SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Schoonmaken gietvloer

Wanneer u voor een nieuwe gietvloer gekozen heeft, wilt u deze natuurlijk ook in optimale conditie houden. Daarom is het regelmatig schoonmaken van uw gietvloer van belang. Op deze manier zorgt u voor een lange levensduur van uw gietvloer. Het schoonmaken van uw gietvloer kost gelukkig maar weinig inspanning. We vertellen u graag hoe u uw gietvloer het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Schoonmaken gietvloer: wekelijks

Een kras in uw gietvloer is gelukkig goed te voorkomen of te verminderen! Door één of twee keer in de week te stofzuigen neemt de kans op krassen al aanzienlijk af. Zorg er bij het stofzuigen voor dat u een (borstel) zuigmond voor parket gebruikt. Ook is het belangrijk dat u regelmatig de stofzak vervangt.

Daarnaast is het belangrijk om minimaal één keer per week te dweilen. Hiervoor kunt u het best een vlakke dweil met een microvezel doek gebruiken. Door te dweilen verwijder je het overige vuil die je met de stofzuiger niet weg krijgt. Het is aan te bevelen om tijdens het schoonmaken een dweilsysteem met twee emmers te gebruiken; één voor het schone dweilwater en één voor het vieze dweilwater.

Soms kunnen er na het schoonmaken van uw gietvloer nog hardnekkige vlekken overblijven. Deze kunt u het verwijderen met een licht vochtig microvezel doekje. Gebruik geen stofdoeken die met olie geïmpregneerd zijn of schuursponsjes.

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer

Als reiniger kunt u het best de Lecol Clean OH 49 of onze harde vloeren reiniger gebruiken. Wanneer u voor andere reinigers kiest is het belangrijk dat deze PH-neutraal zijn. Gebruik dan ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de toplaag van de vloer beschadigen.

Om vuil te vermijden raden wij het aan om goede schoon- en droogloopmatten neer te leggen bij de buitendeuren van uw huis. Dit scheelt al een hoop schoonmaakwerk. Om krassen in eerste instantie te verminderen is het van belang om viltjes onder uw meubilair te plaatsen.

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Schoonmaken gietvloer: periodiek

Om uw gietvloer in optimale staat te houden, adviseren wij het om uw gietvloer minimaal één keer per jaar intensief schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken de Lecol Clean OH 49. Eventuele slijtageplekken zijn het beste aan te behandelen met de Lecol Master Polish V6.

Een gietvloer heeft gemiddeld na zeven jaar een nieuwe laklaag nodig. Zorg ervoor dat u dit tijdig doet om permanente schade te voorkomen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Gebruik Scratch no More!

Naast schoonmaken van uw gietvloer adviseren wij nog twee maatregelen. Wij adviseren hierin om een goede schoon- en droogloop mat te plaatsen bij zowel de voor- als achterdeur. Ook adviseren wij goede beschermviltjes voor onder het meubilair. Wij adviseren de beschermvoetjes van Scratch no More. Via deze link: www.vloerenonderhoud.nl kunt u gemakkelijk deze beschermvoetjes bestellen.

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Advies

Met het juiste advies gaat uw gietvloer jarenlang mee. Wilt u graag meer advies over het schoonmaken van gietvloeren of heeft nog andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag. U bent uiteraard ook van harte welkom voor een adviesgesprek bij ons in de showroom. Naast advies over schoonmaken kunt u dan ook meteen al onze verschillende soorten gietvloeren bekijken.

Contact opnemen

Ons meest recente werk