SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Een betonnen terras gecombineerd met een gevlinderde betonvloer voor binnen afgescheiden door een glazen pui met openslaande deuren.

Een terras van beton, iets voor jou?

Op zoek naar een duurzame oplossing voor je terras? Betonnen terrassen zijn de perfecte keuze! Frustraties door verzakkingen en ongewenst onkruid zijn voorgoed verleden tijd. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over een beton terras en wie weet geniet jij binnenkort zorgeloos van jouw nieuwe droomterras!

Wat is een beton terras?

Het ingrediënt van een beton terras is natuurlijk: beton. Maar niet zomaar beton. We gebruiken hoge kwaliteit beton zonder toevoeging van kunststoffen. Dat doen we graag, omdat we streven naar niets minder dan prachtige terrassen waar we helemaal achter staan

De mogelijkheden voor een betonnen terrassen zijn eindeloos. Van kleur tot tegelpatroon en van zichtlijnen tot uniek ontwerp, je kunt zelf jouw droomterras samenstellen.

beton terras maken, betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

De voordelen van een beton terras

 • Nooit meer last van onkruid;
 • Verzakkingen zijn verleden tijd;
 • Geen zichtbare looppaden;
 • Leverbaar in verschillende kleuropties;
 • Gemakkelijk schoon te maken- en houden;
 • Talloze mogelijkheden: verleng je terras bijvoorbeeld met een betonnen oprit.

Hoe dik is een terras van beton?

Je vraagt je vast af hoe dik een betonnen terras moet zijn. Het antwoord hangt af van de ondergrond en het uiteindelijke doel van het terras. We gebruiken twee verschillende diktes: 15 en 20 centimeter.

15 centimeter dik

Als je van plan bent om een jacuzzi, buitenkeuken of ander zwaar element op je terras te plaatsen, raden we aan om een minimale dikte van 15 centimeter te gebruiken. Zo kan het terras het gewicht dragen en blijft het stabiel, zelfs onder belasting.

20 centimeter dik

Voor opritten gebruiken we een dikte van 20 centimeter, waarbij we werken met dubbele wapening om extra gewicht te kunnen dragen. Zo kun je zonder problemen meerdere auto’s, een boot of een camper op de oprit plaatsen.

Afschot

Betonnen terrassen leggen we altijd met een lichte helling (afschot) waar je nauwelijks iets van merkt, zodat water goed weg kan stromen. Het gebruikelijke afschot is anderhalve centimeter per strekkende meter.

terras van beton

Werkwijze voor een betonnen terras

Om het beton gelijkmatig over het oppervlak te verdelen, gebruiken we een betonpomp en zorgen onze vakmannen ervoor dat er een vlakke laag ontstaat. Met behulp van een afschotlaser stellen we het gewenste afschot in om ervoor te zorgen dat water gemakkelijk weg kan lopen.

Na het storten van het terras gaan we, als het beton voldoende is uitgehard, verder met het vlinderen ervan. Vlinderen is het machinaal bewerken van de vloer om een sterk verdichte toplaag te creëren. Door het vlinderen worden grove deeltjes naar beneden gewreven, terwijl de fijne deeltjes naar boven komen, wat zorgt voor een gemakkelijkere bewerking.

Tijdens het vlinderen voegen we ook de gewenste kleur toe aan de toplaag van het terras, zodat de kleur echt in de vloer mee uithardt en niet meer vervaagt.

Stappenplan voor het aanleggen van een beton terras:

 • Voordat we starten is het belangrijk dat er een aangetrild zand/puinbed van minimaal 10 centimeter ligt;
 • Dan starten we met het stellen van de bekisting;
 • Vervolgens leggen we de wapeningsnetten, afhankelijk per situatie doen we dit in twee lagen. We creëren afstand door stenen of stalen afstandhouders te gebruiken;
 • Daarna storten we het beton in het gewenste oppervlak;
 • En tot slot vlinderen we het beton en brengen we het terras op kleur;
 • Het impregneren plannen we in op een later moment als het terras droog genoeg en uitgehard is.

Een beton terras op kleur

Betonnen terrassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van grijstinten tot zandtinten. Maar voor buiten raden we niet alle kleuren aan. Hele lichte vloeren kunnen verblindend zijn in het zonlicht. Ook zwart en antraciet raden we af voor buiten, omdat deze kleuren op zonnige dagen warmte kunnen vasthouden, waardoor je terras oncomfortabel warm kan worden.

Het betonnen terras impregneren

Als het terras droog genoeg is kunnen we de bescherming aanbrengen. Het moment van impregneren hangt af van de weersomstandigheden. Het is belangrijk dat het droog is de dag voor, de dag van en de dag na het impregneren. Wordt er regen verwacht? Dan plannen we de afspraak in voor een ander moment.

betonvloer buiten prijs, beton terras prijs per m², terras van beton

Wat kost een terras van beton?

Wanneer je een beton terras overweegt, zijn de kosten ook belangrijk. We geven je graag een indicatie van de prijs zodat je weet wat je kunt verwachten. Voor een terras van 12 centimeter met kleur en impregneerbehandeling kun je rekening houden met €134,95 per vierkante meter, inclusief btw. Benieuwd wat een betonnen terras kost in jouw specifieke situatie en het aantal vierkante meters dat je hebt? Vraag eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen

Bezoek onze showroom

Wil je weten of een betonnen terras echt bij je past? Of de verschillende mogelijkheden zien en vergelijken? We nodigen je van harte uit voor een bezoek aan onze showroom in Opheusden. Plan je van tevoren je afspraak? Dan zorgen wij dat er een adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat.
Plan je bezoek