SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Yes! Onze showroom is op afspraak weer geopend! Maak nu uw afspraak om onze showroom te bezoeken. Ontvangt u liever meer informatie door middel van een videogesprek? Geen probleem, ook via die weg staan wij nog steeds voor u klaar! ×

Nadelen beton ciré vloer

Naast de vele voordelen die beton ciré biedt, zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee dient te houden als u een beton ciré vloer of wand overweegt aan te schaffen. Op deze pagina leest u de voor- en nadelen van beton ciré. Wat beton ciré precies is en een overzichtelijk kostenplaatje.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Verschil beton en betonlook

Naast onze echte gevlinderde betonvloeren, bieden wij ook betonlook producten aan. Veel mensen wegen de voor en nadelen tegen elkaar af. Een van onze betonlook producten is beton ciré. Beton ciré is zowel toe te passen op de vloer als op de wanden in uw woning. Beton ciré is een zeer geschikt alternatief voor uw vloer, als een gevlinderde woonbetonvloer bijvoorbeeld niet past. Voor een gevlinderde woonbetonvloer is namelijk een minimale dikte nodig van 7 cm. Beton ciré daarentegen heeft een dikte van enkele millimeters.

Een gevlinderde woonbetonvloer is een zeer sterke vloer. Dit komt omdat beton een natuurproduct is en ontzettend hard. Deze vloer heeft natuurlijk ook haar voor én nadelen, maar wij garanderen u een volledig kras- en slijtvaste vloer. Beton ciré daarentegen is een wat zachter product. Met zo’n vloer is de kans op krasjes meer aanwezig. Dit kan gezien worden als een van de nadelen van een beton ciré vloer.

Nog een verschil tussen beton en betonlook is de kleur. Voor een gevlinderde betonvloer hanteren wij een aantal standaard kleuren. Dit kan eventueel als een van de nadelen worden gezien. Deze kleuren zijn o.a. wit/lichtgrijs, zwart en meerdere tinten grijs. Indien gewenst mengen we meerdere kleuren met elkaar. Op deze manier creëren we een unieke kleur! Beton ciré is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. We realiseren wanden en vloeren in iedere gewenste RAL- of NCS- kleur. Dit is dus zeker niet een van de nadelen van een beton ciré vloer.

Wat is beton ciré

Zoals we in de vorige alinea beschreven, is beton ciré een betonlook product. Maar wat is beton ciré nu precies. Lees snel verder, dan leggen wij het voor u uit.

Beton ciré is een vanuit Frankrijk afkomstige betonstuc. Dit product hecht op vrijwel iedere ondergrond. De samenstelling van dit product is cement, harsen en water. Aan dit mengsel is een kleurpigment toegevoegd.

Beton ciré brengen we aan met een spaan. Op deze manier kunt u zelf ook mede invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. De structuur van beton ciré hoeft u dan dus ook niet als nadeel te zien. Als we de ciré wat grover aanbrengen zult u meer tekeningen krijgen op de vloer of wand. Smeren we wat rustiger, dan zal de vloer of wand een egalere uitstraling krijgen.

beton ciré vloer keuken

Vloeropbouw beton ciré

Een beton ciré vloer bestaat uit meerdere lagen.

 • Als eerste brengen we een primer en/of epoxy aan op de vloer
 • Daarna egaliseren we de vloer
 • Vervolgens brengen we de eerste laag beton ciré aan laten we deze drogen
 • Daarna schuren we de eerste laag iets op en brengen we een tweede laag beton ciré aan
 • Als laatste brengen we meerdere laklagen aan, een twee componenten lak

Voordelen beton ciré

Hieronder vindt u de voordelen van beton ciré:

 • Waterdicht, daarom ook geschikt voor op de wanden in de badkamer
 • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS- kleur
 • Drukke of rustige uitstraling
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • In combinatie met egaline een dikte van slechts 8 mm
 • Volledig naadloos

Nadelen beton ciré

Hieronder vindt u de nadelen van een beton ciré vloer of wand:

 • Gevoeliger voor krassen dan woonbeton. We adviseren daarom altijd een goede schoon- en droogloop mat bij iedere buitendeur.
 • Lange tijd voor het aanbrengen, dit zou u als een nadeel kunnen ervaren. Een beton ciré vloer bestaat uit 5 lagen. Per dag brengen we een laag aan. Dat betekent dat we 5 werkdagen bezig zijn met het aanbrengen van uw beton ciré vloer. Wanneer u voldoende tijd heeft voor u nieuwbouw of verbouw, dan hoeft u dit niet als een nadeel te ervaren.
 • Beton ciré is niet geschikt voor het vloer douchegedeelte in de badkamer. De reden hiervan leggen we u uit. Beton ciré zelf is niet waterdicht maar de epoxy primer en de laklagen die eroverheen komen wel. Stel u laat uw flesje parfum op de grond vallen en deze gaat kapot, dan ontstaat er een putje in de epoxy primer. Hierdoor kan er water onder de primer lopen wat lekkage in de badkamer veroorzaakt. Uw wanden in badkamer daarentegen worden lang niet zo nat als het douchegedeelte. Daarom kan beton ciré wel op de wanden.

Beton ciré in uw woning

Overweegt u zo’n prachtige beton ciré vloer of wand? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden. Onze adviseurs staan graag klaar om u te voorzien van passend advies en vertellen u graag over alle voor- en nadelen van een beton ciré vloer of wand.

Klik hier om een afspraak te maken.

Ons meest recente werk