SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

gevlinderde betonvloer, woonbeton vloer

Hoelang mag ik mijn betonvloer afdekken met stucloper?

Jouw gevlinderde betonvloer is gestort en gevlinderd en je hebt de vloer netjes afgedekt met stucloper. Maar hoelang moet je deze stucloper minimaal laten liggen en hoelang mag de stucloper maximaal blijven liggen? Dat leggen we je uit in dit blog zodat je de beste zorg aan jouw gevlinderde woonbeton vloer geeft.

Lees ook: hoe dek ik mijn betonvloer af met stucloper? 

Hoelang moet de stucloper minimaal op mijn betonvloer blijven liggen?

De stucloper moet minimaal twee weken op jouw verse gevlinderde woonbeton vloer blijven liggen. Door de stucloper vertraag je het droogproces van de betonvloer en geef je jouw betonvloer de kans om zo hard mogelijk te worden. Daarnaast is het ook ter bescherming van jouw betonvloer tegen bouwvuil. Hoef je verder geen andere, vieze werkzaamheden meer uit te voeren? Dan mag je de stucloper verwijderen.

Hoelang mag de stucloper maximaal op mijn betonvloer blijven liggen?

Wil of moet jij wel nog andere werkzaamheden uitvoeren na het aanbrengen van de gevlinderde woonbeton vloer en heb je hier nog wel even tijd voor nodig? De stucloper mag maximaal drie maanden aan één stuk op de gevlinderde betonvloer blijven liggen. Heb je langer nodig dan drie maanden voordat de andere werkzaamheden klaar zijn? Dan moet je de betonvloer de tijd geven om even te ventileren. Verwijder daarom na drie maanden de stucloper en zorg minimaal drie dagen voor goede ventilatie.

Na drie dagen mag je de vloer opnieuw afdekken met stucloper en kun je verder met de werkzaamheden.

De kleur van jouw betonvloer na het verwijderen van de stucloper

Ben je klaar met de overige werkzaamheden? Dan mag je de stucloper verwijderen. Schrik niet als de betonvloer niet de kleur heeft die jij hebt uitgekozen. Jouw gevlinderde woonbeton vloer bevat nog veel vocht waardoor de vloer nog een stuk donkerder is dan de kleur die jij hebt uitgekozen. Nu de stucloper verwijderd is kan de betonvloer ademen en drogen. Na verloop van tijd komt de door jouw gekozen kleur steeds meer in het zicht. Let op! Dit kan wel een paar weken duren.

hoelang stucloper, gevlinderd woonbeton, betonvloer gevlinderd

Wat moet ik doen na het verwijderen van de stucloper?

Na het verwijderen van de stucloper is het belangrijk om goed te ventileren en/- of te verwarmen. Het verwarmen doe je door middel van het plaatsen van bouwkachels in de hoeken van de ruimten. Het open zetten van ramen heeft zeker in het najaar en in de winter een averechts effect dit adviseren wij dus om niet te doen. Afhankelijk van de temperatuur is dit gemiddeld minimaal drie weken. Is het koud of is de luchtvochtigheid hoog? Dan kan het zijn dat er langer nodig is dan drie weken om de betonvloer goed droog te krijgen. Als jouw betonvloer goed droog is dan kan er geïmpregneerd worden.

Neem tijdig contact met ons op om jouw betonvloer te laten impregneren. Zo voorkom je dat jouw planning qua verhuizen of inrichten niet in de war wordt geschopt.

Is het toch niet duidelijk voor jou?

Heb je na het lezen van dit blog toch nog onduidelijkheden of vragen? Neem gerust contact met ons op om je vragen te stellen. Wij helpen je graag!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.