SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten en vlinderen, vloerverwarming in betonvloer

Gevlinderd beton in de woonkamer: de perfecte ruimte voor deze industriële vloer

Met gevlinderd beton in de woonkamer geef je je huis een prachtige basis voor een stijlvolle inrichting. En niet alleen een basis, want een gevlinderde betonvloer geeft direct sfeer en stijl aan jouw woonkamer. Je leest hier waarom een betonvloer ideaal is voor de woonkamer en we laten je natuurlijk ook wat voorbeelden zien van interieurs met een gevlinderde betonvloer.

Misschien heb je al helemaal in gedachten hoe de woonkamer eruit moet komen te zien. Veel mensen denken bij gevlinderd beton in de woonkamer gelijk aan een industrieel interieur, maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid. Onze opdrachtgevers laten zien dat je alle kanten op kunt met deze karakteristieke vloer. Van Scandinavisch tot modern en van landelijk tot een complete mix van stijlen.

De kleur van gevlinderd beton in de woonkamer

Bij het vormgeven van een interieur is kleur een van de belangrijkste en vaak een van de moeilijkste dingen. Beton heeft van zichzelf een grijze kleur, maar er zijn veel meer opties. We kunnen een betonvloer namelijk op kleur maken. Daarvoor gebruiken we kleurpigmenten in grijs- en zandtinten.

Deze kleuren kunnen we ook mengen, zodat er veel kleurtonen ontstaan. Kies je voor grijs dan heb je bijvoorbeeld de keuze uit basisgrijs, middengrijs of donkergrijs, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 50% middengrijs en 50% donkergrijs te mengen.

monoliet betonvloer, betonvloer laten storten, betonvloer huiskamer

Gewolkt patroon

Deze kleurpigmenten strooien we in tijdens het vlinderen van de betonvloer. Daardoor wordt de kleur onderdeel van de vloer en kan deze niet slijten. Dat vlinderen geeft ook meteen karakter aan de vloer. Door de spanen van de vlindermachine ontstaat het typische gewolkte effect zoals je dat kent van een gevlinderde betonvloer.

Is gevlinderd beton praktisch voor in de woonkamer?

Natuurlijk kies je een vloer eerst en vooral omdat je hem mooi vindt, maar voor de meeste mensen is een praktische vloer ook belangrijk. Het grote voordeel van een gevlinderde betonvloer in de woonkamer is dat hij kras- en slijtvast is én dat hij makkelijk schoon te maken is. Niet te verwarren met onderhoudsvrij natuurlijk. Maar onderhoudsvrij is geen één vloer.

Een gevlinderde betonvloer kan wel tegen een stootje, maar er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten bij het schoonmaken. Het is bijvoorbeeld zaak dat wanneer je vette of zure vloeistoffen knoeit op de vloer je dat snel afneemt met een natte doek en betonvloer reiniger om blijvende vlekken te voorkomen. We adviseren daarom altijd om de vloer te laten impregneren, want daardoor wordt de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Periodiek onderhoud van een betonvloer

Verder komt het onderhoud vooral neer op wekelijks stofzuigen en dweilen. Dweilen met betonvloer reiniger én dweilen met impregneer- onderhoudsmiddel. Uiteraard krijg je van ons alle benodigde informatie hierover wanneer je kiest voor een betonvloer.

Naast het praktische aspect heeft een gevlinderde betonvloer in de woonkamer nog meer voordelen:

  • Naadloos
  • Kras- en slijtvast
  • Geschikt met vloerverwarming
  • Energiezuinig
  • Natuurlijke uitstraling die naar verloop van tijd alleen maar mooier wordt

Betonvloer met vloerverwarming

Zoals je ziet is een gevlinderde betonvloer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Beton wordt snel warm en houdt het die warmte lang vast, waardoor je bespaart op de stookkosten. Dit voordeel is nog groter bij onze energiezuinige variant.

Gevlinderde woonbeton vloer in een verbouwde boerderij

Kans op scheuren in een betonvloer

Regelmatig krijgen we de vraag of de kans op scheuren groter is met vloerverwarming. Wanneer we een betonvloer bij jou mogen maken krijg je van ons altijd een opstookadvies. Toch is er altijd een kans op scheuren, met of zonder vloerverwarming. Dit hoort helemaal bij het karakter van beton. We komen een jaar na het maken van de betonvloer bij je langs om eventuele scheuren kosteloos te repareren.

Gevlinderd beton voor jouw woonkamer uitzoeken?

Je weet ondertussen heel veel over de voor- en nadelen van een gevlinderde betonvloer in de woonkamer. Maar het is natuurlijk nog veel beter om onze betonvloeren te komen bekijken! Je bent van harte welkom in onze showroom in Opheusden. Bezoek is op afspraak, zodat de juiste specialist voor je klaarstaat. Zien we jou binnenkort?
Afspraak maken