SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

Betonlook stuc in de keuken

Betonlook stuc, dé wand- of vloerafwerking voor iedere ruimte

Er zijn tegenwoordig tal van wandafwerkingen. De mogelijkheden zijn echt oneindig. Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke wandafwerking? Een van de mogelijkheden is een betonlook stuc. Dit is een wandafwerking die 100% waterdicht is. Dit maakt het een wandafwerking die zeer geschikt is voor iedere ruimte in huis. Denk hierbij aan de keuken, woonkamer of de badkamer.

Liever alvast persoonlijk advies ontvangen? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Wat is een betonlook stuc?

De naam zegt het eigenlijk al. Betonlook stuc is een stucwerk dat we met de hand aanbrengen op jouw wand of vloer. Hierdoor ontstaat er een gewolkt en bewerkelijk effect. Door deze wolken krijgt jouw wand of vloer de looks van beton. Vandaar de naam ‘betonlook stuc’.

Welk product gebruiken we hiervoor?

Om een betonlook wand of vloer te creëren gebruiken we beton ciré. De letterlijke vertaling van dit product is ‘gewreven beton’.

In welke ruimtes is het toepasbaar?

Een betonlook stuc is in vrijwel iedere ruimte toepasbaar. De keuken, woonkamer en badkamer. Dit kan zowel op de wanden als op de vloer. Let wel op, betonlook stuc brengen we alleen niet aan op de vloer in het douchegedeelte van de badkamer.

Betonlook stuc in de keuken

Betonlook stuc is een hele mooie afwerking voor in de keuken. Zo is het toe te passen op de vloer en op de wand. Het grootste voordeel is wel dat het product 100% waterdicht is. Zo hoef je na het koken alleen even een doekje over de wand of vloer te halen.

Betonlook stuc in de woonkamer

Ook in de woonkamer is betonlook stuc op de wand of vloer schitterend. Het is namelijk een hele fijne, rustige basis voor de rest van je interieur. En omdat het in iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar is, is er altijd een kleur die past bij je inrichting.

Betonlook stuc in de woonkamer

Betonlook stuc in de badkamer

Een badkamer is over het algemeen een vochtige ruimte. Daarom is een volledig waterdichte wand ideaal. Dit voorkomt namelijk verweer in de wanden. Daarnaast is een betonlook wand ook helemaal glad. Zo kan er ook geen water in de voegen blijven liggen.

Een gestuukte betonlook vloer kan helaas niet op de vloer in het douchegedeelte van je badkamer. De reden hiervan is omdat betonlook stuc van zichzelf niet waterdicht is. Het is namelijk de laag die erbovenop komt die waterdicht is. Stel, je laat iets scherps vallen op de vloer en er komt een putje in, dan is dat bijvoorbeeld in de woonkamer geen probleem. In het douchegedeelte van je badkamer kan er water onder lopen en dat kan lekkages veroorzaken.

Betonlook stuc in de badkamer

Betonlook stuc op voorwerpen

Beton ciré is ook toepasbaar op voorwerpen. Denk hierbij aan een aanrechtblad, een trap of een sokkel. Heb jij een ander product dat je wilt voorzien van betonlook stuc, neem gerust contact met ons op. Klik hier om contact op te nemen.

Voordelen van betonlook stuc

Hieronder vind je de voordelen van een betonlook gestuukte vloer of wand:

  • Een dikte van slechts enkele milimeters
  • Volledig waterdicht
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur
  • Hecht op vrijwel iedere ondergrond

Het aanbrengen van betonlook stuc

Voor het aanbrengen van een betonlook stuc gaan wij als volgt te werk:

  • Als eerste egaliseren we de ondervloer- of wand
  • Daarna brengen we de eerste laag betonlook stuc aan en we laten dit goed drogen
  • Vervolgens schuren we de eerste laag iets op en we brengen de tweede laag aan
  • Als laatste werken we de betonlook wand of vloer af met diverse laklagen, waaronder een tweecomponenten lak en een epoxyprimer

Betonlook stuc in jouw woning

Op zoek naar een prachtige gestuukte betonlook wand of vloer in jouw woning? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Klik hier om contact op te nemen.