SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Cement gietvloer: informatie, onderhoud en prijs

Bent u op zoek naar een gietvloer en heeft de cement gietvloer uw interesse gewekt? We vertellen u graag wat meer over de eigenschappen en mogelijkheden van deze vloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

Wilt u weten wat een cementgebonden gietvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een cement gietvloer?

Een cement gietvloer valt onder de betonlook vloeren. Het heeft dus de look van beton, maar is van ander materiaal dan de gevlinderde betonvloer. Een cementgebonden gietvloer is, zoals het woord al zegt een vloer op basis van cement.

Er zijn meerdere soorten betonlook vloeren. Er is bijvoorbeeld ook een gietvloer van kunststof of een minerale gietvloer. De cement gietvloer heeft qua uitstraling het meeste weg van de natuurlijke look van beton en is ook de hardste soort gietvloer.

De kenmerken van deze vloer

Een cement gietvloer is niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. De vloer is een paar millimeter dik en verkrijgbaar in zes kleuren:

  • Off white;
  • Lichtgrijs;
  • Grijs;
  • Antraciet;
  • Beige;
  • Zandkleur

Een cementgebonden gietvloer is voor 100% vuil- en vochtafstotend en is onderhoudsvriendelijk.

De vloer kan ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Doordat de vloer maar een paar millimeter dik is, komt de warmte er snel doorheen.

Over een tegelvloer heen

Wanneer u op dit moment een tegelvloer hebt liggen dan is het mogelijk de cementgebonden gietvloer hier overheen aan te brengen. En dat scheelt natuurlijk een hoop werk. De tegels moeten dan wel een vlakke ondergrond vormen.

In de badkamer kan de cement gietvloer NIET toegepast worden. De PU gietvloer is daarvoor wel geschikt en kan ook over tegels gegoten worden.

Hoe brengen we een gietvloer aan?

De cement gietvloer wordt in verschillende lagen op de vloer aangebracht. Elke laag op een andere dag, zodat de voorgaande laag goed op sterkte kan komen.

We beginnen met een epoxyprimer, vervolgens de cementgebonden gietvloer en als laatste meerdere laklagen ter bescherming. Dat betekent dus dat het een week duurt voor de vloer compleet is aangebracht. Vervolgens moeten de laklagen nog een week uitharden voor de vloer belast kan worden. Wanneer u voor een gietvloer gaat, is het dus goed om daar rekening mee te houden.

cement gietvloer, gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Onderhoud van een cement gietvloer

Als de vloer op sterkte is, is hij klaar voor gebruik. U hebt een sterke en onderhoudsvriendelijke vloer. Om de laklagen te beschermen en de vloer in optimale conditie te houden raden wij aan schoon- en droogloopmatten bij de deur(en) te leggen om het meeste vuil- zoals zand- te voorkomen.

De cement gietvloer stofzuigt u met een stofzuiger met parketzuigmond en dweilt u met Lecol Clean OH 49 en Lecol Master Polish. Dit laatste middel is een onderhoudsmiddel die de laklaag beschermt.

Prijs van een cement gietvloer

Bent u benieuwd aan wat voor prijs u moet denken bij een cement gietvloer? Wat u betaalt per vierkante meter is gebaseerd op het staffelprincipe: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Voor 25 m2 en alles daaronder hanteren we een vaste prijs: €2.850,00. Omdat we voor een gietvloer meerdere keren heen en weer moeten rijden, hanteren we dit minimumbedrag om onze kosten eruit te halen.

Is uw vloeroppervlak groter dan 25 m2 dan variëren de prijzen van €104,95 per m2 (voor 26 m2) tot €84,95 per m2 (voor 150 m2 of meer). Dit is de basisprijs voor de vloer, zonder epoxyprimer en extra’s. Wilt u een wat uitgebreidere prijsindicatie ontvangen?

Prijsindicatie ontvangen

Kom cement gietvloeren bekijken in onze showroom!

We kunnen u heel veel vertellen over cementgebonden gietvloeren, maar dat valt toch allemaal in het niet bij het zien, voelen en ervaren van deze vloer. U bent dan ook van harte welkom in onze showroom! U kunt telefonisch of per mail een afspraak maken en ook voor vragen zijn wij natuurlijk bereikbaar.

Afspraak maken

Ons meest recente werk