SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

afwerken betonnen terras, betonterras storten

Beton terras laten storten en vlinderen

Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent lekker naar buiten! Heerlijk in de ochtendzon genieten van een ontbijtje of juist in de avondzon met een goed glas wijn ontspannen na een lange werkdag. Het laatste wat u dan wilt is uzelf irriteren aan onkruid tussen de tegels of verzakkingen in het terras. Als u kiest voor een beton terras is dat gelukkig voorgoed verleden tijd! Een gevlinderd beton terras is een stijlvolle en praktische oplossing voor in uw tuin.

Werkwijze beton terras

Voor het aanbrengen van een gevlinderd beton terras is een goede voorbereiding van groot belang. Allereerst dient er een stabiel zand- of puinbed aangebracht te worden onder afschot. Zo kan het beton terras ook onder afschot gelegd worden zonder dikte te verliezen. De voorbereidingen van het grondwerk en eventueel elektrawerk valt niet onder onze werkzaamheden. Daarna wordt er bekisting gesteld aan alle zijden die vrij liggen en niet aansluiten op bijvoorbeeld de woning. De bekisting kan door ons worden aangebracht of door uzelf of derden.

 

Vervolgens wordt er een folie gelegd op het zand- of puinbed. Daarop komen steentjes te liggen met wapening erop. Hier overheen wordt de beton gestort. De minimale dikte van een beton terras is 12 cm. Afhankelijk van het gewicht wat op het terras komt kan de dikte aangepast worden naar 15 cm of 20 cm.

Gevlinderde beton terras kunnen alleen in de maanden zonder ‘r’ worden uitgevoerd. In theorie is dat tussen mei en augustus. In de praktijk worden, wanneer het weer gunstig is, ook april en september hierin meegenomen.

Mogelijkheden

U kunt uw beton terras geheel naar wens samen stellen. Zo kunt u kiezen voor een gekleurde toplaag zodat de kleur past bij de rest van uw tuinontwerp. Vindt u een naadloos beton terras te modern en te strak? U kunt er ook voor kiezen om een tegelmotief aan te brengen. Dit kan door middel van lange lijnen of bijvoorbeeld halfsteensverband.

Naast de keuzen die er zijn met betrekking tot de uitstraling van het beton terras zijn er ook praktische mogelijkheden. Een lijngoot of spotjes in een beton terras verwerken? Geen probleem. Door middel van goed en tijdig overleg zijn er veel mogelijkheden.

Afschot

Een gevlinderde beton terrasvloer wordt altijd onder afschot gelegd om de kans op plasvorming te verminderen of zelfs weg te nemen. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Officieel moet er 1,5 cm afschot aangebracht worden per m¹. Bij dit afschot is plasvorming eigenlijk onmogelijk. In de praktijk wordt vaker gekozen voor een afschot van 1 cm per m¹. Dit zorgt ervoor dat u niet voelt dat u iets scheef zit. Bij een centimeter afschot per m¹ is er wel kans op kleine plasjes na neerslag. Bij een 0,5 cm afschot per m¹ heeft u wel kans op plasvorming.

Voordelen betonnen terras

  • Naadloze afwerking en eenvoudig in onderhoud
  • Perfect op maat
  • Verzakkingen zijn verleden tijd
  • Onkruid tussen de tegels is verleden tijd

Showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen? Graag nodigen wij u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom om onder het genot van een bakje koffie uw wensen en situatie te bespreken. Op basis daarvan stellen wij graag een passende offerte voor u op.