SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer, woonbeton, betonnen vloer, gevlinderde betonvloer

Wat kost een betonvloer storten?

Denk je erover voor een betonvloer te gaan? Dan wil je vast weten wat het kost om een betonvloer te storten. Er zijn veel verschillende opties, dus we zetten het even voor je op een rij. Als je kiest voor beton haal je een prachtvloer in huis. En een vloer die een leven lang mee kan en onderhoudsvriendelijk is. Maar wat kost het storten van een betonvloer?

Wij maken graag jouw droomvloer vanaf 65 m². De prijs voor het storten van een betonvloer bouwen we als volgt op:

  • Betonvloer van 7 centimeter met wapening – € 87,95 per vierkante meter, inclusief btw
  • Soort beton energiezuinig en/- of krimparm (optie) – € 4,50/€5,00 per vierkante meter, inclusief btw
  • Kleurpigmenten – € 12,50 per vierkante meter, inclusief btw
  • Impregneerbehandeling transparant en mat – € 24,50 per vierkante meter, inclusief btw

vloerverwarming in betonvloer

Dit kost het storten van een betonvloer

Wanneer je kiest voor een geïmpregneerde vloer op kleur kost het storten van een betonvloer € 124,40 per vierkante meter, inclusief btw. Dit is een basis betonvloer in de gewenste kleur die zeker tegen een stootje kan. Het op kleur brengen en impregneren wordt bijna altijd gekozen door onze klanten.

Kosten voor storten energiezuinige en krimparme betonvloer

Een andere veel gekozen optie is de energiezuinige en krimparme betonvloer. De betonmix waar we deze vloeren van maken hebben een andere samenstelling. Een energiezuinige vloer houdt daardoor nog beter de warmte van de vloerverwarming vast, waardoor je minder hoeft te stoken. De krimparme variant zorgt voor minder werking in de vloer, waardoor de kans op scheuren kleiner is. Kleiner, maar niet helemaal weg. De krimparme optie heeft een meerprijs van € 4,50 per vierkante meter, inclusief btw. De energiezuinige optie heeft een meerprijs van € 5,00 per vierkante meter, inclusief btw. Een geïmpregneerde betonvloer op kleur met de energiezuinige en krimparme eigenschappen komt dan op € 133,90 per vierkante meter, inclusief btw.

wat kost een betonvloer storten, gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

Waarom kleurpigmenten toevoegen?

We noemden net al een betonvloer op kleur. ‘Beton heeft van zichzelf toch al een grijze kleur?’ vraag je je misschien af. Dat klopt. Maar die kleur is niet altijd hetzelfde. Hoe je betonvloer er uiteindelijk uitziet zonder kleurpigmenten is afhankelijk van de verschillende natuurlijke ingrediënten van beton. Neem bijvoorbeeld zand. Zand uit de Rijn is meer grijs. Terwijl dat zand uit de Maas eerder geel is. Hier hebben wij helaas geen invloed op.

Daarom werken we met kleurpigmenten die we tijdens het vlinderen van de betonvloer toevoegen, zodat de kleur mee uithardt. Deze kleuren, zoals zandkleur, basisgrijs, middengrijs en antraciet zijn afzonderlijk van elkaar te kiezen, maar ook in de gewenste verhouding te mengen. Daardoor is er een rijke schakering aan kleuren mogelijk.

Het impregneren van de vloer

Bij de prijs van € 124,40 per m2 voor een basis betonvloer en € 133,90 per m2 voor de energiezuinige en krimparme variant is ook het impregneren van de vloer inbegrepen. Een gevlinderde betonvloer is van zichzelf al 85% vuil- en vloeistofafstotend. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat dit 95% wordt.

Lees ook: Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Alleen de basis

Wanneer je het niet erg vindt als de kleur anders uit kan vallen en er best een vlek in de vloer mag komen, kun je er natuurlijk voor kiezen om de kleurpigmenten en het impregneermiddel achterwege te laten. De kosten voor een betonvloer storten zijn dan € 87,95 per vierkante meter.

Een vloer van minder dan 65 m2

We richten we ons vooral op het storten van betonvloeren vanaf 65 m2. Voor kleinere vloeren rekenen we ongeacht de grootte altijd een prijs van €5.725,00. Die prijs is inclusief btw maar zonder kleurpigmenten of impregneerbehandeling.

Een vloer van meer dan 7 centimeter dik

Een betonvloer heeft een minimale dikte van 7 centimeter. Als je juist meer dikte nodig hebt om de vloer te laten aansluiten op andere elementen in het pand rekenen we voor elke centimeter extra € 3,00 per m2. Een geïmpregneerde betonvloer op kleur van 8 centimeter dik kost dan bijvoorbeeld € 127,40 per m2.

Lees ook: dikte betonvloer

Kosten van betonvloer storten en vloerverwarming leggen

Wanneer je naast een betonvloer ook vloerverwarming wilt laten aanleggen, kun je daarvoor ook bij ons terecht. De prijzen van de vloerverwarming variëren per tiental vierkante meters, waardoor er geen standaardprijs per vierkante meter is. Daarom hebben we twee prijsvoorbeelden, waarin de betonvloer is inbegrepen (inclusief het op kleur brengen en impregneren) en de vloerverwarming (inclusief pompschakelaar, bypass en een hart op hart afstand van 10 cm van de vloerverwarming).

70 vierkante meter betonvloer + vloerverwarming

Betonvloer: 70 m2 x € 124,95 = € 8.746,50 incl. btw

Vloerverwarming voor cv-ketel: €3.260,- incl. btw

Totaal: 8.746,50+ 3260,- = €12.006,50 incl. btw

120 vierkante meter betonvloer + vloerverwarming

Betonvloer: 120 m2 x € 124,95 = € 14.994,- incl. btw

Vloerverwarming voor cv-ketel: € 4.659,- incl. btw

Totaal: € 14.994,- + € 4.659,- = € 19.653,- incl. btw

Deze prijzen zijn gebaseerd op het gebruik van een cv-ketel, maar een warmtepomp behoort ook tot de mogelijkheden.

wat kost een betonvloer storten, kantoor, kantoorinspiratie, thuiskantoor, thuiswerken, thuiswerkplek

De kosten voor het storten van een betonvloer op een rij:

Basis betonvloer: € 87,95 per m2
Kleurpigmenten: € 12,50 per m2
Impregneren: € 24,50 per m2
Energiezuinig: € 5,00 per m2
Krimparm: € 4,50 per m2
Dikkere vloer per centimeter: € 3,00 per m²

Basis betonvloer van minder dan 65 m2: € 5.725,00 totaal

Te veel getallen in je hoofd? Bel ons gewoon even!

We hopen natuurlijk dat je met deze cijfers een beetje een impressie hebt van de kosten van een betonvloer in jouw specifieke situatie. We kunnen ons ook voorstellen dat de cijfers door elkaar buitelen in je hoofd of dat de verschillende opties de keuze alleen maar lastiger maken. Maak gebruik van onze rekentool voor een prijsindicatie in je mailbox of neem contact op om een afspraak te maken in onze showroom. Kortom: we helpen je graag!
Afspraak maken Prijsindicatie aanvragen