SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Schoonmaken gietvloer

Als u een gietvloer heeft, wilt u die graag in optimale conditie houden. Daarom is het regelmatig schoonmaken van uw gietvloer erg belangrijk. Op deze manier zorgt u ervoor dat de levensduur van uw gietvloer veel langer wordt. Gelukkig kost het schoonmaken van een gietvloer weinig inspanning. Wij laten u zien hoe u uw gietvloer het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Wekelijks schoonmaken

Een kras in een gietvloer kan ergerlijk zijn. Dit is gelukkig makkelijk te voorkomen! Door één of twee keer per week vuil te verwijderen door te stofzuigen, neemt de kans op krassen aanzienlijk af. Zorg er bij het stofzuigen voor dat u een stofzuigermond voor parket gebruikt. Parket komt qua structuur namelijk het meest overeen met een gietvloer. Ook is het belangrijk dat u regelmatig de stofzuigerzak vervangt.

Verder is het van belang om minimaal één keer per week te dweilen. Het beste is om een vlakke dweil met een microvezel doek te gebruiken. Door te dweilen verwijdert u de laatste restjes vuil die niet worden verwijderd door de stofzuiger. Het is aan te bevelen om tijdens het schoonmaken twee emmers te gebruiken; één voor het schone dweilwater en één voor het vieze dweilwater.

Soms kunnen er na het schoonmaken van uw gietvloer nog hardnekkige vlekken zijn. Deze kunt u het beste schoonmaken met een lichtvochtig microvezel doekje. Gebruik geen stofdoeken die met olie zijn geïmpregneerd of schuursponsjes.

Als reiniger kunt u groene zeep of Profi 7 gebruiken. Bij andere vloerreinigers moet u erop letten dat het een PH-neutrale reiniger is. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bovenlaag beschadigen.

Verder valt er ook veel stof te voorkomen door het gebruik van droogloop matten voor de buitendeuren van uw huis. Dit scheelt natuurlijk ook weer in het schoonmaakwerk. Ook kunt u viltjes gebruiken onder uw meubelen om krassen te voorkomen.

Periodiek schoonmaken

Om uw gietvloer in optimale staat te houden, kunt u deze gietvloer het beste één keer per jaar intensief schoonmaken. Gebruik voor het schoonmaken de Lecol Clean OH 49. Eventuele slijtageplekken kunt u het beste aanvullend behandelen met de Lecol Master Polish V6.

Een gietvloer moet gemiddeld na zeven jaar opnieuw worden gelakt. Zorg ervoor dat u dit tijdig doet zodat permanente schade wordt voorkomen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Advies

Met het juiste advies gaat uw gietvloer jarenlang mee. Wilt u graag meer advies over het schoonmaken van gietvloeren of heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag. Ook kunt u natuurlijk langskomen bij ons in de showroom. Naast advies over schoonmaken kunt u dan ook onze verschillende soorten gietvloeren bekijken.

Ons meest recente werk