparaties zichtbaar?

Wat u van de reparaties ziet, is afhankelijk van de afwerking van de vloer. Bij een volledig geïmpregneerde vloer blijft u alleen een dun lijntje zien. Bij een niet geïmpregneerde vloer ziet u een wat bredere lijn.

Wanneer u juist een eyecatcher wilt maken van een scheur kunt u er ook voor kiezen om de reparatie in een net wat andere kleur te laten uitvoeren voor een stoere look.

En ja, dat leest u goed. Het is mogelijk om het reparatiemateriaal op kleur te mengen. Maar het is net als met verf: ook al gebruikt u precies hetzelfde recept, het kan een tint verschillen.

Een betonvloer repareren hoort erbij

Wanneer u een betonvloer heeft of erover denkt er één aan te schaffen, is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft over betonvloeren. Dat u weet dat het een natuurproduct is en dat u heeft gezien hoe een reparatie eruitziet bijvoorbeeld.

Wilt u juist een glad resultaat en een kleine kans op scheuren? Dan is de krimparme variant van betonvloer misschien wat voor u. Dit beton met een net wat andere samenstelling verkleint de kans op scheuren, maar: de kans blijft aanwezig.

betonvloer repareren, betonnen vloer in woongedeelte, wonen met beton

Op zoek naar een betonvloer?

Wordt u net als wij helemaal enthousiast van een natuurlijke betonvloer en heeft u nog vragen? Op onze website vindt u heel veel informatie, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u bijvoorbeeld tijdens een drukke verbouwing soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Of dat u gewoon liever even direct contact hebt. Bel of mail ons daarom gerust met een vraag of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Want iets zien en voelen is natuurlijk altijd beter dan er alleen over lezen.
Neem contact op

Ons meest recente werk