SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Betonnen vloeren: dit zijn de eigenschappen

Ben jij aan het oriënteren op een nieuwe vloer en neem je betonnen vloeren of betonlook vloeren mee in je overweging? Dan zit je bij dit blogartikel helemaal goed. We nemen namelijk verschillende eigenschappen van de betonnen vloer onder de loep. Dat kan je ongetwijfeld helpen bij de juiste keuze voor een nieuwe vloer.

Wat is een betonnen vloer?

Voordat we je de eigenschappen van de betonnen vloeren vertellen is het natuurlijk eerst goed om te weten wat een betonnen vloer nu precies is. Een betonnen vloer is een vloer gemaakt van puur beton, een echt natuurproduct. Een betonnen vloer is niet flexibel, maar keihard.

Daarnaast zijn betonnen vloeren uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming omdat ze een goede geleiding geven en de warmte goed vasthouden. Beter kun je het niet hebben toch?

betonnen vloeren, gevlinderd beton design, design betonvloer

De dikte van betonnen vloeren

Dit is één van de eigenschappen waar je voordat je je keuze maakt goed over na moet denken. De minimale dikte van een betonnen vloer is namelijk 7 cm. Dat is een vloer met een behoorlijke body hè? Dit betekent dat je niet overal een betonnen vloer kunt toepassen. Een betonnen vloer op een zandcement dekvloer is in 9 van de 10 gevallen niet mogelijk vanwege de dikte. Want dan kom je én niet meer lekker uit met je deuren, puien en de trap. Maar ook hoe komt jouw vloerverwarming door een zandcement dekvloer van ongeveer zes centimeter en ook nog eens door een betonnen vloer van 7 centimeter? Je begrijpt natuurlijk dat, dat een lastig verhaal wordt.

Meer lezen over de dikte van de betonnen vloer? We hebben een hele blog geschreven over de dikte van de betonvloer.

De uitstraling van betonnen vloeren

Ben jij op zoek naar een robuuste, levendige en karakteristieke vloer? Dan zit je met een betonnen vloer helemaal goed! Een betonnen vloer heeft meerdere kleurschakeringen wat we in vaktermen ‘gevlamd’ of ‘gewolkt’ noemen. En écht waar, geen enkele m² is hetzelfde.

Kleuren van betonnen vloeren

Vind jij een betonnen vloer zonder kleur te kil of wil je écht een unieke vloer? Kies dan voor kleurpigment in jouw betonnen vloer. Verschillende grijstinten en zandtinten zijn favoriet, maar ook blauw, groen of rood is niet onmogelijk. Je kunt bij betonnen vloeren trouwens niet kiezen voor RAL- en NCS-kleuren, maar er zijn genoeg mogelijkheden die je in onze showroom kunt bekijken.

gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

De dichtheid en het onderhoud van betonnen vloeren

Zoals eerder geschreven is een betonnen vloer een natuurproduct. Betonnen vloeren zijn daardoor ook niet voor 100% vuil- en vloeistofafstotend. Met de impregneerbehandeling komen we een heel eind, tot wel 95%!

Het laatste wat je wilt is dat jouw prachtige betonnen vloer vlekken krijgt. Daarom is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk om je vloer zo mooi te houden als dat hij is. Geschikte reinigingsmiddelen vind je bij Nummer 2, onze groene webshop in vloerenonderhoud.

Alles over het onderhoud van betonnen vloeren

Scheurvorming in een betonnen vloer

Betonnen vloeren krimpen en zetten uit door temperatuurswisselingen, zeker in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor kan scheurvorming ontstaan. Scheurvorming zien wij niet als gebrek maar als een toffe karaktereigenschap van de betonnen vloer. Jij ook? Mooi! Dan is een betonnen vloer je op het lijf geschreven.

Scheuren vullen wij wel altijd op, zodat er geen zand of vuil in de scheuren komt en de vloer hygiënisch blijft.

Lees ook: scheuren in mijn betonvloer, wat nu? 

Betonnen vloer wat voor jou?

Passen bovenstaande eigenschappen helemaal in jouw straatje? Dan passen betonnen vloeren helemaal bij jou. Leuk! Neem contact op om een afspraak te maken voor een bezoek in onze showroom. Dan vertellen we je graag nóg meer over betonnen vloeren. Zien we je snel?
Ik wil een afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.