SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer reinigen

Een gevlinderde betonvloer is erg makkelijk te reinigen. Daarom is een gevlinderde betonvloer zeer geschikt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Of als u veel buitenshuis bent maar toch een gemakkelijk te reinigen vloer wilt. Omdat beton een natuurproduct is vraagt het wel consequent onderhoud. U vraagt zich nu vast af hoe u uw betonvloer moet reinigen. Op deze pagina vertellen wij u alles over het reinigen van een betonvloer.

Showroom

Showroom
Vloertypen vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Samen de kleurkeuze maken

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Informerend en inspirerend

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Voordelen geïmpregneerde betonvloer

Hieronder vindt u de voordelen van een geïmpregneerde betonvloer:

  • 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Transparant en mat. Geeft geen andere kleur of glansgraad aan uw gevlinderde woonbeton vloer

Wat is een geïmpregneerde betonvloer?

Een betonvloer die net is gestort en gevlinderd is, is voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Het impregneren van de betonvloer is eigenlijk het verzadigen ervan. We schuren de vloer iets op zodat de poriën van de vloer open komen te staan. Daarna dweilen we het impregneermiddel (dat is een vloeistof) in de vloer. Dit trekt vervolgens in de vloer en zorgt voor een dichte toplaag.

Het proces voor het impregneren

Na het storten en vlinderen van uw betonvloer dekt u deze na ongeveer 4 dagen af met een stucloper. Afhankelijk van de overige werkzaamheden adviseren wij u deze minimaal 4 weken te laten liggen. Daarna mag u de stucloper verwijderen en moet de vloer nog circa 3 weken drogen

Na deze 3 weken reinigen wij uw betonvloer. De vloer schuren we dan eerst op en vervolgens maken we de betonvloer stofvrij. Hierdoor gaan de poriën van de vloer openstaan. Vervolgens impregneren we de gevlinderde woonbeton vloer. Dit is de eerste stap in het reinigen van de betonvloer.

Het impregneren van de betonvloer

Na de voorbereidende werkzaamheden die u hierboven leest, gaan we verder met het reinigen van de betonvloer. Het reinigen -ook wel impregneren- van de vloer doen we om deze te verzadigen. Daarnaast ook om de vloer vuil- en vloeistofafstotend te maken. Het reinigen van de betonvloer gebeurt met een dweil. We dweilen het impregneermiddel net zo lang tot er een egale laag ontstaat.

Na het reinigen mag u de vloer minimaal 24 uur niet betreden. Dit is om het impregneermiddel goed te laten uitharden. Na deze 24 uur is de vloer beloopbaar op sokken. Na een week is het impregneermiddel volledig op sterkte en mag u eroverheen lopen en de woning weer inrichten. Ook mag u dan de betonvloer gaan reinigen.

Betonvloer reinigen

Het onderhouden en reinigen van de betonvloer

Na het impregneren van de betonvloer is deze 95% vuil- en vloeistofdicht. Daarna dient u deze consequent te reinigen. Hiervoor dient u het onderhoudsmiddel te gebruiken wat bij ons verkrijgbaar is. We adviseren om de betonvloer de ene week met warm water te reinigen en de andere week met het onderhoudsmiddel. De mengverhouding mag 1:10 zijn. Als het onderhoudsmiddel een donkere vlek achterlaat mag u de mengverhouding verhogen.

Hieronder hebben we tips voor dagelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Stofzuig de vloer 1-2 keer per week van plint tot plint
  • Gebruik een stofzuiger met zuigmond voor parket en vervang regelmatig de stofzak
  • Gebruik geen olie geïmpregneerde doeken
  • Controleer de vloer op vlekken en verwijder deze met een klamme, vochtige microvezeldoek

Hieronder hebben we tips voor wekelijks onderhoud van de betonvloer:

  • Gebruik bij het reinigen van de betonvloer een microvezel vlakmop systeem en 2 emmers. Eén voor het schone water en één voor het vuile water
  • We adviseren u om de eerste 3 keer dat u dweilt, de betonvloer enkel met warm water te reinigen. Daarna mag u uw betonvloer reinigen met het impregneermiddel/onderhoudsmiddel
  • Let op, als de vloer donkerder wordt tijdens het dweilen, mag u de mengverhouding verhogen

Het jaarlijks onderhouden van de betonvloer

Om uw betonvloer lang mooi te houden is het van belang dat u bovenstaande punten opvolgt. Op deze manier kunt u het langst genieten van een prachtige designvloer.

Een jaar nadat uw vloer is gestort komen wij bij u langs om uw betonvloer goed te reinigen. We boenen de vloer waar nodig. Daarnaast vullen we eventuele scheuren in de vloer op. Dit doen we met een steenlijm. Dit voorkomt tevens dat er vuil in de scheuren blijft liggen.

Over het algemeen (afhankelijk van het gebruik) adviseren we om de vloer na 7 jaar opnieuw te beschermen. Doe dit tijdig en voorkom doorslijten van de beschermlaag.

Een makkelijk te reinigen betonvloer in uw woning?

Wilt u uw betonvloer reinigen? Hopelijk helpen bovenstaande tips u om uw betonvloer goed te reinigen.

Interesse in een onderhoudsvriendelijke vloer zoals beton? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

 

 

Ons meest recente werk