SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer huiskamer

Betonvloer in je woning

Een betonvloer in je woning is niet meer weg te denken in deze tijd. Een betonvloer is namelijk in iedere woning toe te passen. Hierbij kun je denken aan een industriële omgeving, maar ook zeker een landelijke omgeving. We laten je graag zien dat verschillende stijlen, zowel strak als landelijk, prachtig matchen met een betonvloer.

Aankleding betonvloer woning

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een betonvloer in je woning met een warme uitstraling, maak dan gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, leer, linnen of katoen. Dit in combinatie met zachte aaibare stoffen en wie weet zelfs met dierenvachten als je daarvan houdt. Wollige plaids in de winter en dunnere stoffen, zoals linnen en katoen, in de zomer. Leg ze over de bank of stoel, of stapel verschillende plaids op in een mand of kist. Leg een fijn kleed op de betonvloer in jouw woning.

Een betonvloer in je woning voorzien we uiteraard van vloerverwarming. Dit zorgt voor een heerlijk behaaglijke omgeving. Heel fijn om er met je sokken of op blote voeten op te lopen!

woonbeton in moderne boerderij

Gekleurde betonvloer in je woning

Beton heeft van nature een grijsbruine tint. Deze kleur is afhankelijk van het zand wat de desbetreffende betoncentrale toevoegt in de betonmix. De ene keer is dit wat geler zand dan de andere keer. Omdat wij hier geen garantie op geven adviseren wij u een kleur toe te voegen in de betonvloer. Dit doen we door middel van kleurpigmenten. Deze strooien we tijdens het vlinderen van jouw vloer. Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar. Waaronder lichtgrijs, middengrijs en donkergrijs. Liever een warmere tint? Ook dan is mogelijk. We voegen dan wat zandkleur toe aan de kleurpigmenten. Zo krijgt jouw grijze betonvloer in je woning een warme uitstraling. Perfect in bijvoorbeeld jouw landelijke interieur.

woonbeton vloer in Hierden, gevlinderde woonbeton vloer

Toepassingen betonvloer woning

Een betonvloer passen we eigenlijk overal toe. Zowel in de woonkamer, keuken, in de badkamer en zelfs in de douche. De betonvloer in je woning is naadloos waardoor je nooit meer ergernissen hebt over vuil in de voegen. Daarnaast is de betonvloer erg makkelijk in het onderhoud. Wist je dat we een betonvloer als terras kunnen toepassen? Helemaal mooi als je dezelfde naadloze vloer op deze manier van binnen naar buiten door laat lopen.

betonvloer binnen en buiten

Onderhoud betonvloer

Na het storten en afwerken van de betonvloer is deze ongeveer 85% vloeistof-werend. Wij raden je aan om de betonvloer te impregneren. We vullen dan als het ware de openstaande poriën van de betonvloer. Na zo’n behandeling is de vloer ongeveer 95% waterdicht. Meer weten over het onderhouden van een gevlinderde betonvloer? Klik hier.

Inspiratie en contact

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, hebben we een aantal foto’s van betonvloeren in woningen toegevoegd. Meer inspiratie nodig? Bekijk opgeleverde projecten op onze website. Of kom langs in onze showroom te Opheusden. Hier hebben we diverse voorbeelden liggen.

Neem  contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom. Liever vooraf meer informatie? Vul dan ons offerteformulier in.