SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer gevlinderd

Bent u op zoek naar een vloer met een natuurlijke uitstraling en een strakke afwerking? Kies dan een gevlinderde betonvloer. Wanneer een betonvloer gevlinderd is straalt hij luxe en comfort uit. Het maakt niet uit hoeveel ruimte u heeft of van welke stijl u houdt, gevlinderd beton komt altijd tot zijn recht. Op deze pagina vertellen we u meer over het maken van betonvloeren, het verschil met betonlook vloeren en het onderhoud.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Echte gevlinderde betonvloeren

Wij leveren echte betonvloeren met een robuust en puur karakter. Beton is een natuurlijk materiaal zonder kunststoffen. Nadat een betonvloer gevlinderd is heeft de vloer een unieke uitstraling. Hierdoor past een gevlinderde betonvloer in bijna elk interieur. Een gevlinderde betonvloer is minimaal 7 centimeter dik. Heeft u deze ruimte niet voor een nieuwe vloer? Dan past een Italiaanse betonlook vloer wellicht beter in uw situatie. Dit vloertype vlinderen we ook, maar is maar 3 millimeter dik.

Betonvloer storten

Voordat we een betonvloer storten doen we eerst vroeg in de ochtend een laatste check. Hierdoor weten we zeker dat we goed voorbereidt aan de werkzaamheden beginnen. Vervolgens treffen we de laatste voorbereidingen voordat we het beton storten. Denk hierbij aan het uit leggen van de slangen van de pomp naar de woning en het ontvangen van de lokale betonwagen. Het storten van de vloer dient goed te gebeuren voordat een betonvloer gevlinderd kan worden.

Vloerverwarming

Wilt u een gevlinderde woonbeton vloer? En wilt u óók gebruik maken van vloerverwarming? Dat kan! Een gevlinderde woonbeton vloer is perfect voor vloerverwarming. Beton is heel goede warmtegeleider. Dat zorgt ervoor dat uw betonvloer snel warm wordt en lang warmte vasthoudt. Wilt u dat uw gevlinderde betonvloer de warmte nóg beter vasthoudt? Kies dan voor onze energiezuinige betonvloer. Lees hier meer over een betonvloer met vloerverwarming en over deze energiezuinige variant.

Betonvloer vlinderen

Na het storten van de betonvloer starten we met het vlinderen van de betonvloer. Een betonvloer die is gevlinderd noemen we ook wel een monolitisch of gepolierde betonvloer. Een betonvloer vlinderen we met behulp van zogenoemde vlindermachines. Als een betonvloer gevlinderd wordt dan maken we de vloer dichter qua structuur. Op deze manier is uw betonvloer kind- en huisdier proof. Nadat uw betonvloer gevlinderd is wordt de vloer door de jaren heen alleen maar mooier!

Betonvloer met kleur

Voordat uw betonvloer gevlinderd wordt kunt u de kleur van uw betonvloer bepalen. Zand is een belangrijk ingrediënt in de betonmix. Wanneer u niet voor een specifieke kleur kiest dan bent u afhankelijk van de kleur van het zand. U weet dan niet precies hoe uw gevlinderde woonbeton vloer eruit komt te zien. Wanneer u niet houdt van deze verrassing dan kunt u kiezen om een kleurpigment toe te voegen aan de betonvloer. Dit kleurpigment kiest u bij ons in de showroom.

Tijdens het uitharden voegen we deze kleurpigmenten toe. Vervolgens wordt de betonvloer gevlinderd. Soms horen we dat mensen de betonvloer willen verven nadat de betonvloer gevlinderd is. Dat raden we af omdat de kleur dan gaat afschilferen op lange termijn. Ook in combinatie met vloerverwarming kan verf erg lelijk worden. Wij raden u daarom aan om pigmenten in te laten strooien voordat we de betonvloer vlinderen zodat de kleur ook echt in de vloer zit.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Onderhoud

Wanneer een betonvloer gevlinderd is dan wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom raden wij aan om de vloer te impregneren. Nadat de betonvloer gevlinderd is brengen we een beschermlaag op de vloer aan. Hierdoor hebben vlekken minder snel de kans om in de vloer te trekken. Uw betonvloer behoudt zijn uitstraling, maar is wel beschermd. De vloer is makkelijk schoon te maken nadat het beton gevlinderd en beschermd is.

Wilt u een gevlinderde betonvloer?

Ziet u het al voor zich? Een betonvloer in huis? En maakt u hier graag werkelijkheid van? Kom langs in onze showroom in Opheusden. We geven u graag advies over gevlinderde betonvloeren en helpen u bij het maken van de juiste kleurkeuze. Belt u van tevoren? Dan zorgen wij dat er een adviseur én de koffie klaarstaat.

Contact opnemen Offerte opvragen

Ons meest recente werk