SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

keukenwanden beton ciré, beton ciré wanden keuken

Je keukenwanden met beton ciré

De keuken is een plek waarin steeds meer geleefd wordt. Ook is dit de plek waar knoeien en spetteren mág. Dit is natuurlijk geen probleem als je wanden goed afgewerkt zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tegels op je wand, maar de voegen tussen deze tegels kunnen altijd vuil worden. Gelukkig is er een geweldig en stoer alternatief voor tegels: beton ciré op de wanden in jouw keuken. We vertellen je er in deze blog alles over!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een betonlook product. Het is geen puur constructief beton, maar een variant die erop lijkt. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton. Dit brengen we met een spaan aan in de gewenste ruimte. Op deze manier ontstaat er een gewolkt effect. Het grote voordeel van beton ciré is dat het toepasbaar is op de vloer én wanden van jouw keuken.

Kleur beton ciré

Heb je een landelijke keuken, dan past bijvoorbeeld een grijstint of taupe erg goed op jouw wand. Houd je meer van kleur in je keuken? Ook dat valt onder de mogelijkheden. Beton ciré is namelijk in iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar. Zo is er altijd een kleur die aansluit bij de stijl van jouw keuken/interieur.

Waterdichte wanden

Beton ciré is een product wat 100% waterdicht is. Hierdoor is het zeer geschikt voor op de wanden in jouw keuken, want vuil kan je er zo afvegen met een doekje.

Gewolkte effect beton ciré

Beton ciré komt qua looks het meest in de buurt van gevlinderd beton. Dit komt omdat beton ciré een gewolkt effect heeft. Een gietvloer daarentegen is een ontzettend strakke vloer met weinig tekeningen en kleurnuances. De wolken in de beton ciré wand in je keuken kun je zelf bepalen. Nadat we de eerste laag beton ciré gesmeerd hebben laten we dit aan je zien. Vind je het te druk, dan smeren we de tweede laag iets rustiger. Vind je het te rustig, dan smeren we wat drukker. Zo krijg jij een persoonlijke wand in jouw keuken.

Voordelen van keukenwanden met beton ciré

Er zijn tal van voordelen van beton ciré wanden in de keuken. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

  • 100% waterdicht
  • Verkrijgbaar in ieder RAL- en NCS kleur
  • Volledig naadloos
  • Rustig of druk gesmeerd

Tips voor onderhoud beton ciré

Om je beton ciré wanden in de keuken lang mooi te houden hebben wij een aantal tips voor het onderhouden ervan.

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals een ontkalker of bleekmiddelen. Voor het schoonmaken van de wanden adviseren we om Lecol Clean OH 49 of harde vloerenreiniger te gebruiken;
  • Maak geen gebruik van schuursponsjes. Deze kunnen namelijk de laklagen van de beton ciré wand beschadigen.

Aanbrengen van beton ciré

Wil je weten hoe wij beton ciré aanbrengen op de wanden in jouw keuken? Dit leggen wij hieronder aan je uit. Voor het aanbrengen van beton ciré gaan wij als volgt te werk.

  • Als eerste egaliseren we de ondergrond (alleen bij de vloer)
  • Daarna brengen we de eerste laag beton ciré aan laten dit goed drogen
  • Deze laag schuren we vervolgens iets op en we brengen de tweede laag beton ciré aan
  • Als laatste werken we de beton ciré wanden af met diverse laklagen. Waaronder een twee-componenten coating en een epoxycoating

Keukenwanden beton ciré?

Benieuwd of beton ciré in jouw keuken toegepast kan worden? Wil je persoonlijke advies, meer informatie of prijzen ontvangen? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag geheel vrijblijvend!

Klik hier om contact met ons op te nemen.