SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer in de keuken

Wat is beter: betonvloer coaten of impregneren?

Een betonvloer coaten of impregneren zijn twee verschillende dingen, maar als je niet dagelijks bezig bent met betonvloeren ken je het verschil misschien niet. Wij impregneren betonvloeren en leggen je graag uit waarom en wat het verschil is met een betonvloer coaten.

We kunnen een heel technisch verhaal vertellen over betonvloeren, maar het verschil duiden tussen een betonvloer coaten en impregneren kan gewoon met behulp van de Wikipedia:

Impregneren = Het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een techniek om een materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven.

Coating = Beschermende deklaag, een mengsel van stoffen dat op verschillende producten gestreken kan worden.

Het verschil tussen een betonvloer coaten en een betonvloer impregneren is dus dat een coating een aparte laag vormt en het impregneermiddel in de vloer trekt om die in dit geval vocht- en vuilafstotend te maken.

Alles over de kenmerken van een gevlinderde betonvloer

Betonvloer coaten of impregneren, Gevlinderde betonvloer in de woonkamer

Waarom wij impregneren in plaats van een betonvloer coaten

Precies door dit verschil tussen een aparte laag en het doordrenken kiezen wij voor impregneren in plaats van een betonvoer coaten. Een aparte coating kan namelijk sneller beschadigen doordat deze op de vloer ligt. Bovendien zitten de vuil- en vochtafstotende eigenschappen in de coating en niet in de vloer.

Impregneermiddel slijt minder snel

Met impregneren trekt het middel in de vloer, waardoor de vloer zelf de vuil- en vochtafstotende eigenschappen krijgt. Daarbij slijt het dus veel minder snel. Bij goed én regelmatig onderhoud verleng je de levensduur van je gevlinderde betonvloer én de impregneerlaag.

Zo onderhoud je jouw gevlinderde betonvloer

Afhankelijk van de intensiviteit waarmee er op de vloer geleefd wordt moet er goed schoongemaakt en onderhouden worden. Bij een gezin met kinderen en huisdieren dat veel thuis is, is er meer onderhoud nodig dan bij één of twee volwassenen die weinig thuis zijn.

alternatief gietvloer, eethoek, eettafel, zwarte keuken, keukeninspiratie, gevlinderde betonvloer, steensmuur

Mat en transparant

Een ander voordeel van impregneermiddel is dat het mat en transparant is. Je ziet er dus bijna niets van en het gaat niet ten koste van de prachtige uitstraling van beton.

Weten hoe we een betonvloer impregneren?

De kosten van een betonvloer impregneren

Heb je een gevlinderde betonvloer en wil je die laten impregneren? Of wil je graag een woonbeton vloer en ben je benieuwd wat de kosten zijn inclusief impregneren? Snappen we en daarom vertellen we je onze prijzen. Voor het impregneren van een gevlinderde betonvloer kun je rekening houden met € 24,50 per vierkante meter. Inclusief btw. Ook hierbij geldt onder de 65 m2 een vast tarief, in dit geval van €1.595,-.

Laat je ons jouw vloer impregneren dan krijg je hier garantie op.

betonvloer laten storten, betonvloer vlinderen

Gevlinderde betonvloer geïmpregneerd

We werken bij betonvloeren vaak met pakketten. In ons Pakket A zit een energiezuinige, krimparme gevlinderde woonbeton vloer op kleur, inclusief impregneerbehandeling. Je betaalt hiervoor €134,45 per m2 vanaf een oppervlakte van 65m2. Heb je minder oppervlakte nodig dan gelden vaste prijzen die buiten het pakket vallen. Kijk daarvoor bij ‘Prijzen betonvloer’.

Betonvloer uitzoeken en laten impregneren

Wil je graag een gevlinderde betonvloer, inclusief impregneerbehandeling? Je bent van harte welkom om jouw droomvloer te komen uitzoeken in onze showroom! Bel of mail even voor een afspraak. Liever eerst wat meer informatie? Ook daarvoor zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.