SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer in entree met zwarte klassieke trap

Minimale dikte betonvloer op isolatie

Je bent eruit: er komt een mooie gevlinderde betonvloer in je woning. Uitstekende keuze, al zeggen we het zelf. Misschien is het (ver)bouwproces al even bezig, misschien start het allemaal net. Hoe dan ook, het is belangrijk dat de vloer dik genoeg is en op de juiste hoogte komt te liggen. Daarom vertellen we je meer over de minimale dikte van een betonvloer op isolatie.

De minimale dikte van een betonvloer op isolatie is afhankelijk van of je al een constructievloer hebt en zo ja, hoe deze geïsoleerd is.

Minimale dikte betonvloer op constructievloer

Ligt er in jouw woning al een constructievloer met daaronder isolatie? Dan komt er op de constructievloer reflectiefolie. Vanaf de reflectiefolie gemeten moet de dikte van de betonvloer minimaal 7 centimeter zijn.

Gevlinderde betonvloer binnen en buiten

Minimale dikte betonvloer als constructievloer

Is er nog geen constructievloer aanwezig? Dan kan de gevlinderde betonvloer als afwerkvloer- én constructievloer dienen. Dat betekent dat we de gevlinderde betonvloer zo maken dat hij constructief sterk genoeg is en dat we hem afwerken als woonbetonvloer.

Wat is de minimale dikte van een betonvloer op isolatie wanneer hij ook als constructievloer dient? De vloer moet in dit geval minimaal 12 centimeter dik zijn, gemeten vanaf de bouwfolie. In deze 12 centimeter kunnen we dubbele wapening kwijt en dat zorgt er in combinatie met de dikte voor dat de gevlinderde betonvloer tegelijk functioneert als constructievloer.

Van zandbed tot gevlinderde betonvloer

De opbouw is dan als volgt: op een stabiel zandbed plaatsen we isolatieplaten en bouwfolie. Op de bouwfolie komen wapeningsnetten en afstandhouders, vervolgens leggen we de vloerverwarming en daarbovenop komen supportliggers en weer wapeningsnetten. Daarna kunnen we het beton storten.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Van isolatie tot gevlinderde betonvloer door Willem Designvloeren

Wanneer je een woonbetonvloer en constructievloer ineen wilt, realiseren wij desgewenst ook het isoleren voor je. Je kunt daarbij kiezen uit EPS, XPS of PIR. Bij deze optie hoef je er dus alleen maar voor te zorgen dat er een stabiel zandbed op de juiste hoogte ligt. Isolatie, folie, wapening, vloerverwarming en betonstorten kun je aan ons overlaten!

Lees ook: betonvloer op zand isoleren: constructievloer en woonvloer ineen

Waarom gebruiken wij een minimale dikte bij een betonvloer op isolatie?

De minimale dikte van een betonvloer op isolatie baseren we op de functie van de vloer en de situatie onder de vloer. 7 centimeter is de minimale dikte wanneer de isolatie onder de constructievloer ligt.

Wanneer de isolatie op de constructievloer ligt, is 9 centimeter nodig. Waarom? Omdat de vloer anders hol kan gaan klinken. Als er de ruimte voor is raden we trouwens sowieso aan om voor 9 centimeter te gaan.

Als de gevlinderde betonvloer ook meteen de constructievloer is, is er vanzelf meer dikte nodig. De dikte van de vloer zorgt ervoor dat deze constructief sterk genoeg is om het gewicht te dragen dat erop komt. Vandaar dus minimaal 12 centimeter.

betonvloer huiskamer

Gevlinderde betonvloeren bewonderen?

Hopelijk is het je duidelijk wat de minimale dikte van een betonvloer op isolatie is in jouw geval. Heb je meer vragen of wil je graag meer informatie over onze gevlinderde betonvloeren? Bel of mail ons gerust! Wil je onze vloeren komen bewonderen in onze showroom? Maak dan gelijk een afspraak!
Ik wil contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.