SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Schoonmaken gietvloer

Als u een gietvloer heeft, wilt u die graag in optimale conditie houden. Daarom is het regelmatig schoonmaken van uw gietvloer erg belangrijk. Op deze manier zorgt u voor een lange levensduur van uw gietvloer. Gelukkig kost het schoonmaken van een gietvloer weinig inspanning. Wij laten u zien hoe u uw gietvloer het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Schoonmaken gietvloer: wekelijks

Een kras in een gietvloer kan ergerlijk zijn. Dit is gelukkig goed te voorkomen of te verminderen! Door één of twee keer per week vuil te verwijderen door te stofzuigen, neemt de kans op krassen aanzienlijk af. Zorg er bij het stofzuigen voor dat u een stofzuigermond voor parket gebruikt. Ook is het belangrijk dat u regelmatig de stofzuiger zak vervangt.

Verder is het van belang om minimaal één keer per week te dweilen. Het beste is om een vlakke dweil met een microvezel doek te gebruiken. Door te dweilen verwijdert u de laatste restjes vuil die u niet verwijdert tijdens het stofzuigen. Het is aan te bevelen om tijdens het schoonmaken twee emmers te gebruiken; één voor het schone dweilwater en één voor het vieze dweilwater.

Soms kunnen er na het schoonmaken van uw gietvloer nog hardnekkige vlekken zijn. Deze kunt u het beste schoonmaken met een licht vochtig microvezel doekje. Gebruik geen stofdoeken die met olie zijn geïmpregneerd of schuursponsjes.

Als reiniger kunt u Lecol Clean OH 49 of onze harde vloerenreiniger gebruiken. Bij andere vloerreinigers moet u erop letten dat het een PH-neutrale reiniger is. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de toplaag beschadigen.

Verder valt er ook veel stof te voorkomen door het gebruik van goede schoon- en  droogloop matten voor de buitendeuren van uw huis. Dit scheelt natuurlijk ook weer in het schoonmaakwerk. Ook is het van groot belang om viltjes te plaatsen onder uw meubilair om krassen te voorkomen.

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Schoonmaken gietvloer: periodiek

Om uw gietvloer in optimale staat te houden, adviseren we u de gietvloer minimaal één keer per jaar intensief schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken de Lecol Clean OH 49. Eventuele slijtageplekken zijn het beste aan te behandelen met de Lecol Master Polish V6.

Een gietvloer heeft gemiddeld na zeven jaar een nieuwe laklaag nodig. Zorg ervoor dat u dit tijdig doet om permanente schade te voorkomen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Gebruik Scratch no More!

Naast schoonmaken van uw gietvloer adviseren wij nog twee maatregelen. Wij adviseren hierin om een goede schoon- en droogloop mat te plaatsen bij zowel de voor- als achterdeur. Ook adviseren wij goede beschermdoppen voor onder het meubilair. Ons advies is hierin de beschermdoppen van Scratch no More. Via deze link: willemdesignvloeren.scratchnomore.nl kunt u gemakkelijk beschermvoetjes bestellen en ontvangt u meteen 5% korting op uw bestelling. Dat is dan gelijk mooi meegenomen!

Advies

Met het juiste advies gaat uw gietvloer jarenlang mee. Wilt u graag meer advies over het schoonmaken van gietvloeren of heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag. U bent uiteraard ook van harte welkom voor een adviesgesprek bij ons in de showroom. Naast advies over schoonmaken kunt u dan ook onze verschillende soorten gietvloeren bekijken.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.