SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer buiten prijs, beton terras prijs per m², terras van beton

Terras van beton, iets voor jou?

Een terras van beton is een zeer geschikte oplossing voor jouw terras. Erger jij je ook aan verzakkingen, onkruid en plassen water? Dat is met een terras van beton voorgoed verleden tijd! Op deze pagina lees je er alles over!

Waarvan maken we een terras van beton?

Een terras van beton maken we van beton uiteraard. Dit is dus puur constructief zonder toevoeging van kunststoffen. We gebruiken altijd beton van hoogwaardige kwaliteit. Dit doen we omdat we graag mooie terrassen en vloeren leveren. Dit doen we alleen met producten waar we zelf 100% achterstaan.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om de afwerking van een terras van beton. Denk hierbij aan de kleur, het tegelmotief en de keuze voor zichtlijnen en/of unieke patronen. Hieronder nemen we de verschillende opties door.

Wil je alvast persoonlijk advies ontvangen?
Neem dan contact met ons op

De kleur van het terras

Een terras van beton is in meerdere kleuren leverbaar. Denk hierbij aan verschillende grijs- en zandtinten. Echter, we adviseren niet alle kleuren. Dit komt omdat een erg lichte vloer het zonlicht gaat weerkaatsen. Dit is niet prettig wanneer je heerlijk wilt genieten op jouw terras. Daarnaast adviseren we antraciet en zwart ook niet. Op zonnige dagen wordt jouw terras van beton anders ontzettend warm.

Tegelmotief in jouw terras

Optioneel slijpen we een tegelmotief in jouw terras. Dit kan in vrijwel iedere afmeting. De kosten van het inslijpen zijn overigens wel op aanvraag, omdat dit afhankelijk is van de afmetingen.

Zichtlijnen en unieke patronen

Wil jij een terras wat er echt uitspringt? Overweeg dan eens om jouw terras in een uniek patroon te laten storten. Hierin is ook ontzettend veel mogelijk. Samen met jou kijken we wat de wensen zijn en of dit realiseerbaar is. Zie hieronder wat we bedoelen met unieke patronen.

terras van beton

De dikte van het terras

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe dik een terras van beton moet worden. Hierin zijn meerder diktes mogelijk. Het is afhankelijk van het uiteindelijke doel van het terras. We hanteren 2 verschillende diktes. 15 en 20 centimeter dik. Hieronder leggen we uit wanneer we welke dikte hanteren.

15 centimeter dik

Is het de bedoeling dat er op jouw terras een jacuzzi, buitenkeuken of ander zwaar element komt te staan? Dan storten wij jouw terras met een minimale dikte van 15 centimeter. Op deze manier is het terras zwaar genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

20 centimeter dik

De dikte van 20 centimeter hanteren we bij opritten. In deze dikte van 20 centimeter werken wij met een dubbele wapening om extra gewicht te kunnen dragen. Zo zijn meerdere auto’s op de oprit, een boot of een camper geen probleem op de oprit.

De reden dat we deze verschillende diktes hanteren is de sterkte. En de kans op extreme scheurvorming wordt op deze manier beperkt.

Terras onder afschot

Een terras van beton plaatsen wij altijd onder afschot. Dit doen we zodat er zo min mogelijk plasjes water blijven staan op jouw terras. We hanteren ongeveer een centimeter aan afschot. Zo kan het water goed weglopen, maar merk je nagenoeg niets van het verschil in hoogte.

Hoe brengen we het terras aan?

Een terras van beton brengen we aan door gebruik te maken van een betonpomp. Een van onze medewerkers verdeeld het beton over het gewenste oppervlak. Zo zorgen we ervoor dat er een egaal pakket aan beton ligt. Daarnaast bepalen we ook met een afschotlaser het gewenste afschot.

Nadat het terras van beton gestort is, gaan we verder met het vlinderen ervan. Dit is ook wel het machinaal bewerken van het betonnen terras. Door het te vlinderen creëer je een sterk verdichte toplaag. We trillen namelijk de grove delen naar beneden en de fijne deeltjes komen bovenop en laten zich makkelijker bewerken.

Tijdens het vlinderen van het terras van beton strooien we ook de gewenste kleur in de toplaag van het terras. Zo zit de uitgekozen kleur echt in de vloer en zal deze ook niet gaan vervagen.

Hieronder vertellen we in grote lijnen hoe we een terras van beton aanleggen:

  • Als eerste stellen we de bekisting
  • Daarna brengen we de wapeningsnetten aan. Afhankelijk van de dikte doen we dit in 2 lagen. We creëren afstand door middel van stenen en/- of afstandhouders van staal
  • Vervolgens storten we het beton in het gewenste oppervlak
  • Daarna vlinderen we het terras en brengen we deze op kleur

Het impregneren van het terras

Wanneer we het terras impregneren is afhankelijk van het weer. Een terras hoeft dus niet direct na het storten geïmpregneerd te worden.

De prijs van een terras van beton

Als je overweegt een nieuw terras aan te leggen dan zijn de kosten zeker niet onbelangrijk. Wellicht heb je een tijdje gespaard om eindelijk jouw droomterras aan te laten leggen. Daarom geven wij jou alvast een indicatie van wat de kosten zijn voor een terras van beton. Voor een terras van beton met een gekleurde toplaag rekenen wij € 107,45 per m², incl. btw.

Een terras van beton bij jouw woning?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn binnen jouw situatie? Of wil je een gespecificeerde offerte ontvangen? Bezoek eens geheel vrijblijvend onze showroom. Eén van onze adviseurs staat graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies.

Maak hier een afspraak

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.