SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU vloer

Het PU van een PU vloer staat voor poly urethaan. poly urethaan is een kunststof wat vloeibaar is en als een gegoten laag bovenop de ondervloer komt. Deze kunststof is in tegenstelling tot écht beton elastisch wat de kans op scheuren heel klein maakt. Een PU vloer geeft een warme uitstraling doordat de vloer de temperatuur van de ruimte aanneemt. Daarom heeft u zelfs zonder vloerverwarming geen koude voeten en is een PU vloer uitstekend geschikt voor in uw slaapkamer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een PU vloer?

De PU vloer is een gietvloer met de look van beton. Het is een warm en zacht product en geheel naadloos doordat het een gegoten laag is. Hierdoor geeft het uw interieur een strakke en nette uitstraling en verbindt verschillende ruimten in uw woning met elkaar. Door deze strakke uitstraling past deze vloer ook erg goed bij een modern interieur.

Opbouw van een PU vloer

Een PU vloer bestaat totaal uit 5 verschillende soorten lagen en heeft een totale dikte van zo’n 3 tot 6 millimeter.

De lagen bestaan uit:

  • Een primerlaag
  • Egalinelaag
  • De PU oftewel kunststof gietvloer
  • Twee componenten coating

Nadat deze lagen aangebracht zijn is de PU gietvloer voor 100% vuil- en vloeistof afstotend. Hierdoor is een PU vloer in de badkamer zeker een mogelijkheid. Een PU gietvloer in de badkamer is in onderhoud ook erg vriendelijk omdat het een naadloos geheel is zonder voegen van tegels.

Welke ondervloer is nodig voor een PU vloer?

Wanneer u een ondervloer zoals tegels heeft en u wilt verandering aanbrengen in uw interieur, dan is de PU vloer daar zeker geschikt voor. Uw tegelvloer kan gewoon blijven liggen. Wel is het van belang dat de tegels vast liggen op de ondervloer. Waar nodig dient de vloer recht gemaakt te worden zodat de gietvloer helemaal vlak en egaal ligt.  Een PU gietvloer is geschikt voor verschillende soorten ondervloeren zoals tegels en beton. De beste ondervloer voor een PU gietvloer is een zandcement dekvloer.

Mogelijkheden PU vloer

Een PU vloer heeft veel voordelen en mogelijkheden. Zo is de vloer in iedere RAL- en NCS- kleur beschikbaar waardoor u uw vloer op eigen smaak en interieur kunt samenstellen. Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme vloer dan is een PU gietvloer ook zeker een aanrader. Door de gehele vlakke en egale vloer kan er nergens vuil tussen komen en is een keer dweilen voldoende. Ook werkt PU geluiddempend dus van het geluid van verschuivende stoelen zullen uw buren geen last hebben.

Omdat het poly urethaan een vrij zacht product is, is het niet geheel kras-vast. Daarom zijn het een aantal tips van ons om krassen te vermijden. Wij raden altijd aan om een goede schoon/-droog loop mat bij uw buitendeuren te plaatsen. Daarnaast helpen goede viltjes onder de stoelen ook erg goed. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes van Scratch no More. Ook goed stofzuigen draagt bij een langdurige krasvrije vloer.

Verschillen in PU

Poly urethaan is er in verschillende soorten. U kunt kiezen tussen een alifatische en een aromatische gietvloer. Een aromatische is dan wel goedkoper maar is niet UV-bestendig. Een alifatische daarentegen is dit wel. Wij brengen alleen het alifatische type aan.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij ons in de showroom. Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Naar aanleiding van uw bezoek en wensen krijgt u een passende offerte toegestuurd. Ook kunt u alvast online een indicatie aanvragen van de prijs.

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt over een PU vloer dan kunt u contact met ons opnemen!

Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.