SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde woon betonvloer in deze eetkamer in Horst. Gecombineerd met een houten eettafel en daaromheen roze stoelen

De betonvloer binnen verschillende woonstijlen

Dat een betonvloer binnen in huis fantastisch is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een betonvloer is dé perfecte basis voor ieder interieur. Maar hoe combineer je een betonvloer binnen verschillende woonstijlen? In dit blog vind je meer inspiratie!

De betonvloer in een moderne woonstijl

De kenmerken van de moderne woonstijl zijn onder andere eenvoud, strakke lijnen en neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit. Past deze woonstijl helemaal bij jou? Bingo! Een betonnen vloer sluit hier namelijk (letterlijk) naadloos op aan qua design en qua kleur. Doordat de betonvloer naadloos is en er dus geen voegen of lijnen zijn wordt de eenvoud en het strakke lijnenspel van het moderne interieur versterkt.

Natuurlijk blijven we ook eerlijk met je. Een betonnen vloer is een natuurproduct waardoor er scheuren kunnen ontstaan in jouw betonvloer. Past dit niet bij jou omdat dat te robuust is of naar jouw mening afbreuk doet aan de moderne woonstijl? Overweeg dan eens onze betonlook vloeren.

De betonvloer in een vintage interieur

Een print op de muur, ronde tafels of een servies met een uitgesproken print. Vind jij een vintage interieur helemaal het einde? Je denkt er misschien in eerste instantie niet aan, maar een betonvloer past ook perfect binnen deze woonstijl. Kijk maar eens naar onderstaande foto. Alles wat in een vintage woonstijl past vind je hier terug. De betonnen vloer zorgt hier juist voor de juiste balans. Op deze manier kun je én een gewaagde print op de muur of je servies kiezen en zorg je toch voor rust en verbinding in je woning.

gevlinderde betonvloer, woonbeton vloer

De betonvloer in een landelijk interieur

Bij de landelijke woonstijl denk je misschien snel aan een grove, grote tegel of aan een eikenhouten vloer. Maar heb je wel eens over een betonnen woonvloer binnen deze woonstijl nagedacht? Niet? Dan zetten we je bij deze graag aan het denken. De basiskleuren van het landelijke interieur zijn veel grijs- en zandtinten. Laten dit nu net de kleuren zijn waarin wij de meeste betonvloeren realiseren. Vind je grijs nog te kil voor in jouw landelijke interieur? Ga dan voor een betonvloer met een toevoeging van zandkleur om een uniek landelijk interieur te creëren.

Woonkamer met een grijze bank in Schagen gecombineerd met een gevlinderde betonvloer

De betonvloer in een Scandinavisch interieur

Natuurlijk mag in dit rijtje van, een betonvloer binnen, verschillende woonstijlen ook het Scandinavische interieur niet ontbreken. Een woonstijl die we de afgelopen jaren steeds meer zijn gaan zien. Is dit jouw favoriete woonstijl? Dat begrijpen wij maar al te goed! Het Scandinavische interieur is rustig, tijdloos en gezellig. Leg een betonvloer in een neutrale, lichtere kleur om de strakke lijnen, zachte kleuren en fijne stoffen goed tot zijn recht te laten komen.

gevlinderde betonvloer woonkamer

De betonvloer in een industrieel interieur

Dat een betonnen vloer perfect in het industriële interieur past heeft, denken wij, niet veel uitleg nodig. Helemaal zoals het hoort in combinatie met hoge plafonds waar nog buizen of kabels in het zicht kunnen zijn of met een muur die niet gestukadoord is. Of zoals op onderstaande foto gecombineerd met allebei!

gerenoveerde school naar woning

Lees ook: betonvloer in je woning

Ben jij overtuigd?

Ben jij overtuigd dat een betonvloer écht binnen alle verschillende woonstijlen past? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom. In onze showroom kun je onze betonvloeren zien, voelen en vergelijken en zo de allerbeste keuze maken. Zien we je snel?
Afspraak maken!