SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton nadelen

Een woonbeton vloer is een praktische en onderhoudsvriendelijke vloer. Dit zijn een aantal voordelen van een woonbeton vloer. Zoals elke vloer heeft woonbeton naast voordelen ook een aantal nadelen. Op deze pagina leest u alles over de woonbeton nadelen en voordelen!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Voordelen van woonbeton

Zoals we hierboven aangaven is woonbeton praktisch en onderhoudsvriendelijk. Dit zijn slechts enkele voordelen van een woonbeton vloer. Hieronder hebben we alle voordelen voor u op een rijtje gezet. Verder op deze pagina leest u de nadelen van woonbeton.

  • Volledig naadloos
  • Kras- en slijtvast karakter
  • Door te leggen naar het terras zodat er een mooi geheel ontstaat
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Energiezuinig
  • Natuurlijke uitstraling
  • Onderhoudsvriendelijk, klik hier voor alle onderhoudstips

Woonbeton in combinatie met vloerverwarming

Een woonbeton vloer is erg goed te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat we uw betonvloer over de vloerverwarmingsbuizen heen storten. Hierdoor ontstaat er een directe geleiding van de warmte naar de vloer. Er is bijvoorbeeld geen ondervloer waar de warmte nog doorheen moet. Dit betekent dat u uw vloerverwarming veel minder hoeft op te stoken dan bij bijvoorbeeld een PVC vloer met een zandcementdekvloer als ondervloer. Dit maakt een woonbeton vloer een energiezuinige vloer waarbij u bespaart op de stookkosten!

Dit hoort absoluut bij de voordelen in plaats van de nadelen van woonbeton. Meer hierover weten? Klik dan hier.

Woonbeton nadelen

Nadelen van woonbeton

Helaas heeft elke vloer nadelen, zo heeft een woonbeton vloer ook nadelen. Echter is het aan u of u dit ziet als nadelen. Wat de een als nadelen van woonbeton ziet, ziet de ander dit juist als mooie eigenschappen. Uiteraard is het wel goed om deze eventuele nadelen mee te nemen wanneer u overweegt om voor woonbeton te gaan. Hieronder hebben we de nadelen voor u opgesomd:

  • Vlekgevoeligheid
  • De dikte van de vloer
  • De kans op scheurvorming

Vlekgevoeligheid

Een van de eventuele nadelen van woonbeton is de kans op vlekken in de vloer. Een woonbeton vloer is van zichzelf 85% water- en vloeistofafstotend. Echter, na het impregneren is de vloer voor 95% water- en vloeistofafstotend. De vloer is na het impregneren gevoelig voor vloeistoffen zoals wijn, koffie en olijfolie. Maar neemt u deze direct op met een doekje, dan is er niets aan de hand.

Deze eigenschap kan als een nadeel van woonbeton worden gezien, maar de vlekgevoeligheid is dus afhankelijk van hoe u de vloer onderhoudt. Als u onze onderhoudstips opvolgt en de vloer regelmatig dweilt met ons onderhoudsmiddel, dan geniet u jaren van een prachtige vloer zonder vlekken!

De dikte van de vloer

Wat als een nadeel van woonbeton gezien kan worden, is de dikte van de vloer. De minimale dikte is namelijk 7 centimeter. Dit kan niet altijd gerealiseerd worden, omdat er bijvoorbeeld een zandcementdekvloer onder ligt. Woonbeton brengen wij namelijk niet aan op een zandcementdekvloer.

Meer weten over de minimale dikte van de woonbeton vloer? Klik dan hier.

Wanneer u geen ruimte heeft voor een woonbeton vloer, dan kunt u ook een betonlook vloer overwegen. Hier kunt u alles lezen over onze betonlook vloeren. Deze zijn vele malen dunner dan een echte woonbeton vloer. Wij bieden u drie verschillende soorten betonlook vloeren aan.

Woonbeton in nieuwbouwprojecten

Hierboven schreven we dat gevlinderd beton niet op een zandcementdekvloer aangebracht kan worden. Nu wordt een zandcementdekvloer tegenwoordig vaak geplaatst in een nieuwbouwwoning. Gaat het om één nieuw te bouwen huis, dan kan de aannemer deze vloer weglaten. Echter bij projectbouw heeft u vaak niet de mogelijkheid om hiervoor te kiezen. Dit kunt u zien als een van de nadelen van woonbeton. Bouwt u uw huis zelf? Dan is een woonbeton vloer geen probleem.

Wilt u wel de look van beton maar zit u in een nieuwbouwproject? Niet getreurd, naast gevlinderd beton bieden wij ook betonlook vloeren aan. Deze zijn uitstekend te plaatsen over een zandcementdekvloer en hebben een dikte van enkele millimeters. 

Klik hier voor meer informatie over betonlook vloeren.

Kans op scheurvorming

Bij een gevlinderde betonvloer is de kans op scheurvorming zeker aanwezig. Dit komt omdat beton een keihard product is. En door de werking van de vloerverwarming kan de vloer krimpen en uitzetten. Dit kan resulteren in scheurtjes. De scheurvorming treedt niet bij iedere vloer op, maar u dient er wel zeker rekening mee te houden. In de praktijk zien we namelijk dat 6 van de 10 vloeren die we realiseren gaan scheuren. Sommigen zien dit als een van de nadelen van woonbeton.

Om de scheurvorming zoveel mogelijk te beperken dient u voor de vloerverwarming ons opstookprotocol te hanteren. Zo wordt de warmte van de vloerverwarming zo geleidelijk mogelijk verdeeld en beperkt dit het extreem uitzetten en krimpen van de vloer.

De scheuren zijn kenmerkend voor een woonbeton vloer. De één kiest juist voor beton omdat dit scheurt, terwijl de ander hierover twijfelt. Daarom is het aan u of u de scheurvorming ziet als een van de nadelen van woonbeton. Mochten er scheuren in uw woonbeton vloer komen, dan vullen wij deze uiteraard kosteloos op. En dat als enige in Nederland!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de voor- en nadelen van woonbeton? Of wilt u passend advies ontvangen? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom voor een gratis adviesafspraak of neem contact met ons op. We staan graag voor u klaar om u te voorzien van advies.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.