SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonstuc muur: karakteristieke wanden met beton ciré

Betonstuc is een toepassing voor op de muur met een natuurlijke en robuuste look. Maar wat is betonstuc eigenlijk, welk effect heeft het en hoe brengen we het aan op de muur? We vertellen u er graag meer over op deze pagina.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Wat is betonstuc? Betonstuc is een mengsel op basis van cement en hars dat geschikt is voor onder andere het maken van vloeren en muren. We brengen het aan met een spaan, waardoor een bijzonder effect ontstaat. Beton ciré is de bekendste versie van de betonstuc muur.

De structuur van een betonstuc muur

Als wij het over betonstuc muren hebben, hebben we het dus ook over beton ciré. Dit betekent letterlijk ‘gewreven beton’ en dat omschrijft heel goed hoe het eruitziet. Doordat we deze betonstuc met een spaan aanbrengen op de muur of vloer, ontstaat er een bijzondere structuur.

Deze structuur is kenmerkend voor een betonstuc muur. Daarbij kunnen onze beton ciré specialisten een wat gladdere of juist ruwere structuur maken. Net wat u mooi vindt. Hoe ze dat doen, vertellen we u graag.

Zó maken we deze mooie wanden

Een betonstuc muur bestaat uit meerdere lagen. Wanneer we een beton ciré wand maken, beginnen we met een primer. Vervolgens maken we de eerste laag beton ciré. Hierbij kunnen we nog wat variëren in de intensiteit van het patroon. Deze eerste laag schuren we op en dan volgt de tweede en laatste laag betonstuc. Hierbij passen we zoveel mogelijk uw voorkeur toe wat betreft een rustige of drukkere spaanslag.

Beton ciré in natte ruimtes

We lakken de betonstuc muur af in twee lagen. Bij een badkamerwand behandelen we de muur eerst ook nog met epoxycoating voor we hem aflakken. Elke laag moet tussendoor drogen. Dat betekent dat we steeds een laag per dag aanbrengen en meerdere dagen doen over het realiseren van prachtige betonstuc muren.

Betonstuc in de badkamer

We hadden het al even over een betonstuc muur in de badkamer. Wellicht vraagt u zich af of beton ciré waterdicht is en geschikt is voor in de badkamer of keuken. Dat is zeker het geval!

De voordelen van een betonstuc muur op een rij

Naast de waterdichtheid heeft een betonstuc muur nog veel meer voordelen:

  • Maar een paar millimeter dik
  • Naadloos
  • In alle RAL- en NCS-kleuren
  • Prettig in onderhoud

Zoals u ziet kunnen we een betonstuc muur in alle RAL- en NCS-kleuren maken. Net als bij verf. Maar met verf krijgt u natuurlijk niet hetzelfde rustieke, serene effect van beton ciré.

Door de ruime keuze in kleuren en structuur durven we wel te zeggen dat beton ciré in elk huis past. Van modern tot landelijk en van Scandinavisch tot hotel chique. De waterdichtheid zorgt ervoor dat een betonstuc muur in elke ruimte toepasbaar is. In de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of wc bijvoorbeeld. Door het naadloze aspect is het zelfs een heel hygiënische keuze ten opzichte van tegels met voegen.

 

Betonlook wanden, beton cire muren

Betonstuc vloeren

Naast betonstuc wanden is het ook mogelijk om een beton ciré vloer te maken. Hierdoor zijn de mogelijkheden alleen maar groter. Denk aan het laten doorlopen van kleuren en structuren of juist hetzelfde materiaal in verschillende kleuren combineren.

Betonstuc muur bekijken

Ziet u de betonstuc muren graag in het echt en wilt u alles weten over de kleurmogelijkheden? U bent van harte welkom in onze showroom! Daar laten we u graag alle mogelijkheden zien en kunt u betonstuc vergelijken met andere wand- en vloertoepassingen van beton of betonlook. Bezoek aan de showroom is altijd op afspraak. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de juiste specialist voor u aanwezig is.
Afspraak maken

Ons meest recente werk