SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wat is PU?

PU gietvloer, leefbeton, smeerbeton, betonlookvloer en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel benamingen voor hetzelfde product en dat geeft verwarring. Om deze verwarringen uit de wereld te helpen schrijven we dit blog! Hierin nemen we het product PU onder de loep. Wat is PU, hoe brengen we het aan en wat is het kostenplaatje? Lees snel verder en kom erachter.

PU versus beton

Een PU gietvloer is een product dat valt onder de ‘betonlookvloeren’. Maar wat is PU nu precies? Doordat het onder de betonlookvloeren valt is het dus geen echte gevlinderde betonvloer. Een PU gietvloer is een zeer geschikt alternatief als je woning bijvoorbeeld niet genoeg ruimte heeft voor een gevlinderde betonvloer. Het kan ook zijn dat de kenmerken van echt beton niet passen bij jouw stijl. Met de kenmerken bedoelen we kleurnuances of lichte scheuren. Een PU vloer daarentegen is een zeer strakke en egale vloer.

Voordelen PU gietvloer

Benieuwd naar waarom een PU gietvloer dé geschikte vloer voor jou is? We sommen de voordelen hieronder voor je op:

  • Volledig naadloos
  • Voelt warm en comfortabel aan
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur
  • Een vloeistofdichte vloer. Hierdoor zelfs toepasbaar in het douchegedeelte van de badkamer.
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Werkt geluiddempend

Waar dien je rekening mee te houden?

Naast de voordelen zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Geen enkele binnenvloer is perfect, zo ook een gietvloer niet. Hieronder lees je een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden:

  • Het gieten van de vloer neemt wat tijd in beslag. Een gietvloer bestaat uit ongeveer 5 lagen. Per dag brengen we één laag aan. Het gieten van je vloer neemt dus al snel een week tijd in beslag.
  • Enige geuroverlast tijdens het gieten van de PU vloer. Echter zijn we alleen zelf op locatie dus zul je hier geen last van hebben.
  • Een PU vloer heeft een sterke toplaag, maar blijft gevoelig voor krassen. We adviseren je daarom altijd een goede schoon- en droogloopmat bij ieder deur naar buiten te leggen. Zand onder schoenen werkt namelijk als een soort schuurpapier op de vloer
  • Bij bijvoorbeeld een beton ciré vloer kun je zelf aangeven hoe grof of rustig je de vloer wilt. Bij een PU gietvloer is dit niet mogelijk.

Werkwijze PU

Zoals hierboven aangegeven brengen we een PU vloer altijd in meerdere lagen aan. Per dag brengen we één laag aan. Dit doen we om het mooiste resultaat te behalen en voor de juiste hechting van de lagen.

We starten altijd met het aanbrengen van een primer. Na deze laag brengen we een laag egaline aan. Dit doen we om de ondervloer egaal te maken. Zo heb je in het eindresultaat geen bobbels. Na de egaline brengen we de eerste laag PU aan. Vervolgens smeren we dit uit tot een egaal oppervlak. Na de eerste laag brengen we de tweede laag aan. Als laatste werken we de vloer af met diverse laklagen. Deze lagen zorgen voor de juiste bescherming van de vloer.

Prijsindicatie PU gietvloer

Als je van plan bent een PU gietvloer aan te schaffen, dan begrijpen wij dat de prijs een belangrijk onderdeel is. Daarom geven we je een indicatie van de prijs.

Wij bepalen de prijs van een PU gietvloer aan de hand van zogenoemde staffelprijzen. Dit zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Des te meer PU je afneemt, des te voordeliger het uiteindelijk is. Een PU gietvloer is al leverbaar vanaf € 56,95 per m² ex. btw. Dit is dan puur de vloer zelf. Hier komt dan nog de egaline bij. Hiervoor rekenen we € 18,50 per m² ex. BTW.

Bovengenoemde prijzen zijn een indicatie. Voor een gespecificeerde offerte nodigen wij je van harte uit in onze showroom te Opheusden. Na uw bezoek stellen wij een passende offerte voor je op.

Een PU gietvloer in je woning?

We hebben dit blog geschreven omdat we vaak de vraag kregen: wat is PU? In dit blog hebben we je alle belangrijke onderdelen van de PU gietvloer uitgelegd en we hopen dat je nu weet wat PU is! Ben je nieuwsgierig geworden of het mogelijk is in jouw woning? Of ben je benieuwd wat het kostenplaatje voor jou is? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor je klaar om je alles te vertellen over de PU gietvloer.

Klik hier om een afspraak te maken.